skip to Main Content

Μήλος: Απαράμιλλη εξωτική ομορφιά & μαγικές παραλίες στο διαμάντι των Κυκλάδων

Ένα στολίδι των Κυκλάδων, ένα νησί απίστευτου κάλλους, η Μήλος μαγεύει με ένα μοναδικό τρόπο τους επισκέπτες της.

Με κλασική νησιώτικη αρχιτεκτονική, στενά λιθόστρωτα δρομάκια και μοναδικές παραλίες η Μήλος είναι δικαιωματικά ένα από τα πιο γραφικά και εντυπωσιακά νησιά των Κυκλάδων. Το νησί όπου ανακαλύφθηκε η Αφροδίτη της Μήλου.

Η τουριστική υποδομή της περιοχής καλύπτει τις ανάγκες κάθε επισκέπτη, τόσο από την άποψη της διαμονής όσο και της ψυχαγωγίας. Το βενετσιάνικο κάστρο χτισμένο τον 13ο αιώνα με τη μαγευτική θέα στο ηλιοβασίλεμα της Πλάκας, της πρωτεύουσας του νησιού.

Ηφαιστειογενή πετρώματα βάφουν τα βράχια στις παραλίες με διάφορα χρώματα. Το Σαρακήνικο και το Κλέφτικο με τους λευκούς βράχους, τα πράσινα νερά και οι σπηλιές, οι εξωτικές παραλίες, το πολύχρωμο Κλίμα, ο Εμπουριός και τα Μανδράκια, το ηλιοβασίλεμα στην Πλάκα, όλα είναι μοναδικά και κάνουν και τη Μήλο μοναδική.

Άλλα αξιοθέατα της περιοχής είναι η εκκλησία της Παναγίας της Κορφιάτισσας και το αρχαιολογικό μουσείο του νησιού, το οποίο έχει ένα αντίγραφο του Venue de Milo μεταξύ των εκθεμάτων του. Κοντά στην Πλάκα υπάρχουν πολλές μικρές παραλίες, αλλά εκείνες που ξεχωρίζουν είναι το γραφικό λιμάνι του Φυροπόταμου και η αμμώδης παραλία της Πλατειάς στη βόρεια πλευρά της πόλης.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top