skip to Main Content

Γκιόλα ή αλλιώς… «Το δάκρυ της Αφροδίτης»: Η φυσική πισίνα – θαύμα της Θάσου πόλος έλξης για τους τουρίστες!

Η Γκιόλα είναι μία φυσική βραχώδης πισίνα με γαλαζοπράσινα νερά. Πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες που καταφθάνουν κάθε χρόνο στην όμορφη Θάσο για να βουτήξουν στα νερά της και να περάσουν αξέχαστες στιγμές.

Πρόκειται για ένα γεωλογικό φαινόμενο, όπου το νερό της θάλασσας εγκλωβίζεται σε μια «πισίνα» που δημιουργείται από ένα κυκλικό βράχο. Μόλις λίγα εκατοστά τη χωρίζουν από τη θάλασσα, με το νερό της να ανανεώνεται με κάθε κύμα της θάλασσας.

Η Γκιόλα βρίσκεται στην περιοχή Αστρίς της Θάσου. Το ύψος των βράχων φτάνει τα 8 μέτρα και η φυσική πισίνα σχηματίστηκε μέσα στους αιώνες με πρωτεργάτες τα κύματα της θάλασσας και τους βράχους που την περικυκλώνουν.

Οι κάτοικοι του νησιού τη χαρακτηρίζουν ως δώρο της φύσης. Τα καταπράσινα νερά της, τα οποία είναι πιο θερμά από αυτά της θάλασσας, έχουν βάθος περίπου τρία μέτρα. Οι δυο της πλευρές χαμηλώνουν, μέχρι να φτάσουν στο άλλο της άκρο, που αγγίζει σχεδόν την επιφάνεια της θάλασσας.

Βέβαια όσο όμορφη κι αν είναι η Γκιόλα τόσο πιο δύσκολα προσβάσιμη είναι. Για την προσεγγίσετε θα χρειαστεί να κάνετε μία δύσκολη διαδρομή με αυτοκίνητο ως ένα σημείο και μετά να περπατήσετε. Αλλά πιστέψτε μας αξίζει τον κόπο!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top