skip to Main Content

Βάθεια: Ο πιο εντυπωσιακός & γραφικός οικισμός της Μάνης σε ένα καταπληκτικό βίντεο

Η Μάνη είναι ιστορική περιοχή της Πελοποννήσου που καλύπτει τη χερσόνησο του Ταϋγέτου. Γεωγραφικά η κυρίως Μάνη ή «Μέσα Μάνη», όπως ονομάζεται τοπικά, ορίζεται από τον αυχένα του Ταΰγετου Σαγιά και καταλήγει στο Ακρωτήριο Ταίναρο.

Είναι ίσως ο πιο εντυπωσιακός και γραφικός οικισμός της Μάνης.Κάποιοι μπορεί να τον χαρακτηρίσουν και ως ο Παρθενώνας της Μανιάτικης αρχιτεκτονικής, σφού δεσπόζει σαν μια μικρή ακρόπολη, στην κορυφή ενός λόφου.

Κτίστηκε κυρίως κατά τον 18ο και 19ο αιώνα, ενώ γνώρισε την μεγαλύτερη ακμή της τον 19ο αιώνα. Κατά την περίοδο της μεγάλης φυγής των κατοίκων της επαρχίας προς τα μεγάλα αστικά κέντρα, έφτασε μέχρι το 1980 να είναι σχεδόν ολοκληρωτικά εγκαταλελειμμένη.

Διαθέτει πολυάριθμους καλοδιατηρημένους πύργους σε οχυρωματική διάταξη, οι οποίοι είχαν ανακαινιστεί από τον ΕΟΤ την δεκαετία του 80 και λειτούργησαν ένα διάστημα ως ξενώνες.

Εκατόν σαράντα τέσσερα οικήματα, κατανεμημένα σε τέσσερις διακριτές συνοικίες συνθέτουν αυτόν τον πυκνά χτισμένο πετρόκτιστο οικισμό.

Αυτό το βίντεο είναι μία απίθανη πτήση πάνω από τη Μάνη και συγκεκριμένα το παραθαλάσσιο χωριό Λιμένη, Ακρωτήριο Ταίναρο, αλλά και τη Βάθεια.

Απολαύστε το!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top