skip to Main Content

Ανακαλύπτοντας τη Νάξο με τη ματιά του Tripment!

Στη Νάξο, το διαμάντι του Αιγαίου με τα καταγάλανα νερά μας ταξιδεύει ο Μάνος Λιανόπουλος, ταξιδιωτικός blogger και δημιουργός του Tripment. H Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, το οποίο χαρακτηρίζεται από τις πανέμορφες μεγάλες και αμμώδεις παραλίες, τα παραδοσιακά ορεινά χωριά και την πεντανόστιμη τοπική κουζίνα. Ένα νησί με πολλές εναλλαγές στο τοπίο που μπορεί να ικανοποιήσει και τους πλέον απαιτητικούς ταξιδιώτες. Η Νάξος φιλοξενεί 33 χωριά, ενώ στην ακτογραμμή της σχηματίζονται 19 μαγικές παραλίες. Για τη Νάξο ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι ξεπερνούσε σε πλούτο όλα τα νησιά (ευδαιμονίη των νήσων προέφερε) και πολλά προϊόντα της ήταν γνωστά στην αρχαιότητα, όπως το μάρμαρο της Νάξου, η σμύριδα (ναξία λίθος), το κρασί, (υπήρχε μάλιστα και ποικιλία σταφυλιού “ναξία καλουμένη”) τα αμύγδαλα, τα αιγοπρόβατα και ο κύπερος, ένα αρωματικό φυτό με θεραπευτικές ιδιότητες.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Μάνο και το Tripment θα βρείτε εδώ. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε όσα είπε για την ιδέα του γύρω από το «Tripment» στο eirinika.gr. Για περισσότερα βίντεο επισκεφθείτε το κανάλι του tripment στο youtube.

Ο Μάνος ανεβάζει όλες του τις περιπέτειες με βίντεο και φωτογραφίες στο Tripment, σαν γνήσιος ταξιδιωτικός blogger! Βρείτε τον και στη σελίδα του στο facebook, στο Twitter, το Instagram και το Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top