skip to Main Content

Το Μέτσοβο ντυμένο στα φθινοπωρινά χρώματα – Καταπληκτικό βίντεο

Αν ο Νομός Ιωαννίνων βρίσκεται στη λίστα σας με τους επόμενους προορισμούς που θέλετε να ταξιδέψετε, τότε το Μέτσοβο είναι το ιδανικό μέρος που πρέπει να μπει στις πρώτες θέσεις της λίστας.

Το Μέτσοβο είναι ένα ορεινό, γραφικό χωριό σε ύψος 1100 μέτρων. Περίπου 400 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, στις όμορφες πλαγιές της Πίνδου θα προσεγγίσετε αυτόν τον παραμυθένιο προορισμό.

Εδώ η παράδοση, η φύση, το υψόμετρο, η σπάνια χλωρίδα και η πανίδα θα σας πλανέψουν με το πατήσετε το πόδι σας στον τόπο. Είναι μια ζωντανή πόλη με αναρίθμητα ιστορικά αξιοθέατα, που αξίζει να επισκεφθείτε, περικυκλωμένη από κατάφυτα βουνά που θα σας χαρίσουν απίθανες στιγμές γαλήνης και χαλάρωσης.

Πλακόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακές βρύσες, σπίτια από πέτρα, γραφικά σκηνικά θα σας μαγέψουν. Αξίζει να επισκεφθείτε, μεταξύ άλων, το Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου, την Πινακοθήκη Αβέρωφ, τον Αβερώφειο Κήπο, την Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου.

Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία για διαμονή, μπορείτε να επισκεφτείτε την χειμερινή περίοδο το χιονοδρομικό κέντρο, να δοκιμάσετε τα τυροκομικά είδη όπως και το κρασί και το τσίπουρο. Το Μέτσοβο είναι ένας από τους προορισμούς που θα σας προσφέρουν μοναδικές χειμερινές διακοπές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top