Εναέρια πτήση πάνω από την γαλήνια Ψέριμο – Μία κουκκίδα στα Δωδεκάνησα

Shutterstock 656136568

Είναι το νησί που για να το επισκεφθείς θα πρέπει πρώτα να σου έχει μιλήσει κάποιος γι’ αυτό, γιατί αλλιώς δύσκολα ξεκινάει κανείς να το επισκεφθεί μόνος του. Ίσως επειδή είναι μια μικρή κουκκίδα στον χάρτη, ίσως γιατί δεν έχει τη φήμη και την επισκεψιμότητα που έχουν άλλα διαμάντια των Δωδεκανήσων.

Όμως, η Ψέριμος είναι ένας μικρός παράδεισος για όσους θέλουν να περάσουν ήσυχες στιγμές σε ένα νησί που θα σε γεμίσει γαλήνη με την απλότητα του. Χωρίς τον πολύ κόσμο που τον συναντάς ούτως ή άλλως στις μεγαλουπόλεις η Ψέριμος θα σε ανταμείψει αν την επιλέξεις.

Ανεπιτήδευτη και ονειρική, οι ομορφιές της θα σε πλανέψουν χωρίς αμφιβολία. Έχει πολλούς χαμηλούς λόφους και μικρές κοιλάδες με άφθονα ελαιόδεντρα. Πεντακάθαρες ήσυχες παραλίες αποτελούν πόλο έλξης των επισκεπτών τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στο νησί δεν υπάρχουν δρόμοι και δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Ο μοναδικός οικισμός του νησιού είναι τα Αυλάκια, όπου βρίσκεται και το λιμάνι του νησιού.

Η πρόσβαση σε αυτό γίνεται μέσω της  Καλύμνου, καθώς τα δυο νησιά συνδέονται ακτοπλοϊκώς με πλοιάρια.

Το καλοκαίρι, εκδρομικά καΐκια που αναχωρούν καθημερινά από την Κω αποβιβάζουν στην Ψέριμο εκατοντάδες τουρίστες, που απολαμβάνουν με τον τρόπο αυτόν μια μονοήμερη εκδρομή.

Μπορείτε να πάρετε μία μικρή γεύση για όσα σας περιγράφουμε στο βίντεο που ακολουθεί:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχόλια μέσω Facebook