skip to Main Content

Ό,τι ωραιότερο για την Κυριακή σας: Τα ωραιότερα ελληνικά τραγούδια 100 ετών σε ένα βίντεο!

Ένα μοναδικό βίντεο με τα πιο γνωστά, αγαπημένα και πετυχημένα τραγούδια του τελευταίου αιώνα, έφτιαξε μια παρέα μουσικών και ξεσηκώνει το Youtube.

Τραγούδια που άφησαν εποχή «παντρεύονται» αρμονικά σε μία μίξη που αποτελεί και ένα σύντομο ταξίδι ανά τις δεκαετίες και μας θυμίζει ήχους και στίχους που ίσως να είχαμε λησμονήσει ή πεθυμήσει να ακούσουμε ξανά…

Το σίγουρο είναι ότι μας ξεσηκώνει και μας παρασύρει στο ρυθμό αγαπημένων τραγουδιών από πολλά και διαφορετικά είδη της ελληνικής μουσικής, όπως λέει ο εμπνευστής του βίντεο Νικόλας Ραπτάκης.

Στο σημείωμά του ο Νικόλας Ραπτάκης γράφει: «Δεν μου ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα από κανένα τραγούδι. Τα δικαιώματα ανήκουν στους δημιουργούς / καλλιτέχνες και στις δισκογραφικές εταιρίες . Το παραπάνω βίντεο δημιουργήθηκε από την αγάπη μας για την ελληνική μουσική χωρίς να υπάρχει σκοπός για εκμετάλλευση δικαιωμάτων και οικονομικό όφελος.

Επέλεξα τα τραγούδια σύμφωνα κυρίως με το δικό μου γούστο αλλά συγχρόνως προσπάθησα να αποτυπώσω τη μουσική αίσθηση της κάθε δεκαετίας, μέσα από τη δίκη μου ματιά, γιατί εννοείται πως η ιστορία της ελληνικής μουσικής είναι τεράστια και είναι πολύ δύσκολο να αποτυπωθεί ολόκληρη σε ένα τόσο μικρό χρονικά βίντεο.

Όλο αυτό το στήσαμε πρώτα απ’ όλα για fun και για να περάσουμε καλά. Δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε ιστορική καταγραφή αλλά να φτιάξουμε ένα βίντεο με το οποίο να μπορεί κάποιος να χαμογελάσει, να θυμηθεί και να σιγοτραγουδήσει μαζί μας αγαπημένα τραγούδια από παρά πολλά και διαφορετικά είδη της ελληνικής μουσικής».

Iδέα, επιλογή τραγουδιών, vocal arrangement: Νικόλας Ραπτάκης

Τραγουδούν μαζί: Ελένη Ποζατζίδου, Νατάσα Μενδρινού, Μιχάλης Ζέης

Bitman Video: Μιχάλης Γκούμας

Μουσική παραγωγή, ηχογράφηση, μίξη, mastering: MLI productions & Μάριος Λαζ Ιωαννίδης στο MusicRoom Studio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top