skip to Main Content

Βίντεο: Καλημέρα Ερμή, Καλημέρα Γιάννη – Το εντυπωσιακό Made in Greece ρομπότ του Πολυτεχνείου Κρήτης/ Φανταστικός διάλογος!

Η ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης και η ραγδαία εξάπλωση έξυπνων συσκευών δημιουργεί ανάγκες για φυσικότερους τρόπους αλληλεπίδρασης ανθρώπων και έξυπνων συστημάτων.

Ένα τέτοιο κοινό μέσο αλληλεπίδρασης είναι και η συνομιλία σε φυσική γλώσσα, η οποία ανοίγει νέες προοπτικές όταν ένας άνθρωπος συνομιλεί με ένα ρομπότ, καθώς εμπλουτίζεται με κινήσεις, χειρονομίες, εκφράσεις, οπτική και φυσική επαφή.

Τα ανθρωποειδή ρομπότ της ομάδας «Κουρήτες» του Πολυτεχνείου Κρήτης πρόσφατα «έμαθαν» να συνομιλούν στα Ελληνικά, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του cretapost.gr.

Παρακολουθήστε στο εκπληκτικό βίντεο τον Ερμή, ο οποίος απευθύνει χαιρετισμό στο κοινό του Συνεδρίου Artificial Intelligence που πραγματοποιήθηκε στο GazArte, στην Αθήνα στις 21 Μαρτίου 2017.

Το ρομπότ, σύμφωνα με ανάρτηση του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του Πολυτεχνείου στην ιστοσελίδα του ιδρύματος, συνομιλεί σε φυσική γλώσσα με τον παραγωγό του συνεδρίου Γιάννη Μουρατίδη, αξιοποιώντας μια σύνθεση μονάδων λογισμικού από διάφορες τεχνολογίες (IBM Watson, Nuance Speech, Aldebaran Robotics Choregraphe) και εξατομικευμένους κανόνες διαλόγου.

Το εντυπωσιακό αυτό γεγονός αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την πρωτοπορία της Κρήτης στον τομέα της επιστημονικής έρευνας και της τεχνολογίας.

To άρθρο αναρτήθηκε πρώτη φορά στο eirinika.gr την 1η Απριλίου 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top