skip to Main Content

Made in Greece τα Sea You Soon: Τα υπέροχα καλοκαιρινά προϊόντα των αδερφών Σαμαρά ταξιδεύουν σε όλο το κόσμο

Οι Έλληνες είμαστε ένας λαός που αγαπά τη θάλασσα. Και απολαμβάνουμε το καλοκαίρι με τις διακοπές, που συνδυάζουμε με τα καταγάλανα νερά των υπέροχων ελληνικών παραλιών. Μακριά από την καθημερινότητα και το άγχος.

Ωστόσο, όπου και αν αποφασίσουμε να «δραπετεύσουμε», παραμένουμε δεμένοι με τα πρόσωπα που αγαπάμε και μας αγαπούν, την οικογένειά μας, τους φίλους μας…

Τα δύο αυτά ιδιαίτερα συστατικά της ζωής κάθε θαλασσινού λαού, την αγάπη για τη θάλασσα και τη νοσταλγία να δεις τους αγαπημένους σου και πάλι μετά από καιρό μακριά τους, αντιπροσωπεύει η “Sea You Soon”.

Το καλοκαίρι του 2013, δύο αδέλφια, που μεγάλωσαν σε μια οικογένεια υφασματέμπορων στα νότια προάστια της Αθήνας, o Γρηγόρης και ο Κωνσταντίνος Σαμαράς, αποφάσισαν να ξεκινήσουν το δικό τους ταξίδι στην επιχειρηματική ζωή των προϊόντων τουρισμού, δημιουργώντας τη “Sea You Soon”.

Συνδυάζοντας τα καλύτερα φυσικά υλικά με την αγάπη για τη θάλασσα και τις διακοπές, η Sea You Soon δημιουργεί μια μεγάλη συλλογή από πετσέτες θαλάσσης, προσεγμένες στην παραμικρή τους λεπτομέρεια. Οι πετσέτες τους έχουν ήδη κάνει τα πρώτα σταθερά βήματα τους στις αγορές του εξωτερικού, με πιο πρόσφατες αυτές στις ΗΠΑ και στη Γερμανία. Και φυσικά, ετοιμάζονται να σας συνοδεύσουν και στις δικές σας διακοπές!

Ο Κωνσταντίνος Σαμαράς μιλά στο Eirinika.gr για την υπέροχη ιδέα τους και τα όνειρά τους για το μέλλον.

Ειρήνη Νικολοπούλου: Πώς ξεκίνησε η Sea You Soon;

Κωνσταντίνος Σαμαράς: Όλα ξεκινούν πριν από 2 χρόνια με την επιθυμία μας να δημιουργήσουμε ένα premium beach lifestyle brand. Ο τομέας του beachlife style στην επιχειρηματική του διάσταση, δεν γνωρίζει την ίδια ανάπτυξη όπως σε χώρες του εξωτερικού, ακόμη και αν η χώρα μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη στην συνείδηση τόσο τη δική μας όσο και των επισκεπτών από άλλα κράτη ως απόλυτος προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές.

Ε.Ν: Ποια είναι η έμπνευση πίσω από την δημιουργία της Sea You Soon; Πόσο εύκολο ήταν για εσάς να ξεκινήσετε; Είχατε άγχος;

Κ.Σ: Ο ήλιος, η θάλασσα και το ελληνικό καλοκαίρι ήταν η αφετηρία μας. Η Sea You Soon, είναι κάτι παραπάνω από το όνομα της εταιρίας. Περιγράφει την φιλοσοφία της, συνδυάζοντας δυο από τα πιο ιδιαίτερα συστατικά της ζωής που έχουν όλοι οι θαλασσινοί λαοί: την ίδια την θάλασσα και τη νοσταλγία να δεις τους αγαπημένους σου και πάλι μετά από καιρό μακριά. Η δημιουργία και η εφαρμογή της ιδέας από πλευράς διαδικασίας δεν ήταν κάτι νέο για εμάς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρχε ο ενθουσιασμός και το δημιουργικό άγχος για το νέο μας εγχείρημα, λόγω της εμπειρίας από την πολυετή ενασχόλησης μας στο χώρο της μόδας.

Ε.Ν: Ποια ήταν τα δύσκολα και ποια τα εύκολα βήματα μέχρι τώρα;

Κ.Σ: Δυσκολίες ανέκυψαν τη στιγμή που αποφασίσαμε να μεταφέρουμε την παραγωγή μας στην Ελλάδα καθώς και να επεκτείνουμε το δίκτυο μας στο εξωτερικό. Δεν είναι εύκολη υπόθεση να εντοπίσεις τους κατάλληλους συνεργάτες οι οποίοι μπορούν να επιδείξουν την απαιτούμενη συνέπεια και ποιότητα εργασίας ώστε να τηρηθούν τα υψηλά standars που έχουμε θέσει εξαρχής. Από την άλλη η οικονομική κατάσταση της χώρας μας τόσο όταν ξεκινήσαμε όσο και σήμερα φέρνει εμπόδια, τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο και καθιστά την παγκόσμια αγορά επιφυλακτική απέναντι στα ελληνικά brands. Παρόλα αυτά η ιστορία έχει αποδείξει πως κανένα εγχείρημα δεν είναι εύκολο και πως χρειάζεται προσπάθεια, επιμονή και όραμα για να πετύχεις τον στόχο σου.

Ε.Ν: Και τα επόμενα βήματα; Πώς σκέφτεστε να προχωρήσετε και να εξελίξετε όσα πετύχατε μέχρι τώρα;

Κ.Σ: Η εξέλιξη είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά στοιχεία του brand και προσωπικό μας ζητούμενο. Στα άμεσα σχέδιά μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξή του δικτύου μας στο εξωτερικό, με πρόσφατη επιτυχία την συνεργασία μας με Γερμανία και ΗΠΑ.

Ε.Ν: Πόσο «ελληνικά» θα λέγατε πως είναι τα προϊόντα της Sea You Soon;

Κ.Σ: Η Sea You Soon δεν είναι ένα ελληνικό brand μόνο στην ετικέτα. Σχεδιάζεται στην Ελλάδα, παράγεται στην Ελλάδα, γεννήθηκε από Έλληνες και πάνω από όλα “κλείνει” το ελληνικό καλοκαίρι μέσα του.

Ε.Ν: Πού ονειρεύεστε να φτάσετε στο μέλλον; Ποιους στόχους έχετε;

Κ.Σ: Να λάβει τη θέση που του αξίζει ανάμεσα στα εφάμιλλα παγκόσμια premium beach life style brands, αντιπροσωπευτικό του όρου value for money που θα “ταξιδέψει”, το “Made in Greece” όπου υπάρχει καλοκαίρι!

Επισκεφθείτε το επίσημο website: www.seayousoon.gr καθώς και τις σελίδες στο Facebook: Sea You Soon, το Instagram: seayousoonbeachtowels ή το Pinterest: Sea You Soon

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

 

Το άρθρο αναρτήθηκε πρώτη φορά στο eirinika.gr στις 23 Φεβρουαρίου 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top