skip to Main Content

Βίντεο της Ημέρας: Το πεντάμορφο Καρπενήσι μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τα μυστικά του

Στο κέντρο του Νομού Ευρυτανίας, στη νοτιοδυτική πλευρά του όρους Βελούχι και σε υψόμετρο 960 μέτρα, βρίσκεται το Καρπενήσι  μια πόλη 6.600 περίπου κατοίκων, μέσα στα έλατα, σε μια περιοχή εξαιρετικού φυσικού κάλλους, που βρίσκεται στην εύφορη κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού.

Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική έχει διατηρηθεί σε αρκετό βαθμό, τόσο στα γύρω χωριά όσο και μέσα στην πόλη, με πλήθος καλοδιατηρημένων κτιρίων και εξαιρετικά δείγματα παραδοσιακής τοπικής αρχιτεκτονικής: αρχοντικά, τοξωτά γεφύρια, βυζαντινές εκκλησίες και παλιά σχολεία. Επίσης, στην πόλη λειτουργεί σήμερα το «Μουσείο Καρπενησίου», που είναι αφιερωμένο στους Αλέξανδρο και Κωνσταντίνο Τσάτσο.

Πλατάνια, έλατα, βουνά, κορυφές, ορθοπλαγιές, αλλεπάλληλες πτυχές, φαράγγια, γκρεμοί, σάρες. Και νερά ορμητικά. Ποτάμια, χείμαρροι, καταρράκτες, λίμνες.

Ανάμεσα τους το πανέμορφο γραφικό Καρπενήσι. Με τους φιλόξενους ξενώνες, τις ταβέρνες με τα τοπικά εδέσματα, τις άπειρες δραστηριότητες.

Η μαρμαρόστρωτη πλατεία Μάρκου Μπότσαρη, οι πέτρινες βρύσες της και ο χτισμένος τον 17ο αιώνα ναός της Αγίας Τριάδας είναι το σημείο «εκκίνησης », από όπου αρχίζουν να ελίσσονται τα δρομάκια ανάμεσα σε πετρόχτιστα σπίτια με κεραμιδένιες σκεπές και παραδοσιακά ταβερνάκια.

Μην παραλείψετε να εξερευνήσετε το φαράγγι “Πάντα Βρέχει”. Αιωνόβια πλατάνια, κρυστάλλινες πηγές, τρεχούμενα νερά και επιβλητικοί καταρράκτες που σχηματίζονται από τα νερά του Κρικελοπόταμου, συνθέτουν ένα τοπίο μαγικό.

Μια περιπέτεια στο Saloon Park θα σας ενθουσιάσει. Κοντά στους Κορυσχάδες, βρίσκεται το Πάρκο Τουριστικής Ιππασίας και Περιπέτειας, που θα λατρέψουν ιδιαίτερα τα πιτσιρίκια, αλλά και οι μεγάλοι.

Εδώ θα δοκιμάσετε ιππασία, ποδηλασία, τραμπολίνο, αναρρίχηση, τοξοβολία, εναέρια περάσματα, βόλτες με τρενάκι και άλλες οικογενειακές δραστηριότητες.

Δείτε το βίντεο: Το Καρπενήσι μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τα μυστικά του από ψηλά….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top