skip to Main Content

Φλώρινα: Ανάμεσα σε λίμνες & βουνά μία πόλη με φυσικές ομορφιές που μαγεύουν (Καταπληκτικό βίντεο)

Η πόλη της Φλώρινας είναι μαγική όλες τις εποχές του χρόνου, όμως τον χειμώνα που φοράει τα λευκά της έχει άλλη αίγλη. Ζωντανή και γραφική, με νεοκλασικά και μακεδονίτικα σπίτια αποτελεί έναν κλασικό χειμερινό προορισμό κυρίως χάρη στο χιονοδρομικό της κέντρο που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου, Έλληνες, αλλά και ξένους τουρίστες.

Την Φλώρινα συνθέτει ένα υπέροχο φυσικό τοπίο που διατρέχεται από έξι πανέμορφες λίμνες (Βεγορίτιδα, λίμνη των Πετρών, Ζάζαρη, Χειμαδίτιδα, Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα), παραλίμνια χωριά, πέτρινους διατηρητέους οικισμούς και ένα μικρό ποταμό, τον Σακουλέβα, που διασχίζει γλυκά την περιοχή.

Η Φλώρινα απέχει 573 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 160 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Διαθέσιμη παντός καιρού αναμένει τους επισκέπτες της με πολλές εκπλήξεις, δραστηριότητες, αυθεντικές γεύσεις και πολλά έθιμα που αναβιώνουν με το πέρασμα των χρόνων. Εντυπωσιακό είναι το έθιμο με τις φωτιές που παίρνει «ζωή» την περίοδο των Χριστουγέννων. Τα μεσάνυχτα της 23ης Δεκεμβρίου η πλατεία Ηρώων και άλλες γειτονιές της πόλης «παίρνουν φωτιά» τηρώντας το παραδοσιακό έθιμο. Τα παιδιά τραγουδούν τα κάλαντα και μικροί και μεγάλοι ανταλλάσουν δώρα και γλυκά.

Πριν φύγετε μην ξεχάσετε να αγοράσετε φημισμένα προϊόντα της περιοχής, όπως πιπεριές Φλωρίνης, φασόλια Πρεσπών, τσάι του βουνού, γλυκά του κουταλιού αλλά και τα μοναδικά πλεχτά κεριά των κηροπλαστών της Φλώρινας.

Οι λάτρεις του σκι μπορούν να ανεβούν στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας, στο χωριό Πισοδέρι, που απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα από την πόλη της Φλώρινας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top