skip to Main Content

World Travel Market London: Top ελληνικοί προορισμοί η Αθήνα και το Ηράκλειο Κρήτης

«Η Ελλάδα το 2017 έσπασε το ρεκόρ με τις αφίξεις ξένων επισκεπτών που έφτασαν τα 30 εκατ. με το Ηράκλειο της Κρήτης να καταγράφει υψηλή άνοδο, ακολουθούμενη στη 2η θέση από την Ελληνική πρωτεύουσα Αθήνα», σύμφωνα με τη χθεσινή έκθεση της World Travel Market London.

Σύμφωνα με το Top 100 City Destination Ranking WTM London Edition, από την Euromonitor International, το Ηράκλειο, κατατάσσεται στην 66η θέση της λίστας, αλλά με υψηλή άνοδο πάνω από 11% φέτος με περισσότερο από τρία εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ η Αθήνα (47η θέση) θα αυξήσει κατά 10% τις αφίξεις, σε περίπου 10 εκατομμύρια.

Επίσης στην Ελλάδα, η Ρόδος (97η θέση) προβλέπεται να δει τις αφίξεις να αυξάνονται κατά 8% περίπου στα 2,3 εκατομμύρια.

«Ο προορισμός που έχει επενδύσει στην τουριστική του βιομηχανία και έχει βελτιώσει την εικόνα του στο εξωτερικό, θα φτάσει φέτος τα 30 εκατομμύρια διεθνών αφίξεων, με αύξηση 7%, τονίζεται για την Ελλάδα στην έκθεση για το 2017.

Οι τουριστικές πολιτικές της Ελλάδας συνέβαλαν στην επέκταση της ταξιδιωτικής περιόδου, την προώθηση διαφορετικών θεματικών προϊόντων, το άνοιγμα νέων αγορών και την αύξηση της συνδεσιμότητας μέσω του αέρα, της ξηράς και της θάλασσας.

Για τα τελευταία δύο χρόνια, η ανάπτυξη της Ελλάδας ήταν σχεδόν διπλάσια από το μέσο όρο του παγκόσμιου κλάδου παραγωγής του 3,9%.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Τουρισμού εκτιμά ότι ο τουρισμός το 2017 θα συμβάλει στην ενίσχυση της Ελληνικής οικονομίας κατά 6,9% – υποστηρίζοντας σχεδόν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας και αντιπροσωπεύοντας το 20% του ΑΕΠ της χώρας.», όπως αναφέρει το άρθρο του tourismtoday

Όπως δήλωσε ο Simon Press, Senior Exhibition Director της WTM, «η Ελλάδα κέρδισε φέτος πολλά αναγνωρισμένα διεθνή ταξιδιωτικά βραβεία.

Η Αθήνα, για παράδειγμα, ήταν ένας από τους 52 top προορισμούς από την Νέα Υόρκη.

Η Ελληνική οικονομία αποκομίζει οφέλη από τις επενδύσεις στον τουρισμό και η συμμετοχή του ΕΟΤ στο WTM London θα στηριχτεί σε αυτή την επιτυχία».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top