skip to Main Content

Welcome to MadeInGreece.news

Καλωσορίσατε στο MadeInGreece.news

Με συγκίνηση σας καλοσωρίζω στο Made in Greece.news, στην digital γέννηση του νέου μου “παιδιού” στον υπέροχο, καθημερινά μεταλλασσόμενο με αεροδυναμικές ταχύτητες , κόσμο του διαδικτύου.
Το εδώ και 10 χρόνια πάθος μου για την ανάδειξη της Ελληνικής “διάνοιας” με οδηγεί να αναβαθμίσω την επιτυχημένη στήλη Made in Greece του eirinika.gr σε ένα ολόκληρο νέο site* το “Made in Greece. news”.

Εδώ Θα παρουσιάζουμε ό,τι δημιουργείται ,επινοείται ,κατασκευάζεται ή παρασκευάζεται στην Ελλάδα, ή στο εξωτερικό από Έλληνες.

Συμβολίζει την συνέχιση μιας παράδοσης ή αποτελεί καινοτομία.
Ό,τι φτιάχνουν οι Έλληνες με το μυαλό ή τα χέρια τους, με την καρδιά ή την γνώση τους θα το δείτε στο «Made in Greece»!

Είναι μία ιδέα, ένα επιστημονικό ή καλλιτεχνικό επίτευγμα, ένα προϊόν , ένα κτήριο ή ακόμα και ένα application!

Έμπνευση και μούσα μου ο περίφημος στίχος του ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη:
“Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις”

Πρόκειται για την Παγκόσμια Ελλάδα, για τους απανταχού Έλληνες, την ανάδειξη και την προώθηση της δημιουργικότητας τους σε διεθνές επίπεδο και σε όλους τους τομείς: επιχειρείν , γεωργία, ναυτιλία, αρχιτεκτονική, τέχνες, πολιτισμός, αθλητισμός  , τουρισμός, τεχνολογία κα.

Το Made in Greece όταν μεγαλώσει – είμαι σίγουρη ότι σε αυτό θα συμβάλλει η ανιψιά μου Ιόλη που ήδη έχει αναλάβει τα ηνία της ιστοσελίδας – θα είναι μία  multimedia πλατφόρμα:

  • για τους Έλληνες που επιχειρούν με καινοτόμες ιδέες
  • τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που διαπρέπουν στις επιστήμες και στις τέχνες
  • για την προβολή των Ελληνικών προϊόντων
  • την προβολή της απαράμιλλη ομορφιά της κάθε γωνιάς της μικρής χώρας που πάντα ονειρεύεται ότι θα γίνει σπουδαία σαν τους προγόνους της

Ελπίζω να πετύχουμε όσα με τον στίχο του υπέροχα αποτυπώνει ένας άλλος ποιητής μας ο Γιώργος Σεφέρης:

Λίγο ακόμα θα ιδούμε
Λίγο ακόμα θα ιδούμε
τα μάρμαρα να λάμπουν, να λάμπουν στον ήλιο
κι η θάλασσα να κυματίζει

Λίγο ακόμα, να σηκωθούμε
Λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα

Ειρήνη Νικολοπούλου

 

 

*Θέλω να ευχαριστήσω θερμά για μια ακόμη φορά τον εξαιρετικό & κοσμοπολίτη φωτογράφο  Χρήστο Δράζο, την δουλειά του οποίου μπορείτε να δείτε στο www.drazos.com.

Όσο για την φίλη μου Μαρίνα Βερνίκου που ο φακός της έχει αποτυπώσει το μπλε της Ελλάδας με μοναδικό τρόπο ένα μεγάλο ευχαριστώ – www.marinavernicos.com.

Τον Θοδωρή Μακρή, που η γνωριμία μας έγινε μέσω Facebook! Τι να πρωτοπώ; Τα θαυμάσια σκίτσα του θα σας δίνουν πολλά χαμόγελα στο ΧΙΟΥΜΟΡ του  MadeInGreece.news, πολλά πολλά ευχαριστώ…

H  φωτογραφία στην Home Page είναι από το ξενοδοχείο Canaves Oia στη Σαντορίνη, το μπαλκόνι το οποίου είναι νομίζω η ωραιότερη εικόνα της Ελλάδας.

 

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top