skip to Main Content

Πόρος: Αρχοντικός, πευκόφυτος & με πεντακάθαρες ακρογιαλιές… Μόνο μία ανάσα από την Αθήνα

Ο Πόρος είναι αυτό που λέμε ήρεμη δύναμη… Είναι το νησί της απόλυτης χαλάρωσης, της ρομαντζάδας και της ξενοιασιάς.

Στην ψηλότερη κορυφή του δεσπόζει το Ιστορικό Ρολόι, ανάμεσα σε φραγκοσυκιές και πεύκα. Περιττό να σας πούμε ότι από αυτό το σημείο η θέα στο λιμάνι και τις απέναντι ακτές είναι απερίγραπτη. Κτίστηκε το 1927, είναι ορατό από παντού και αποτελεί το στολίδι της πόλης.

Στο κέντρο του Πόρου, ανάμεσα στα πεύκα θα βρείτε και τα ερείπια του δωρικού ιερού του Ποσειδώνα, που χτίστηκε τον 6ο αι. π.Χ από γαλάζιο ασβεστόλιθο. Εδώ, ήρθε ο κυνηγημένος ρήτορας Δημοσθένης και έδωσε τέλος στη ζωή του πίνοντας το κώνειο.

Ο Πόρος έχει κάτι από… Βενετία. Λίγο το κανάλι του, λίγο η επικοινωνία ανάμεσα στα σπίτια με βάρκες, λίγο η χλιδή, λίγο και ο αισθησιακός πειρασμός που σου βγάζει θα γίνει με σιγουριά ένας αγαπημένος σου προορισμός που θα θελήσεις να επισκεφτείς ξανά και ξανά.

Ο Πόρος είναι ένα κατάφυτο με πεύκα νησί που φτάνουν ως τις απόκρημνες ακτές ή τις αμμουδερές παραλίες του.

Στην πόλη του Πόρου, από τον Σταυρό μέχρι τη δυτική προβλήτα του νέου λιμανιού, η παραλία σάς περιμένει για καφέ, φαγητό, και βόλτα στα μαγαζιά με σουβενίρ. Ψαροκάικα και ιστιοπλοϊκά αράζουν στη σειρά δημιουργώντας ένα γραφικό τοπίο που προκαλεί τα φλας να το απαθανατίσουν. Και το βράδυ… τα φώτα αντανακλούν στο νερό με μια κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, ενώ τα ποτά, τα κοκτέιλ, τα σφηνάκια και η μουσική δίνουν και παίρνουν.

Αν φτάσετε ως τον Πόρο αξίζει να κάνετε τον κόπο και να πεταχτείτε ως το γνωστό λεμονοδάσος του Γαλατά. Απέναντι από τον Πόρο, 10 λεπτά με το βαρκάκι θα συναντήσετε μία περιοχή γεμάτη από λεμονιές με πολλά νερά και νερόμυλους. Το δάσος καταλήγει στην Πλάκα και στις Αλυκές αμμουδερές παραλίες, με αβαθή νερά, που έχουν μπροστά τους το νησάκι Μπούρτζι.

Και το καλύτερο; Μπορείτε να απολαύσετε όλα αυτά πανεύκολα, αφού Πόρο – Αθήνα χωρίζει μόλις μία ανάσα

Δείτε το επίσημο βίντεο τουριστικής προβολής του Δήμου Πόρου…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top