skip to Main Content

Ας μιλήσουμε επιτέλους για τη Μύκονο… Το νησί των ανέμων μας περιμένει να ζήσουμε ανεπανάληπτες στιγμές!

10 May 2011, Mykonos Town, Mykonos, Greece --- Windmill overlooking Mykonos Town at sunset. --- Image by © Frank Lukasseck/Corbis
10 May 2011, Mykonos Town, Mykonos, Greece --- Windmill overlooking Mykonos Town at sunset. --- Image by © Frank Lukasseck/Corbis

Η ιστορία, ο θρύλος και η ομορφιά είναι όσα χαρακτηρίζουν τη Μύκονο. Ακόμα και το όνομα του νησιού προέρχεται από το μύθο: ο Μύκονος, ο πρώτος άρχοντας της Μυκόνου, ήταν προφανώς ο γιος του Απόλλωνα.

Δεν χρειάζεται να είστε εξοικειωμένοι με τους ελληνικούς μύθους για να απολαύσετε το ταξίδι σας, όμως πριν ξεκινήσετε την περιήγησή σας στη Μύκονο, γνωρίστε μερικούς από τους τοπικούς θρύλους του νησιού. Στις παλιές ιστορίες, η Μύκονος φιλοξένησε μάχη μεταξύ του Δία και των γιγαντιαίων Τιτάνων. Οι μεγάλοι βράχοι που διασκορπίζονται πάνω στο νησί λέγεται ότι είναι τα ερείπια των Τιτάνων, τα οποία έμειναν εκεί που έπεσαν.

Εκτός όμως από την ιστορία πίσω από τους βράχους της Μυκόνου αξίζει να μάθετε περισσότερα και για την τοπική ιστορία στην πόλη της Μυκόνου, τη μεγαλύτερη κοινότητα του νησιού. Για παράδειγμα, οι ανεμόμυλοι χτίστηκαν τον 16ο αιώνα από τους Βενετούς, οι οποίοι κυβέρνησαν το νησί μέχρι τον 18ο αιώνα. Οι ανεμόμυλοι είναι το κατάλληλο μέρος για να δείτε το λιμάνι από τις καλύτερες όψεις του.

Μεγάλο μέρος της πόλης της Μυκόνου είναι χτισμένο σε μεσαιωνικό βενετσιάνικο στιλ. Είναι ένας λαβύρινθος μικρών λωρίδων και ασβεστωμένων κτιρίων. Η κοινότητα αυτή υπήρξε ένα από τα κορυφαία τουριστικά θέρετρα της Μυκόνου από τη δεκαετία του 1950, χάρη στην ποικιλία των εστιατορίων και των νυχτερινών κέντρων.

Καλό φαγητό, διασκέδαση και ηλιοβασιλέματα στον ωκεανό... Υπάρχει καλύτερος συνδυασμός που θα μπορούσατε να ζητήσετε;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top