skip to Main Content

Έτοιμοι για προσγείωση στην εκπληκτική Σκιάθο; Το νησί του Παπαδιαμάντη με την απίστευτη φυσική ομορφιά

Η βασίλισσα των Β. Σποράδων, ένα καλοκαιρινό μοτίβο με όμορφες παραλίες, ταβερνάκια, έντονη νυχτερινή ζωή σε ένα νησί που αναμένεται και φέτος να «βουλιάξει» από τουρίστες.

Η Σκιάθος είναι το νησί που μαγεύει τους πάντες, ακόμη και τους ίδιους τους κατοίκους του που το ζουν καθημερινά. Κι αν στο παραπάνω σκηνικό που σας περιγράψαμε προσθέσετε και το οργιαστικό πράσινο που δεν σημειώνει απουσία ούτε όταν πατάμε θάλασσα, τότε η Σκιάθος θα γίνει ο αγαπημένος σας προορισμός.

Και είναι αλήθεια… Το νησί είναι καταπράσινο! Προσφέρει απίστευτη δροσιά κάτω από τα δέντρα με τις πλούσιες πράσινες φυλλωσιές, φυσικά ευχαρίστηση στο μάτι, αλλά και την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε εναλλακτικές περιπέτειες, όπως πεζοπορίες στις 25 διαφορετικές διαδρομές, συνολικού μήκους 197 χλμ.

Η ομορφιά της Σκιάθου μοιάζει με διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Ο μεγάλος μας λογοτέχνης καταγόταν από την Σκιάθο, ένα νησί γεμάτο ζωντάνια. Παρά το μεγάλο του μέγεθος, διαθέτει μόνο έναν οικισμό, την πόλη της Σκιάθου. Στον μεγάλο κεντρικό πεζόδρομο της οδού Παπαδιαμάντη χτυπά η καρδιά της πόλης με δεκάδες τουριστικά καταστήματα, μικρές ταβέρνες, καφετέριες, αλλά και το σπίτι του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη, που έχει μετατραπεί σε μουσείο.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα πάρετε μια καλή γεύση από τις ομορφιές της Σκιάθου και θα κάνετε στάση στην πόλη, το Κάστρο (στην παλιά πόλη της Σκιάθου), καθώς και σε όμορφες παραλίες, όπως είναι οι Κουκουναριές, οι Αχλαδιές και τα Λαλάρια…

Ετοιμαστείτε για προσγείωση!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top