skip to Main Content

Τα ελληνικά λάδια κατέκτησαν τα πρώτα βραβεία στην παγκόσμια έκθεση Berlin Global Olive Oil Awards 2020 – Πλατινένια & χρυσά για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου & E-LA-WON (Φωτό)

Την μεγάλη και ιδιαίτερα τιμητική διάκριση των 8 διεθνών βραβείων σε 8 ισάριθμες συμμετοχές ελαιολάδων τους πέτυχαν οι βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον διεθνή διαγωνισμό Berlin Global Olive Oil Awards 2020 που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας, από τις 9 έως τις 12 Μάιου του 2020.

 

Στον μεγάλο διεθνή διαγωνισμό του Βερολίνου, συμμετείχαν εκατοντάδες ελαιόλαδα από 15 ελαιοπαραγωγικές χώρες του κόσμου, όπως την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, τη Γαλλία, το Ισραήλ, το Μαρόκο, την Πορτογαλία, την Τυνησία, την Τουρκία, τη Σλοβενία, την Κροατία κ.λ.π.

 

Αποτελεί έναν παγκόσμιο διαγωνισμό γευσιγνωσίας ελαιολάδων που λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά το 2020, με πολύ υψηλά ποιοτικά στάνταρ δοκιμής και αξιολόγησης.

 

Εξαιρετικά σημαντικό σημείο του διαγωνισμού είναι η ιδιαιτερότητα στην αξιολόγηση των δειγμάτων ελαιολάδων που συμμετέχουν. Όπως αναμένεται από οποιονδήποτε αξιόπιστο διεθνή διαγωνισμό και βάσει των προτύπων του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου, ακολουθείται η διαδικασία της τυφλής γευσιγνωσίας, που σημαίνει πως οι κριτές δεν έχουν καμία πρότερη γνώση των δειγμάτων που δοκιμάζουν.

 

 

Ταυτόχρονα, όμως, για να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα των αξιολογήσεων, στον διεθνή διαγωνισμό Berlin Global Olive Oil Awards 2020, εφαρμόζεται μια νέα τεχνική επιβεβαίωσης δύο σταδίων. Κάθε δείγμα που δοκιμάστηκε και αξιολογήθηκε, επαναξιολογείται σε τυχαίο σημείο του διαγωνισμού από διαφορετικό πάνελ κριτών αλλά επαναλαμβάνεται και από το αρχικό πάνελ. Τέλος, οι βαθμολογίες υποβάλλονται με κρυφούς αλφαριθμητικούς κωδικούς online, από όπου υπολογίζεται και η τελική βαθμολογία του κάθε δείγματος ελαιολάδου που κρίθηκε.


Το πάνελ των κριτών ελαιολάδου του Berlin GOOA 2020 που δοκίμασαν τα ελαιόλαδα που συμμετείχαν, αποτελείται από επιστήμονες τροφίμων με τεχνογνωσία αλλά και πρωτοπόρους εξειδικευμένους γευσιγνώστες, θέτοντας τα πρότυπα για έναν αξιόπιστο και καινοτόμο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων.


Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου συμμετείχαν με 8 ελαιόλαδα τους συνολικά, και τιμήθηκαν αντίστοιχα με 8 μεγάλες διακρίσεις:
GEMSTONE ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ BRABEIO – PLATINUM AWARD

MAJESTIC ΧΡΥΣΟ BRABEIO – GOLD AWARD

ENIGMA ΧΡΥΣΟ BRABEIO – GOLD AWARD
ΩΛΕΩΑΣΤΡΩΝ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ – SILVER AWARD

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΝ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ – SILVER AWARD

ΑΡΜΟΝΙΑ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ – SILVER AWARD

ΦΥΛΛΙΚΟΝ ΧΑΛΚΙΝΟ ΒΡΑΒΕΙΟ – BRONZE AWARD

ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΒΡΑΒΕΙΟ – BRONZE AWARD

Τα συγκεκριμένα 8 βιολογικά και gourmet ελαιόλαδα, με τις υψηλές βαθμολογίες και τις αντίστοιχες βραβεύσεις με τις οποίες τιμήθηκαν από τους ειδικούς γευσιγνώστες, κατατάσσονται πλέον στα Elite Olive Oils του διεθνή διαγωνισμού Berlin Global Olive Oil Awards 2020.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς να βλέπουμε τα βιολογικά, Single Estate ελαιοπροϊόντα μας να αναγνωρίζονται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους, ενώ παράλληλα να θεωρούνται από τα κορυφαία διεθνώς,


Οι 8 μεγάλες βραβεύσεις αυτές, στον Berlin Global Olive Oil Awards 2020, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 144 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων (Single Estate producer).

 

Η E-LA-WON με Platinum στα elite olive oils του κόσμου

Μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία για όλους τα «καλά νέα» είναι βάλσαμο για τη ψυχική υγεία μας. Οι προσπάθειες που γεννήθηκαν και εξελίχθηκαν μέσα στις αντίξοες συνθήκες αποτελούν οδηγό καλής πρακτικής για τους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς.

 

 

Τα Berlin Olive Oil Awards συγκεντρώνουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία κορυφαίων επιστημόνων και πρωτοποριακών τεχνολογιών ώστε να αποτελούν έναν αξιόπιστο παγκόσμιο διαγωνισμό ελαιολάδου.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 492 δείγματα από 15 χώρες. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα eliteoliveoils.com και αποτελεί το επίσημο Market place του ΒΟΟΑ2020.

 

 

Η E-LA-WON απέσπασε Platinum βραβείο για τις υψηλές πολυφαινόλες του ελαιολάδου «Αγριελιά & Μποτσικολιά». Σύμφωνα με την επιτροπή «… η οργανοληπτική του συγκεκριμένου ελαιολάδου αντιστοιχούσε σε χρυσό βραβείο, οπότε η υψηλή του βαθμολογία στην οργανοληπτική δοκιμή σε συνδυασμό με την υψηλή του περιεκτικότητα σε φαινόλες (874 με τη μέθοδο HPLC) του έδωσαν το Πλατινένιο βραβείο»

 

Όπως δήλωσε ο C.E.O της εταιρείας κ. Ιωάννης Καμπούρης «Η διάκριση αυτή δικαιώνει τη σκληρή προσπάθεια της E-LA-WON να παρουσιάσει ένα blend Αγριελιάς & Μποτσικολιάς με πραγματική υπεραξία και όλες τις ευεργετικές ιδιότητες των πολυφαινολών ως ελιξίριο ζωής με υψηλή διατροφική αξία και ανεκτίμητη υγειοπροστατευτική δράση, προβάλοντας τις Ελληνικές ποικιλίες στις αγορές του κόσμου. Έτσι τα Berlin Olive Oil Awards προσφέρουν μοναδική ευκαιρία να ενισχύσουμε την επικοινωνία και την προβολή της εταιρείας μας καθώς η E-LA-WON έχει ενταχθεί πλέον στην: elite olive oils και the winners of Berlin G.O.O.A 2020 και ανήκει στις πολυβραβευμένες εταιρείες».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top