skip to Main Content

Αλόννησος: Ταξίδι από ψηλά στο νησί των Πειρατών – Πυκνή βλάστηση, εκπληκτικές παραλίες & κοσμοπολίτικη αύρα

Ένα πανέμορφο νησί στις Σποράδες, η Αλόννησος αποτελεί τουριστικό προορισμό που υπόσχεται ήρεμες διακοπές.

Στο ταξίδι σας στην Αλόννησο θα συναντήσετε παρθένες παραλίες, γραφικά ψαροχώρια με άσπρα φρεσκοβαμμένα σπίτια, πλακόστρωτα σοκάκια και εκκλησάκια. Αν είστε τυχεροί ίσως και να συναντήσετε φώκιες, καθώς σε ορισμένες παραλίες και θαλάσσιες σπηλιές φιλοξενείται ένα μεγάλο μέρος του εναπομείναντος πληθυσμού της μεσογειακής φώκιας Monachus monachus.

Η Αλόννησος είναι ο παράδεισος για τους φίλους των καταδύσεων. Στον θαλάσσιο βυθό του νησιού κείτονται πολλά ναυάγια, αρχαία και σύγχρονα, αλλά και πλούσια θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα. Η Αλόννησος ανήκει στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο των Βορείων Σποράδων, που περιλαμβάνει, εκτός από τη θαλάσσια περιοχή, την Αλόννησο, έξι μικρότερα νησιά (Περιστέρα, Κυρά Παναγιά, Ψαθούρα, Πιπέρι, Σκάντζουρα και Γιούρα) και 22 βραχονησίδες.

Καταπράσινη και γοητευτική η Αλόννησος είναι από εκείνα τα ελληνικά νησιά που σας χαρίζει απλόχερα διακοπές χαλάρωσης. Αγνή και αυθεντική, γαλήνια και ανεπιτήδευτη, η Αλόννησος σας περιμένει για να ζήσετε μερικές από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της ζωής σας.

Απολαύστε το επόμενο βίντεο στο οποίο θα δείτε εναέρια πλάνα πάνω από την Παλιά Χώρα, το Πατητήρι,τη χώρα της Αλονήσσου, τον Αγ.Δημητριο, τη Στενη Βάλα και τον Λεπτό γιαλό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top