skip to Main Content

Κυπαρισσία: Η πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη της Μεσσηνίας με τα κάστρα, τα λουτρά & τα καλντερίμια…

Αυτό το βίντεο είναι τόσο μαγικό όσο και η πραγματική ομορφιά της Κυπαρισσίας! Ναι, μας δίνει μία πολή καλή γεύση από αυτή την πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη, που βρίσκεται στο δυτικό μέρος του νομού Μεσσηνίας.

Υπάγεται στον ομώνυμο δήμο, απέχει 65 χλμ από την πρωτεύουσα του νομού, την Καλαμάτα, και απαριθμεί περίπου 5.000 κατοίκους. Η Κυπαρισσία είναι μία σύγχρονη πόλη και αποτελεί το γεωργικό και εμπορικό κέντρο της επαρχίας Τριφυλίας.

Με ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή, ενδιαφέροντα αξιοθέατα και υπέροχες παραλίες, προσελκύει πλήθος τουριστών κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η Κυπαρισσία κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια. Κατά το Μεσαίωνα, το όνομά της ήταν Αρκαδιά, ενώ η σημερινή της ονομασία οφείλεται στον Όθωνα. Στην Κυπαρισσία έχουν βρεθεί τάφοι που τοποθετούνται στην Κλασική και Ρωμαϊκή εποχή, ενώ στην κορυφή ενός μικρού λόφου δεσπόζει ενετικό κάστρο.

Τα πολλά διάσπαρτα ιστορικά μνημεία μαρτυρούν την ιστορία της, όπως το κάστρο της Αρκαδιάς, η πλατεία της Αρκαδιάς, με τον πλάτανο και τις κρήνες στην είσοδο του κάστρου, τα δημόσια Λουτρά (χαμάμ), τα καλντερίμια, κ. α.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top