skip to Main Content

XENIA 2017: Δυναμικό restart με 30.000 επισκέπτες (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Με απόλυτη επιτυχία έκλεισε, μετά από τρεις ημέρες, τις πόρτες της η έκθεση Xenia 2017, που πραγματοποιήθηκε από τις 25-27 Νοεμβρίου στο Metropolitan Expo, συγκεντρώνοντας τα θετικά σχόλια εκθετών αλλά και επισκεπτών.

Η δυναμική επιστροφή της Xenia στα εκθεσιακά δρώμενα της χώρας μας, στις 25-27 Νοεμβρίου, χαρακτηρίστηκε από εξαιρετική επιτυχία με 30.000 επισκέπτες από 17.000 επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού αλλά και ευρύτερου κλάδου του τουρισμού να περνούν τις πόρτες της προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και τάσεις στην κατασκευή, τη διακόσμηση και τις υπηρεσίες. Με τη συμμετοχή 500 και πλέον επιχειρήσεων της κατασκευαστικής και προμηθευτικής αγοράς, με 45.000 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας, καθώς και την στήριξη όλων των θεσμικών φορέων του κλάδου, είναι σαφές ότι η Xenia μέσα στα επόμενα χρόνια θα καταξιωθεί ως μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του είδους της διεθνώς!

Ο στοχευμένος χαρακτήρας της έκθεσης τόσο σε επίπεδο εκθεμάτων όσο και επισκεπτών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν από όλη την ελληνική επικράτεια αλλά και το εξωτερικό -συγκεκριμένα, την Xenia 2017 επισκέφθηκαν 512 αγοραστές από ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων από 7 χώρες, ενώ ήρθε ειδικά από το Ισραήλ αντιπροσωπεία 12 υψηλόβαθµων στελεχών προερχόµενα από τις 10 µεγαλύτερες αλυσίδες ξενοδοχείων της χώρας,- συντέλεσε στην επιτυχία της Xenia, η οποία αναμένεται στο άμεσο μέλλον να δώσει δυναμική ώθηση στο τουριστικό προϊόν της Ελλάδας και να αποτελέσει το ετήσιο, απαραίτητο ραντεβού για πλήθος επιχειρηματιών και επαγγελματιών του κλάδου.

Η ικανοποίηση των εκθετών σημαντική ένδειξη επιτυχίας

Διθυραμβικά σχόλια επεφύλαξαν για τη νέα εποχή της Xenia και οι εκθέτες της, οι οποίοι εξήραν τόσο τον premium και εστιασμένο στα ξενοδοχεία χαρακτήρα της όσο και τη σωστή ημερομηνία διεξαγωγής της, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη χρονική στιγμή (τέλη Νοεμβρίου) εξυπηρετεί απόλυτα την αναπόφευκτη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Συγκεκριμένα, πολλοί επιχειρηματίες έκαναν λόγο για “σωστό timing”, για “ουσιαστικές συζητήσεις και επαφές”, καθώς και για “επιβεβλημένη επανεκκίνηση” της έκθεσης. Παράλληλα, θετικά σχόλια απέσπασε και το υψηλό, όπως χαρακτηρίστηκε, επίπεδο της διοργάνωσης από την εταιρεία FORUM AE, το οποίο μάλιστα προσομοιάστηκε με αντίστοιχες εκθέσεις του εξωτερικού.

  

Εντυπωσιασμένοι δηλώνουν και οι επισκέπτες

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την εταιρεία PrivateReview για τη διοργάνωση, η ικανοποίηση των επισκεπτών κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα και τις τρεις ημέρες της έκθεσης. Συγκεκριμένα, σε ένα δείγμα 3.264 ατόμων, το 70% έκρινε την Xenia ως εξαιρετική/πολύ καλή, το 21% ως καλή, το 5% ως μέτρια και ένα 4% ως κακή. Μάλιστα, οι επισκέπτες δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την έκταση και τους τομείς της έκθεσης, αποδεικνύοντας ότι ο κλάδος όχι μόνο την υποδέχτηκε με ενθουσιασμό, αλλά και την είχε ουσιαστική ανάγκη.

XENIA-PITESfinal-gr Δυναμικό restart με 30.000 επισκέπτες! Highlights

Οι 30.000 επισκέπτες της Xenia 2017 ήρθαν σε ποσοστό 57% από την επαρχία και 43% από την Αττική, ενώ προέρχονται από όλους τους κλάδους του ξενοδοχειακού και ευρύτερου τουριστικού τομέα. Μάλιστα, 47.4% των επισκεπτών δραστηριοποιείται στον τομέα των ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων.

Πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις με πλήθος κόσμου

Χιλιάδες επισκέπτες έδωσαν το “παρών” στο πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Xenia 2017, αποδεικνύοντας ότι οι επαγγελματίες του κλάδου διψούν για ενημέρωση και καινοτομία. Η επιτυχία των παράλληλων εκδηλώσεων της Xenia κρίθηκε όχι μόνο από τα πλήθη που συνέρρευσαν και τις τρεις ημέρες της έκθεσης, αλλά και από τα επίπεδα ικανοποίησης των επισκεπτών, οι οποίοι τις αξιολόγησαν με “άριστα” σε ποσοστά άνω του 85%!

Πιο αναλυτικά, οι παρευρισκόμενοι στο Digi Hotel παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον ειδικούς να αναλύουν το ρόλο της τεχνολογίας και των social media στη νέα ψηφιακή εποχή των ξενοδοχείων, ενώ η παρουσίαση καινοτόμων αρχιτεκτονικών concepts και κατασκευαστικών projects αποτέλεσε σημαντικό πόλο έλξης στο Hall 4 και το stage του Build Hotel. Επιπλέον, κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι σεφ επέτρεψαν στο κοινό να μυηθεί στα μυστικά της υψηλής γαστρονομίας μέσα από το Gastronomy Summit που πραγματοποιήθηκε στο Hall 1, ενώ το “έξυπνο” δωμάτιο του Smart Hotel φιλοξένησε ξεναγήσεις στο… ξενοδοχείο του μέλλοντος.

Είπαν για την έκθεση

“Η επανεκκίνηση της Xenia συμπίπτει με μια περίοδο κατά την οποία οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις στη λειτουργία και στις επενδυτικές τους προοπτικές.”
Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top