skip to Main Content

Καλαμάτα: Η αρχόντισσα της Μεσσηνίας με την παράδοση στο λάδι & τις κρυμμένες χάρες

Με αεροπλάνο, με πλοίο ή οδικώς, όποιον από τους τρεις τρόπους κι αν επιλέξετε για να επισκεφθείτε την όμορφη Καλαμάτα, το ταξίδι σας θα είναι μαγικό, όπως και η ίδια η πόλη.

Αρχόντισσα της Μεσσηνίας, με μοντέρνα καφέ, παραλιακά μπαρ, εστιατόρια, πολυτελή ξενοδοχεία, ιστορικά κτήρια, το λιμάνι, μια έντονη νυχτερινή ζωή. Όλα όσα ζητάτε από μία πόλη που σφίζει από ζωντάνια θα τα βρείτε στην Καλαμάτα, γιατί είναι το μέρος που σας περιμένει για να σας γεμίσει με ζωντανές εμπειρίες και αναμνήσεις που θα σας ακολουθούν για μια ζωή.

Πολλοί θα πουν ότι η Καλαμάτα είναι η την ομορφότερη πόλη της Πελοποννήσου που κρατά τις ισορροπίες μεταξύ του αστικού και του φυσικού, ενώ κατέχει τη δεύτερη θέση σε μέγεθος, μετά την Πάτρα. Γνωστή για τα παραδοσιακά, τοπικά προϊόντα της, με πρωταγωνιστές το λάδι και τις ελιές, ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, χαρίζοντας το απλόχερα τη γεύση και το άρωμά τους.

Στην καρδιά της πόλης θα εντυπωσιαστείτε από τα στενά δρομάκια, τα πανέμορφα νεοκλασικά, τις σκεπές με τα κεραμίδια, την αρχιτεκτονική επηρεασμένη από τα νεότερα ευρωπαϊκά ρεύματα, την αθηναϊκή κλασική αρχιτεκτονική, αλλά και την ενετική αρχιτεκτονική και τα πρότυπα της Τουρκοκρατίας.

Επίσης, τα πετρόχτιστα εκκλησάκια, το ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, όπου κηρύχθηκε η ελληνική επανάσταση το 1821, αλλά και τα μουσεία, όπως το Λαογραφικό με εκθέματα από τις παραδοσιακές τέχνες της περιοχής, το Μπενάκειο Μουσείο Καλαμάτας με σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και το Στρατιωτικό Μουσείο που φυλάσσει όπλα και στρατιωτικές στολές των Ελλήνων, είναι μερικά από τα σημεία που πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να τα επισκεφθείτε.

Μην ξεχάσετε να εξερευνήσετε και το μικρό και ερειπωμένο σήμερα κάστρο της πόλης. Ανοικοδομήθηκε το 1205 από τον Γοδεφρείδο Βιλλεαρδουίνο, όπου και ξεκινάει η οικονομική ακμή της πόλης. Σήμερα αποτελεί ένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία της πόλης. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top