Σαμοθράκη: Καταπράσινη γη με νεραϊδένια τοπία που θα σε πλανέψουν – Απίθανο βίντεο

Samothraki Cover

Είναι δύσκολο να βρει κανείς τις λέξεις για να περιγράψει το ονειρεμένο νησί της Σαμοθράκης.

Μοιάζει με ένα κομμάτι γης που κάπου, κάπως, κάποτε αποσχίστηκε από τη Θράκη για να απλώσει αυτόνομα την ομορφιά του στο Αιγαίο και να προσθέσει στην αίγλη του.

Ένα καταπράσινο κομμάτι γης που θα σας μαγέψει με τα νεραϊδένια του τοπία και το κάλλος της φύσης.

Η ατμόσφαιρα είναι σχεδόν μυστηριακή και η αύρα εναλλακτική.

Γεωγραφικά η Σαμοθράκη ανήκει στον νομό Έβρου και είναι εύκολα προσβάσιμη με πλοίο από την Αλεξανδρούπολη. Για τους Θρακιώτες είναι ένας αγαπημένος τόπος διακοπών, όπως και για τους φοιτητές της ευρύτερης περιοχής.

Η Σαμοθράκη είναι ένας εναλλακτικός προορισμός διακοπών, αφού σε αυτήν δεν θα συνατήσεις την κοσμοπολίτικη ζωή που υπάρχει σε άλλα νησιά του Αιγαίου, όμως έχεις την ευκαιρίας να απολαύσεις άλλες ομορφιές της και να ζήσεις διαφορετικές εμπειρίες.

Η γραφική Χώρα, που βρίσκεται πάνω από το λιμάνι της Καμαριώτισσας έχει χαρακτηριστική ομορφιά, ενώ θα πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε τη βόλτα σου στο κάστρο.

Όσο για τις παραλίες, τα νερά τους είναι πεντακάθαρα με τον κόσμο να κάνει μπάνιο ακόμη και δίπλα από το λιμάνι.

Στη Σαμοθράκη όμως πρέπει σίγουρα να φτάσεις και στις Βάθρες, τις φυσικές πισίνες του νησιού, που δημιουργούνται από τους καταρράκτες οι οποίοι τρέχουν στις πλαγιές του βουνού. Η εικόνα σε συνδυασμό με τον ήχο από τα τρεχούμενα νερά μαγεύει τις αισθήσεις. Οι πιο τολμηροί κάνουν ακόμη και τσουλήθρα στον εντυπωσιακό καταρράκτη!

Οι βάθρες του νησιού ξεπερνούν αριθμητικά τις 100 αλλά οι πιο γνωστές, με διαφορά, είναι του Φονιά και η Γριά Βάθρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχόλια μέσω Facebook