skip to Main Content

Ίος: Το νησί της ατελείωτης διασκέδασης στην καρδιά του Αιγαίου

Η Ίος για χρόνια αποτελούσε το νησί της νεολαίας, αφού φημιζόταν για τα ξέφρενα πάρτυ και την διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Σήμερα το νησί προσελκύει ανθρώπους κάθε ηλικίας και προσφέρει επιλογές για κάθε είδος διακοπών.

Το νησί της Ίου σας προσκαλεί σε ένα πάρτυ στα σοκάκια της Χώρας με μουσική στη διαπασών, γέλια και γλώσσες όλου του κόσμου, χορό, ποτά… Αυτά κατά τις νυχτερινές ώρες, γιατί τα πρωινά το νησί μεταμορφώνεται και το «πρόσωπο» του φωτίζεται από την ιδιαίτερη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τα γραφικά στενάκια με τα κάτασπρα σπιτάκια και φόντο το Αιγαίο.

Αξίζει να επισκεφθείτε όμως και την εκκλησία της Παναγιάς της Γκρεμιώτισσας. Xτισμένη πάνω από τη Χώρα, η εκκλησία με τον χαρακτηριστικό φοίνικα προσφέρει μοναδική θέα και ένα φανταστικό ηλιοβασίλεμα.

Οι επιλογές όσον αφορά στις παραλίες είναι πολλές. Μεταξύ αυτών πρέπει να επισκεφθείτε την παραλία Γιαλός, που βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι και γι’ αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Ο Μυλοπότας είναι η πιο γνωστή παραλία του νησιού, με άμμο, οργανωμένη, με ξαπλώστρες, ομπρέλες και ταβέρνες. Αγία Θεοδότη, μία εξίσου καλή επιλογή, αφού είναι μία μεγάλη παραλία με αμμουδιά με αρμυρίκια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top