skip to Main Content

Σκόπελος: Νησί παραμυθένιο «βουτηγμένο» στο πράσινο & τα καταγάλανα νερά

Σήμερα αποφασίσαμε να εξερευνήσουμε το πανέμορφο νησί της Σκοπέλου, το πιο πράσινο νησί στην Ελλάδα! Θα μας ακολουθήσετε;

Η Σκόπελος είναι ο τόπος όπου το πράσινο των πεύκων και των πυκνών δασών σμίγει αρμονικά με το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού δημιουργώντας μία εικόνα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Μάλιστα στις 5/7/97 το νησί ανακηρύχθηκε επίσημα ως πράσινο και γαλάζιο νησί από τον διεθνή οργανισμό Βιοπολιτικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της έκτασης του νησιού (άνω του 67 %) καλύπτεται από παρθένο πευκοδάσος.

Ο ταξιδιώτης που θα αποφασίσει να επισκεφθεί την Σκόπελο μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα βρεθεί σε μια ειδυλλιακή γη, σε ένα μικρό παράδεισο στην καρδιά της Ελλάδας.

Ο επισκέπτης θα συναντήσει όμορφες λεπτομέρειες σε κάθε γωνιά του νησιού, κρυστάλλινα νερά, καταπράσινα τοπία και ωραίους, φιλόξενους ανθρώπους.

Τα στενά σοκάκια και τα νεοκλασικά την αναβαθμίζουν αρχιτεκτονικά. Οι παραλίες παίζουν μαζί σας κρυφτό και περιμένουν να τις ανακαλύψετε με τα καΐκια του νησιού ή μέσα από μονοπάτια.

Πρωταγωνίστρια στο μιούζικαλ Mamma Mia, έστρεψε όλα τα φώτα διεθνώς επάνω της. Γίνεται όμως πρωταγωνίστρια και στην καρδιά και το μυαλό του κάθε επισκέπτη που θα του χαρίσει απλόχερα ανεπανάληπτες εμπειρίες και αναμνήσεις ζωής.

Αξίζει να περπατήσετε και να εξερευνήσετε την πόλη της Σκοπέλου, την Παναγία την Ελευθερώτρια στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού και τις παραλίες Μηλιά, Πάνορμος, Ελιός, Βελανιό, Γλυστέρι, Αγνώντας, Πεθαμένη, Αρμενόπετρα, Αντρίνες, που τα πεύκα αγκαλιάζουν με την ομορφιά τους, τη δροσιά και τον ίσκιο τους.

Α! Και προτού φύγετε από το νησί φροντίστε να δοκιμάσετε τα δαμάσκηνά του… τα ξινά -για το φαγητό-, τα αυγάτα -για το ομώνυμο γλυκό του κουταλιού- και τα Agen (ξερά δαμάσκηνα) που τρώγονται σκέτα στο φαγητό ή σε γλυκά.

Γιατί αυτό το νησί είναι πραγματικά σκέτη γλύκα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top