skip to Main Content

Βίντεο ημέρας: Πανέμορφη & ιστορική η Καρύταινα Αρκαδίας – Το ορμητήριο του Κολοκοτρώνη

H ομάδα UpDrones μας έχει συνηθίσει σε εκπληκτικά βίντεο με μοναδικά εναέρια πλάνα. Και σε αυτή την περίπτωση λοιπόν δεν θα μπορούσε να μας παρουσιάσει τίποτα λιγότερο από ένα βίντεο με συγκλονιστικά πλάνα από ένα ιστορικό τόπο, τον τόπο που αποτέλεσε ορμητήριο του Κολοκοτρώνη και λάτρεψε ο Καζαντζάκης.

Η Καρύταινα Αρκαδίας είναι μία από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας και ειδικά το χωριό της Γορτυνίας με το μοναδικό φράγκικο κάστρο και την απαράμιλλη φυσική ομορφιά είναι το κάτι άλλο!

Χτισμένη σε υψόμετρο 582 μ. πάνω σε βράχο με κάστρο στην κορυφή του, είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά της ορεινής Αρκαδίας με μεσαιωνική ατμόσφαιρα.

Ήταν κάπου στα μέσα του 13ου αιώνα, μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, όταν οι Φράγκοι πατούσαν τον Μοριά και έστηναν τις βίγλες τους. Έτσι, το 1245, ο Γάλλος Γοδεφρείδος ντε Μπριγέρ έχτισε το κάστρο της Καρύταινας με σκοπό να διαφεντεύει τον κάμπο της Μεγαλόπολης και τους εμπορικούς δρόμους ανάμεσα σε Ανατολική και Δυτική Πελοπόννησο.

Στα χρόνια της Επανάστασης η Καρύταινα κυριάρχησε. Δεν είναι τυχαίο πως σε τούτο τον άριστα οχυρωμένο τόπο ο Κολοκοτρώνης έχτισε το σπίτι του.

Σήμερα η Καρύταινα έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός. Η ομορφιά του τοπίου και τα αξιοθέατα της περιοχής κάνουν αυτή τη μικρή γραφική καστροπολιτεία ιδανικό προορισμό και εναλλακτική βάση για τις περιηγήσεις στην ορεινή Αρκαδία.

Απολαύστε το βίντεο…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top