skip to Main Content

Ένας μυστηριώδης, κρυμμένος Νεραϊδόκηπος στο Πεύκο Μεσσηνίας – Αξίζει να τον ανακαλύψετε!

Ο Νεραϊδόκηπος βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Πεύκο στο όρος Γουβάλα. Είναι μια τοποθεσία αρκετά εντυπωσιακή, αλλά και παράξενη, καθώς η λαϊκή παράδοση την έχει συνδέσει με αλλόκοτες ιστορίες και θρύλους για ξωτικά και νεράιδες που κυκλοφορούν εκεί τη νύχτα. Από αυτούς τους θρύλους πήρε η περιοχή και το όνομα Νεραϊδόκηπος.

Στην ουσία πρόκειται για μια μεγάλη τρύπα με βάθος περίπου 70-80 μέτρα και άνοιγμα περίπου 100 μέτρων. Η τοποθεσία αυτή είναι εκπληκτική, καθώς η «τρύπα» αυτή βρίσκεται στο μέσο ενός καταπράσινου λόφου, σαν να έχει πέσει μετεωρίτης και να έχει «σπάσει» το βουνό. Πολλές ιστορίες έχουν ακουστεί για τον Νεραϊδόκηπο, με την τοποθεσία αυτή να είναι αντικείμενο μελέτης για τους λαογράφους, αλλά και για τους λάτρεις του μεταφυσικού.

Στον Νεραϊδόκηπο θα φτάσετε από το νότιο τμήμα του Πεύκου, ανηφορίζοντας το μικρό χωμάτινο μονοπάτι μετά την έξοδο από το χωριό. Το μονοπάτι αυτό ελίσσεται μέσα στην καταπράσινη πλαγιά προς την κορυφή του βουνού, όπου βρίσκεται και η «μυστηριώδης» τρύπα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top