skip to Main Content

Αποκλειστικό – Katerina Psoma: Η διεθνώς αναγνωρισμένη σχεδιάστρια κοσμημάτων – Οι δημιουργίες της μαγνητίζουν κάθε βλέμα και κατακτούν τον πλανήτη!

Οι δημιουργίες της σχεδιάστριας κοσμημάτων Κατερίνας Ψωμά είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές. Έχουν στυλ, φινέτσα, κομψότητα και έμπνευση. Χαρακτηριστικά που διακρίνουν και την ίδια την δημιουργό άλλωστε. Τα κοσμήματά της απευθύνονται σε κάθε γυναίκα που νιώθει μοναδική, προσέχει την εμφάνισή της και θέλει να ξεχωρίζει. Συνδυάζουν πολύτιμα και ημιπολύτιμα υλικά και μετατρέπονται σε έργα τέχνης με την ιδιαιτερότητα ότι… είναι απολύτως φορέσιμα!

Τα κοσμήματα ξεκίνησαν από χόμπι, όπως μας λέει η ίδια, την περίοδο που έκανε το διδακτορικό της στην Ιστορία της Τέχνης, όμως η αγάπη της για τα κοσμήματα ήταν πιο δυνατή από κάθε άλλη ενασχόληση με αποτέλεσμα να αφοσιωθεί σε αυτό και η επιλογή της την δικαίωσε.

Με τα πρώτα της βήματα να ξεκινούν στο πλευρό του Λάκη Γαβαλά που την… ανακάλυψε, σήμερα η Κατερίνα Ψωμά είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη σχεδιάστρια με μία αξιοζήλευτη πορεία.

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο MadeinGreece.news και απολαύστε στις φωτογραφίες τις δημιουργίες της.

MadeinGreece.news: Ποια είναι η ιστορία που κρύβεται πίσω από τις δημιουργίες σας; Τι αποτελεί πήγη έμπνευσης για εσάς;

Κατερίνα Ψωμά: Τα πρώτα κοσμήματα υπήρξαν το διάλειμμά μου όταν μελετούσα για το διδακτορικό μου. Ποτέ δεν το τελείωσα διότι η απήχηση του χόμπι μου υπήρξε έντονη. Από την αρχή, οι δημιουργίες ήταν ιδιαίτερες, εντυπωσιακές και κομψές. Τα κοσμήματα αποτελούνται από σπάνια υλικά όπως μουράνο, trade beads, διάφορες πέτρες όπως τυρκουάζ ζαντ και αμέθυστο. Εμπνέομαι από την χώρα μου και την ιστορία της. Η σειρά Άρτεμης με φτερά και vintage μέταλλα πηγάζει από την Δωρική τέχνη.

MadeinGreece.news: Ποια ήταν και είναι τα δύσκολα βήματα μέχρι τώρα; Υπήρξαν στιγμές αποθάρρυνσης που έγιναν νίκες και επιτυχίες στη συνέχεια;

Κ.Ψ.: Δύσκολα βήματα συναντά κανείς σε όλη την διάρκεια της πορείας του, γι αυτό πρέπει να είναι προετοιμασμένος. Κάποιες σεζόν πάνε καλύτερα από άλλες και αυτό δεν είναι αποθαρρυντικό, είναι ρεαλιστικό. Οι νίκες και οι επιτυχίες ήρθαν και εύχομαι να έρχονται διότι πιστεύω σε αυτό που δημιουργώ που είναι ένα κομμάτι της ψυχής μου. Επίσης, στην εταιρεία είμαστε μια καλή ομάδα, πράγμα σπουδαίο και απαραίτητο για να λειτουργούν όλα σωστά.

MadeinGreece.news: Εμείς δημιουργήσαμε το site ”Made in Greece.news”. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Κ.Ψ.: Είμαι Ελληνίδα και εμπνέομαι από τον τόπο μου. Από εκεί και έπειτα είμαι πολίτης του κόσμου. Η Ελλάδα είναι τάση, πολλοί καινούριοι σχεδιαστές κάνουν υπέροχα πράγματα με την παράδοση μας. Και αυτό θέλει προσοχή. Μπορεί η δουλειά μου να έχει διαφορετικά στοιχεία, αλλά η εξισορρόπηση είναι βασική. Οι πελάτες μου είναι στις τέσσερις μεριές του κόσμου και προσέχω οι δημιουργίες μου να ταιριάζουν στην εμφάνιση διαφορετικών γυναικών.

MadeinGreece.news: Πού ονειρεύεστε να φτάσουν στο μέλλον τα κοσμήματα Katerina Psoma;

Κ.Ψ.: Στο παρόν, έχουμε εδραιωθεί στην παγκόσμια αγορά, με πελάτες όπως το Anthropology US, Harvey Nichols Hong Kong, Sauce Dubai, Luisa Via Roma, Italy και άλλους πολλούς.

Επιτυχία είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών μας είναι σταθερό και πιστό. Θέλω να διατηρήσω και να αυξήσω τους πελάτες μας καθώς και το e-store μας.

Who is Who

Η Κατερίνα Ψωμά μεγάλωσε στην Αθήνα. Aνέπτυξε την αίσθηση της κουλτούρας και της αισθητικής της, ενώ σπούδαζε Ιστορία της Τέχνης στη Ρώμη και στο Λονδίνο. Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών της, συγκέντρωσε μια σειρά από πολύτιμες πέτρες και σπάνια στολίδια, τα οποία αργότερα έγιναν η ραχοκοκαλιά της πρώτης συλλογής κοσμημάτων της το 2001.

Οι εποχιακές συλλογές της επηρεάζονται κυρίως είτε από καλλιτεχνικά κινήματα, όπως οι πινελιές του Τζάκσον Πόλοκ, είτε από γυναικείες προσωπικότητες όπως οι αρχαιολόγοι του 19ου αιώνα, έχουν εμπνεύσει προηγούμενες συλλογές. Επιρροές δέχεται και τις αρχιτεκτονικές τάσεις και τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Το βασικό υλικό που χρησιμοποιεί η Κατερίνα είναι οι πέτρες που προέρχονται από όλο τον κόσμο. Γυαλί Murano από τη Βενετία, χάντρες-αντίκες από την Αφρική, σκαλισμένο νεφρίτη και κοράλλια από την Κίνα και ημιπολύτιμες πέτρες από την Ινδία είναι μόνο μερικά από τα εξαιρετικά υλικά για τα κομμάτια της.

Παράλληλα με τις συλλογές κοσμημάτων της, η Κατερίνα ξεκίνησε το 2014 τη συλλογή τσαντών της. Συνδυάζοντας μεταλλικά στολίδια και κρύσταλλα με ιταλικό δέρμα, οι τσάντες της Katerina είναι χειροποίητες σε άριστη ποιότητα από τοπικούς τεχνίτες.

Σήμερα, οι συλλογές της Katerina Psoma πωλούνται σε καταξιωμένα καταστήματα σε όλο τον κόσμο, όπως η Luisa Via Roma στην Ιταλία, η Anthropologie στις Η.Π.Α. και το Ηνωμένο Βασίλειο, η Beymen στην Κωνσταντινούπολη και η Sauce στο Ντουμπάι. Επιπλέον, τα σχέδιά της έχουν παρουσιαστεί σε κορυφαίες διεθνείς εκδόσεις μόδας, συμπεριλαμβανομένων των Vogue, Elle, L ‘Officiel και InStyle.

Info: Katerinapsoma.com / Facebook page / Instagram

Το άρθρο δημοσιεύθηκε και στο eirinika.gr στις 18 Ιουλίου 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top