skip to Main Content

Βίντεο ημέρας: Πύργος Απολλωνίας, τα Χάιλαντς της Μακεδονίας – Τον «στολίζουν» 3 υπέροχες παραλίες

Ο Πύργος με τις 3 υπέροχες παραλίες. Ο Πύργος Απολλωνίας στην Καβάλα βρίσκεται σε ένα τοπίο εκπληκτικό όπου η εναλλαγή ανάμεσα στο πράσινο και το γαλάζιο σε συνάρτηση με τον πύργο που δεσπόζει στο τοπίο σε ταξιδεύει στα διάσημα Χάϊλαντς της Σκωτίας.

Ο Πύργος της Απολλωνίας υψώνεται στη νότια πλευρά της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας, μεταξύ Αμφίπολης και Νέας Περάμου, πάνω σε χαμηλό γήλοφο που «ελέγχει» τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των εκβολών του Στρυμόνα και του κόλπου των Ελευθερών. Βρίσκεται, δηλαδή, ανάμεσα στις δυο βυζαντινές πόλεις-κάστρα: τη Χρυσόπολη στα δυτικά και την Ανακτορόπολη ανατολικά, ενώ περιβάλλεται από οχυρωματικό περίβολο.

Πολλοί ξέρουν το σημείο, ακόμα περισσότεροι έχουν κάνει μπάνιο σ’ αυτό το όχι τόσο φημισμένο -σε σχέση με τους γειτονικούς Αμμολόφους– κομμάτι του παράλιου μετώπου του δήμου Παγγαίου, αλλά ιδιαίτερα εντυπωσιακό και… εξωτικό.

Το υστεροβυζαντινό μνημείο και η γαλαζοπράσινη θάλασσα «ποζάρουν» στον φακό, δείχνοντάς την… ετοιμότητά τους για το καλοκαίρι και τους χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι θα γευτούν και φέτος τα κάλλη τους.

Απολαύστε τα στο βίντεο της όμαδας του Up Drones

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top