skip to Main Content

Απόδραση στον Πόρο, το διαμάντι του Αργοσαρωνικού

Ο Πόρος είναι νησί του Σαρωνικού Κόλπου. Η αρχαία ονομασία του ήταν Καλαυρία.

Μια ανάσα από την Αθήνα σας περιμένει να τον ανακαλύψετε και να τον αγαπήσετε όσο τον αγάπησαν ο Γιώργος Σεφέρης και ο Χένρι Μίλλερ. Στέκεται αρχοντικά σε μικρή απόσταση από την ακτή Πελοποννήσου και το απέναντι χωριό Γαλατάς. Τα βαρκάκια πηγαινοέρχονται, για να σας φέρουν εδώ. Τι σας υποδέχεται; Ταβερνάκια, μαρίνες και γιοτ, νεοκλασικά κτήρια, πεύκα ως τη θάλασσα, ηρεμία και ξεγνοιασιά. Με τα πόδια, με ποδήλατο ή με καΐκι ο Πόρος σάς (προ)καλεί να τον ανακαλύψετε. Ένας γνωστός και δημοφιλής τόπος για μικρές ή και μεγαλύτερες αποδράσεις από την Αθήνα.

Κι αν αναρωτιέστε τι αξίζει να δείτε στον Πόρο η απάντηση είναι την αρχοντική πόλη με τα νεοκλασικά σπίτια, τα στενά σοκάκια, τις ασπρισμένες κατοικίες με τις βουκαμβίλιες, την παραλία του Πόρου, το  ιστορικό ρολόι που υψώνεται στο λόφο, στο κέντρο του Πόρου και τo ιερό του Ποσειδώνα.

Κι αν αυτά δεν σας αρκούν τότε μπορείτε να προσθέσετε στη λίστα των do’s στον Πόρο μία επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην πλατεία Κορύζη, για να θαυμάσετε ευρήματα από το ναό του Ποσειδώνα, την αρχαία Τροιζήνα, τα Μέθανα.

Ό,τι κι αν επιλέξετε να κάνετε κατά την διαμονή σας στον Πόρο το σίγουρο είναι πως από αυτό το νησί θα φύγετε με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top