skip to Main Content

Η ήρεμη δύναμη της Ιθάκης με την απίστευτη φυσική ομορφιά & τους μακροβιότερους κατοίκους

Greece. Ionian Islands - Ithaca. Lovely settlement of Frikes
Greece. Ionian Islands - Ithaca. Lovely settlement of Frikes

Mέσα από το σημερινό βίντεο θα σας παρουσιάσουμε την Ιθάκη, ένα νησί που είναι κατ ‘εξοχήν ελληνικό, όπου όλες οι απολαύσεις διαρκούν πολύ: πίνοντας ένα παγωμένο ούζο σε μια σκιερή πλατεία, περπατώντας στα μονοπάτια – κατά μήκος των αιγών που συναντάς στο διάβα σου και που συνορεύουν με άγριο θυμάρι ή ακόμη και κάνοντας ένα πικνίκ στο ύψος της Καθάρας Μονής να περιμένει το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για όλους στο νησί της Ιθάκης. Ένα νησί αθάνατο, αλλά και μυθικό με το γνωστό σε όλους μας περιπετειώδες και πολυτάραχο ταξίδι του Οδυσσέα προς την πατρίδα του την Ιθάκη. Έγινε ένα σύμβολο, έμπνευση και καταφύγιο με τη βοήθεια της μούσας των ποιητών, όπως του Καβάφη.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ικαρία (ή Νικαριά), το μικρό νησί των 8.423 κατοίκων στο βορειοανατολικό Αιγαίο, αποτελεί μία από τις πέντε περιοχές του πλανήτη με τους μακροβιότερους κατοίκους. Κι όχι τυχαία, αφού προσέχουν την διατροφή τους, ασκούνται καθημερινά, αποβάλλουν το άγχος, διαθέτουν περισσότερο χρόνο για κοινωνικές συναναστροφές, εξωστρέφεια και έχουν αναπτυγμένο αίσθημα αλληλεγγύης.

Στην Ιθάκη θα τα βρεις όλα. Είναι ένα νησί σπάνιας φυσικής ομορφιάς που συνδυάζει το άγριο με την ηρεμία και την παράδοση με την ιστορία. Είναι ένα ιδιαίτερο νησί με φιλόξενους κατοίκους που αγαπούν πολύ τον τόπο τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top