skip to Main Content

Σχοινούσα: Μία ανυπότακτη στον χρόνο ομορφιά με λιγοστούς κατοίκους & γαλήνια ατμόσφαιρα

Λίγη άσφαλτος, λίγοι κάτοικοι, πολλή ηρεμία, ησυχία και φυσική ομορφιά. Αυτή είναι η Σχοινούσα με δυο λόγια. Σε αυτό το νησί πατάς γη, μυρίζεις αλμύρα. Το τοπίο μοίαζει να έχει ξεχαστεί στο χρόνο και ο χρόνος να έχει σταματήσει σε προηγούμενες δεκαετίες.

Μία χαμένη αθωότητα, μία αγνή, ανέγγικτη ομορφιά συνθέτουν ένα τοπίο που θα λατρέψεις. Οι οικισμοί, σαν αληθινές ζωγραφιές, είναι μια σταλιά και θα τους περπατήσεις σε λίγη ώρα πολύ ευχάριστα ανάμεσα από φοίνικες, χαρουπιές και συκιές.

Οι παραλίες είναι παραδεισένιες με λευκή άμμο και σκούρα μπλε νερά. Ενδείκνυνται για θαλάσσιες εκδρομές με σκάφος αν σας αρέσει το υγρό στοιχείο, καθώς μπορείτε να γυρίσετε γρήγορα το νησί και να γνωρίσετε παραλίες μοναδικής ομορφιάς που προσεγγίζονται δύσκολα με τα πόδια, όπως ο Γερολιμιώνας και το Σιφνέικο.

Χτισμένη σε ύψωμα για το φόβο των πειρατών σε άλλες εποχές, η Χώρα έχει μία υπέροχη θέα στο Αιγαίο. Επισκεφτείτε τα Εισόδια της Θεοτόκου, την εκκλησία όπου φυλάσσεται η εικόνα της Παναγιάς της Ακαθής.

Η Μεσαριά είναι σίγουρα ο οικισμός που δεν θα πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε. Με τους δύο ανεμόμυλους και την εκκλησία της Ευαγγελίστρας με το χρωματιστό τέμπλο θα σας μαγέψει εξ αρχής.

Κι αν είστε αθλητικός τύπος η Σχοινούσα είναι το νησί που σας δίνει την ευκαιρία να απολαύσετε εμπειρίες αναρρίχησης στο φαράγγι του Χάρακα, όπου οργανώνονται αναρριχητικές διαδρομές για τους λάτρεις του σπορ. Άθληση και χαλάρωση μαζί, αφού όταν ανέβετε στο φαράγγι θα έχετε στο «πίατο» σας όλο το Τσιγκούρι και τη Φιδού σε αξεπέραστη θέα.

Μία εικόνα των όσων σας περιγράφουμε αποτυπώνει το βίντεο που ακολουθεί:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top