skip to Main Content

«Κρασοπαναγιά» στα Μέθανα: «Μεθυστικές» λήψεις στο εκκλησάκι που χτίστηκε από χώμα & κρασί

Το πανέμορφο, γραφικό εκκλησάκι της «Κρασοπαναγιάς», βρίσκεται στο δυτικότερο άκρο των Μεθάνων και είναι πόλος έλξης Ελλήνων και ξένων τουριστών.

Ένα από τα ομορφότερα σημεία στα Μέθανα, ένα εκκλησάκι που πρέπει να μπει πρώτο στη λίστα των do’s όταν ταξιδέψετε στον τόπο αυτόν.

Χτισμένο πάνω σε απότομα γκρίζα βράχια, που τα δέρνουν τα κύματα εδώ και χρόνια, στέκει αγέρωχο για να προστατεύει το όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού.

Ο μύθος της «Κρασοπαναγιάς» λέει πως πριν πολλά, πολλά χρόνια, ένας ναυτικός, είχε φορτώσει τη βάρκα του με βαρέλια κρασί και πήγαινε στον Πειραιά για να τα πουλήσει. Στο δρόμο τον έπιασε φουρτούνα και παρακάλεσε την Παναγία να τον βοηθήσει να πάει καλά στον προορισμό του και θα έφτιαχνε ένα εκκλησάκι από κρασί. Πραγματικά η Παναγία τον βοήθησε και, όταν γύρισε, έφτιαξε το πολύ μικρό αυτό εκκλησάκι. Για το χτίσιμό του, ανακάτεψε χώμα με κρασί αντί για νερό και, γι’ αυτό, το μέρος που έχτισε το εκκλησάκι ονομάστηκε Κρασοπαναγιά.

Βέβαια υπάρχουν κι άλλες ερμηνείες που υποστηρίζουν ότι ο άνθρωπος αυτός είναι έμπορος, δεν φτάνει στον προορισμό του αλλά, αφού σώθηκε με τη βοήθεια της Παναγίας, στη συνέχεια έχτισε το εκκλησάκι χρησιμοποιώντας το λίγο κρασί που του είχε απομείνει.

Προορισμός ιδανικός για ήρεμες και χαλαρωτικές διακοπές

Στα Μέθανα εκτός από την «Κρασοπαναγιά» θα βρείτε και οργανωμένες αλλά και πιο ήσυχες παραλίες για να απολαύσετε τα καλοκαιρινά σας μπάνια, αλλά και πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες και σπόρ στις διακοπές σας στο νησί.

Είναι πολλά και αξιόλογα τα αξιοθέατα που μπορείτε να δείτε κατά τις διακοπές σας στα Μέθανα. Τέτοια μοναδικά αξιοθέατα είναι το ηφαίστειο των Μεθάνων, ο προϊστορικός Μυκηναϊκός οικισμός, το κάστρο του Φαβιέρου, το Θρόνι αλλά και η Αρχαία Ακρόπολη των Μεθάνων.

Α! Και μην ξεχάσουμε τα γνωστά ιαματικά λουτρά, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στα Μέθανα, τα οποία επισκέπτονται πολλοί λόγω των θεραπευτικών τους ιδιοτήτων.

Η ομάδα Up Drones βρέθηκε εκεί, κατέγραψε μοναδικές εικόνες και μας τις παρουσιάζει στο απολαυστικό βίντεο τόσο από πλευράς εικόνας όσο και μουσικής επένδυσης…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top