skip to Main Content

Όταν κοιτάς από ψηλά μοιάζει η… Πάτμος σαν ζωγραφιά! Ζήστε ανεπανάληπτες στιγμές στο νησί της Αποκάλυψης

Ένα μικρό, αλλά σπουδαίο νησί στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων. Το νησί της Αποκάλυψης ή αλλιώς η Ιερουσαλήμ του Αιγαίου, όπως  αποκαλείται διεθνώς. Η Πάτμος είναι το νησί που πρέπει να επισκεφθείς τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου.

Γαλήνη, ηρεμία, φυσική ομορφιά, αλλά και κοσμοπολίτικη αύρα είναι τα στοιχεία που αποπνέει το όμορφο νησί του Αιγαίου. Η Πάτμος αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό που συνδυάζει τον μυστικισμό και την κατάνυξη με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα που κάθε αρχοντική γωνιά της προσφέρει, καλώντας σας σε ένα ταξίδι ατελείωτων και ποικίλων εμπειριών.

Η Πάτμος είναι ένας τόπος που έχει βαθιά σχέση με τη θρησκεία και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς προορισμούς παγκοσμίως. Είναι το νησί όπου ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος συνέγραψε το ιερό βιβλίο της Αποκάλυψης και ο Όσιος Χριστόδουλος ίδρυσε την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

Εχει χαρακτηριστεί ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλους. Η Χώρα της έχει ανακηρυχθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. ΄Εχει συγκεντρώσει πολλά και διαφορετικά βραβεία από διεθνείς φορείς αναγνωρισμένου κύρους.

Το παραδοσιακό λευκό χρώμα στα κτίρια, τα όμορφα αρχοντικά και τα σοκάκια της Χώρας, οι τρεις Ανεμόμυλοι του νησιού, η νυχτερινή ζωή στο γραφικό λιμάνι της Σκάλας αλλά και την κοσμοπολίτικη Χώρα, τα μονοπάτια και οι διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσουν οι επισκέπτες, οι όμορφες παραλίες και τα γύρω νησάκια, όλα αρμονικά συνδυασμένα συνθέτουν έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Απολαύστε την Πάτμο από ψηλά στο βίντεο που ακολουθεί…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top