skip to Main Content

Καστοριά: Αστείρευτα κάλλη, αρχοντιά & μία λίμνη μαγευτική (Απίστευτο βίντεο)

Η Καστοριά είναι μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας και καταφέρνει να διατηρεί αλώβητο τον παραδοσιακό της χαρακτήρα.

Με πλούσια ιστορία ανά τους αιώνες αποτελεί ένα πραγματικό διαμάντι της χώρας. Πλαισιωμένη από τα επιβλητικά βουνά Γράμμο και Βίτσι, η ομορφιά της Καστοριάς αντικατοπτρίζεται στα ατίθασα νερά της λίμνης Ορεστιάδας.

Η λίμνη της Καστοριάς αποτελεί στολίδι της ευρύτερης περιοχής, έχει κηρυχθεί «Μνημείο Φυσικού Κάλλους» από το Υπουργείο Πολιτισμού και είναι ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο «Φύση 2000».

Σύμφωνα με τη παράδοση ιδρύθηκε από τον Ορέστη, προς τιμήν της αδελφής του Ηλέκτρας.

Στην Καστοριά σώζονται έως σήμερα σημαντικότατα μνημεία του Βυζαντινού πολιτισμού, όπως τα τείχη και οι σχεδόν 80 Βυζαντινές εκκλησίες που έχει, τα οποία μαζί με την πραγματικά μαγευτική λίμνη της Καστοριάς δημιουργούν ένα αξεπέραστο σκηνικό, που είναι δύσκολο να του αντισταθεί και ο πιο απαιτητικός ταξιδιώτης.

Η φημισμένη πόλη των γουναράδων είναι πόλη ξελογιάστρα. Αν την επισκεφθείς μια φορά είναι σίγουρο ότι θα θελήσεις να επιστρέψεις και πάλι και καλά θα κάνεις να οργανώσεις τις επόμενες διακοπές σου εκεί σύντομα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top