skip to Main Content

Χρυσό βραβείο για την εκστρατεία διεκδίκησης της Αφροδίτης στη Μήλο

Tο χρυσό βραβείο «best city award» έλαβε ο Δήμος Μήλου για τις Ψηφιακές Δράσεις για την στήριξη της καμπάνιας «TAKE ME HOME» που αφορούν στη διεκδίκηση της Αφροδίτης από το Μουσείο του Λούβρου.

Ο συγκεκριμένος θεσμός επιβραβεύει καινοτόμα έργα και στρατηγικές που έχουν σχεδιαστεί σε επίπεδο Αυτοδιοικήσεων, δημοσίων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, ερευνητικών κέντρων κλπ.

 

Το βραβείο παρέλαβε σε τελετή που έγινε στην Αθήνα ο Δήμαρχος του νησιού κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης ο οποίος δήλωσε:

«Η Μήλος είναι ταυτισμένη με την Αφροδίτη. Η διεκδίκησή της αποτελεί χρέος προς την Ιστορία, τον Πολιτισμό και τους προγόνους μας. Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, αναγνωρίσαμε αυτό το χρέος και προσπαθούμε να εκπληρώσουμε το όνειρο όλων των συμπατριωτών μας ακόμα και εκείνων που επέλεξαν να μείνουν πίσω. Στην προσπάθειά μας αυτή, έχουμε την αναγνώριση και συμπαράσταση από την ΚΕΔΕ, από επιστημονικούς φορείς από όλο τον κόσμο, από ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης και  φυσικά, από πλήθος κόσμου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τους ευχαριστούμε όλους και τους διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα υποστείλουμε τη σημαία. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και αυτό αποδεικνύει και η χτεσινή βράβευση που την αφιερώνω στους κατοίκους της Μήλου και σε όλους όσους αγωνίζονται μαζί μας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top