skip to Main Content

Δήλος: Εκτυφλωτική ομορφιά στο ιερό νησί με τους αμύθητους αρχαίους θησαυρούς

Θεόσταλτη ομορφιά, εκτυφλωτική λάμψη και μυθολογία… Τα τρία βασικά στοιχεία χαρακτηρίζουν το νησί της Δήλου, που είναι γνωστό ανά τον κόσμο ως ο πιο μεγάλος φυσικός νησιωτικός αρχαιολογικός χώρος. Η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου είναι μοναδική εμπειρία για κάθε ταξιδιώτη που καταφθάνει από τα γειτονικά νησιά.

Σε κανένα άλλο νησί δεν φιλοξενούνται τόσα πολλά μνημεία αρχαϊκών, κλασικών και ελληνιστικών χρόνων και γι’ αυτό αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

Η Δήλος είναι η ακατοίκητη νήσος των Κυκλάδων, δυτικά της Μυκόνου. Έχει έκταση 3,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

H μυθολογία συνέδεσε τη Δήλο με τη γέννηση των θεών Απόλλωνα και Άρτεμις. Για το λόγο αυτό η Δήλος αποτελούσε ιερό τόπο κατά την αρχαιότητα.

Σύμφωνα με τον μύθο, η Δήλος ήταν αρχικά ένα μικρό πλεούμενο νησί που έπλεε άσκοπα στο πέλαγος. Όταν η Λητώ, κόρη του Τιτάνα Κόιου, έμεινε έγκυος από το Δία, προκάλεσε την οργή της Ήρας, η οποία την καταδίωκε και δεν μπορούσε να βρει καταφύγιο πουθενά. Τότε ο Δίας παρακάλεσε τον Ποσειδώνα να της προσφέρει καταφύγιο και ο Ποσειδώνας ακινητοποίησε το πλεούμενο νησί με αποτέλεσμα να σχηματιστεί η Δήλος. Στη Δήλο βρήκε καταφύγιο η Λητώ και γέννησε τους δύο δίδυμους θεούς.

Επισκεφθείτε οπωσδήποτε κάποια από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα του νησιού, το αρχαιολογικό μουσείο, το ναό της Ίσιδος και το Θέατρο.

Πάρτε μία γεύση από το Απολλώνιο φως της Δήλου στο βίντεο που ακολουθεί:

:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top