skip to Main Content

Σάνη Χαλκιδικής: Ο μαγικός πευκόφυτος τόπος – Πεντάστερα ξενοδοχεία & μαρίνες σκαμμένες στην ξηρά

Πάμε να κάνουμε ένα ταξίδι από αέρος στην Σάνη, μία από τις πιο διάσημες και ξεχωριστές περιοχές της Χαλκιδικής.

Ιστορική και πανέμορφη, η Σάνη θα σας καταπλήξει. Βρίσκεται σε απόσταση 83 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, στο πρώτο πόδι. Για να φτάσετε εκεί θα πρέπει να στρίψετε δεξιά, αφού περάσετε τη Νέα Ποτίδαια και πριν φτάσετε στη Νέα Φώκαια.

Στην περιοχή βρισκόταν κατά την αρχαιότητα η ακρόπολη της αρχαίας Σάνης, μια πόλη που μέχρι την περίοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας άκμαζε στην περιοχή. Κατά τους επόμενους αιώνες στη Σάνη δημιουργήθηκαν μετόχια των μονών του Αγίου Όρους. Ένα από αυτά ήταν το μετόχι της μονής Σταυρονικήτα, το οποίο προστατεύονταν από τον πύργο που βρίσκεται στο λόφο του Σάνη. Ο πύργος, που η κατασκευή του χρονολογείται στο 1543, σώζεται μέχρι σήμερα σε πολύ καλή κατάσταση.

Στην πευκόφυτη περιοχή, εκτός από πολυτελείς βίλες και τα ξενοδοχεία του συγκροτήματος Sani Resort, υπάρχει Μαρίνα όπου σταθμεύουν μικρά και μεγάλα σκάφη, 18 εστιατόρια και ταβέρνες μεταξύ αυτών το βραβευμένο εστιατόριο Ντομάτα, του διάσημου σεφ Χρύσανθου Καραμολέγκου, το οποίο σύμφωνα με το περιοδικό Conde Nast Traveller συγκαταλέγεται στα 25 καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης.

Επιπλέον υπάρχουν σύγχρονες εγκαταστάσεις Spa, γήπεδα τέννις, κέντρο καταδύσεων με εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά και υπηρεσίες για τη διοργάνωση του γάμου σας ή για περαιτέρω VIP παροχές.

Νοτιότερα του Sani Resort θα βρείτε το ξενοδοχείο Simantro Beach το οποίο είναι μία εξαιρετική επιλογή, καθώς περιστοιχίζεται από δάσος και βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από την αμμουδιά.

Για τους λάτρεις της κατασκήνωσης, στη Σάνη, υπάρχει και ένα οργανωμένο κάμπινγκ όπου θα ζήσετε ακόμα πιο έντονα την επιστροφή στη φύση.

Η πιο γνωστή παραλία της περιοχής, προσβάσιμη με τα πόδια από τα ξενοδοχεία του Sani Resort, είναι ο Μπούσουλας. Πρόκειται για μία πεντακάθαρη παραλία με άμμο και ρηχά νερά, βραβευμένη με γαλάζια σημαία. Επίσης υπάρχει ναυαγοσώστης καθ΄όλη τη διάρκεια της μέρας, αλλά και beach bar όπου μπορείτε να προμηθευτείτε ό,τι χρειαστείτε.

Το θέρετρο της Σάνη είναι το ιδανικό μέρος για οικογένειες. Ήσυχο και σε μικρή σχετικά απόσταση απο την Θεσσαλονίκη αυτός ο προορισμός θα σας βοηθήσει να ξαναανακαλύψετε τις μικρές απολαύσεις της ζωής.

Απολαύστε το βίντεο:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top