skip to Main Content

Κάρπαθος: Ένας ανεξερεύνητος θησαυρός στο Αιγαίο περιμένει να τον ανακαλύψετε (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα οδοιπορικό στην Κάρπαθο μέσα από τα μάτια μίας οικογένειας τουριστών που επισκέφθηκε το αγαπημένο αυτό ελληνικό νησί…

Πολλά ήταν τα σημεία του νησιού που ανακάλυψε και πολλά ήταν εκείνα τα στοιχεία που μάγεψαν το ζευγάρι κατά την επισκέψή τους σε αυτό το νησί, που, όπως λένε και οι ίδιοι στο βίντεο, βρίσκεται στη μέση του πουθενά. Και όντως χρειάζονται 16 ώρες ταξίδι με το πλοίο από τον Πειραιά για να φτάσεις στο νησί, κάτι που αποθαρρύνει όσους αντιπαθούν τα αεροπλάνα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, όπως και τα πολύωρα ταξίδια με το πλοίο.

Οι απίστευτες παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά και κυρίως η παραλία του Διακόφτη, ο ήλιος, το καλοκαιρινό αεράκι, τα κύματα, οι απολαυστικές παραδοσιακές γεύσεις, οι φιλόξενοι άνθρωποι, η διαμονή, η διασκέδαση, αλλά και η ηρεμία και η γαλήνη που αποπνέει το νησί ήταν τα στοιχεία αυτά που λάτρεψε η οικογένεια των Πολωνών.

Και όχι τυχαία γιατί η Κάρπαθος είναι όντως εκείνο το νησί που ανοίγει την αγκαλιά του και υποδέχεται με το καλύτερό του χαμόγελο όλους τους επισκέπτες του, Έλληνες και ξένους. Η Κάρπαθος είναι το 2ο μεγαλύτερο νησί του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων μετά τη Ρόδο και αποτελείται από 12 χωριά, εκ των οποίων τα περισσότερα διατηρούν το παραδοσιακό τους ύφος.

Βραχώδης με ψηλές βουνοκορφές που φτάνουν μέχρι τα 1200 μέτρα, η Κάρπαθος συνδυάζει ομορφιά βουνού και θάλασσας και διαθέτει υπέροχα πευκοδάση, όμορφες παραλίες και ένα έντονο ανάγλυφο στοιχείο που την κάνουν μοναδική.

Αρχαίες πολιτείες, σπηλιές, εκκλησιές, φορεσιές, η Κάρπαθος κρύβει μέσα της σημαντικά στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού και την ιστορίας.

Από παραλίες προτείνουμε τα Άπελλα, που είναι η ωραιότερη και πολυβραβευμένη παραλία της Καρπάθου, αλλά και μία από τις κορυφαίες της Μεσογείου! Σμαραγδένια νερά έχει και η παραλία Κυρα-Παναγιά, αλλά και η Αχάτα, ο Λευκός, η Αμοοπή και η λίστα συνεχίζεται…

Αξίζει να επισκεφθείτε τον οικισμό «Όλυμπος», ένα πραγματικό αξιοθέατο, αφού χρονολογείται από την μεσαιωνική περίοδο (9ος αι.) που αντιστέκεται στον χρόνο. Είναι ίσως ο πιο εντυπωσιακός του Αιγαίου, ένας τόπος δύσκολος που κρύβει την αγριάδα της φύσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top