skip to Main Content

Made in Greece τα «Sun of a Beach» – Η Έλλη & η Μελίνα κατακλύζουν την αγορά με chic & funky πετσέτες θαλάσσης

Με αφορμή την υποψηφιότητα του ”Sun of a Beach” για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2015, το Eirinika επαναδημοσιεύει την συνέντευξη που είχαν παραχωρήσει οι δημιουργοί του, Έλλη Ρούντου και Μελίνα Πίσπα.

Την επόμενη φορά που θα πάτε στην παραλία, θυμηθείτε να πάρετε μαζί και την «Sun of a Beach» σας! Όχι δεν σας βρίσαμε, απλά αναφερθήκαμε στη νέα μόδα του καλοκαιριού, τις εντυπωσιακές και μοναδικές πετσέτες θαλάσσης «Sun of a Beach», οι οποίες είναι φτιαγμένες στην Ελλάδα από 100% αιγυπτιακό βαμβάκι σε συνδυασμό με βαμβακερά εμπριμέ υφάσματα.

Τόσο chic όσο και ταυτόχρονα μοντέρνες, αφενός σοφιστικέ και αφετέρου funky, αποπνέουν ένα είδος χαλαρής πολυτέλειας και ήρθαν για να δώσουν μια έγχρωμη νότα αισιοδοξίας και χαράς στο μπάνιο σας!

Η στυλίστρια Ελλης Ρούντου και η σχεδιάστρια μόδας Μελίνας Πίσπα, λάνσαραν μια νέα σειρά από premium πετσέτες θαλάσσης, που τα… «σπάνε»! Το eirinika.gr, συνάντησε τη Μελίνα Πίσπα, η οποία μας εξήγησε τα πάντα γύρω από το καλοκαιρινό project που αύριο κλείνει τα 2 χρόνια ζωής!

Eirinika: Τι σας έκανε να αρχίσετε να σχεδιάζετε πετσέτες για την παραλία; Θεωρήσατε πως είναι κάτι που έλειπε από την ελληνική αγορά;

ΜΠ: Αυτό που μας παρακίνησε, ήταν ότι το όλο εγχείρημα, δεν υπάρχει στην Ελλάδα! Ή για την ακρίβεια, δεν υπήρχε! Δηλαδή σκεφτόσουν κάθε φορά το τι μαγιό θα πάρεις μαζί, ποια γυαλιά και ποια σανδάλια θα φορέσεις, με ποια τσάντα θαλάσσης θα τα συνδυάσεις, αλλά δεν σκεφτόσουν ποτέ την πετσέτα! Οι περισσότεροι έπαιρναν μια πετσέτα που την είχαν χρόνια στο σπίτι και δεν ασχολιόντουσαν ιδιαίτερα με αυτό! Εγώ θεωρώ πως είναι ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό κομμάτι του καλοκαιριού! Ξαπλώνουμε σε αυτήν άλλωστε τις περισσότερες ώρες που είμαστε στην παραλία. Ε δεν πρέπει να σε φτιάχνει λίγο; Να την βλέπεις και να χαίρεσαι; Να χαμογελάς; Σαν να δημιουργήσαμε μια καινούρια κατηγορία νομίζω!

Eirinika: Πολλοί θα πουν ότι το «Sun of a Beach», θυμίζει την ομόηχη χαρακτηριστική αγγλόφωνη βρισιά! Ήταν τυχαία ή σκόπιμη η επιλογή του brand;

MΠ: Συζητούσαμε με την Έλλη για το πώς θα ονομάσουμε το brand μας και αποφασίσαμε ότι θέλουμε να έχει σχέση με το καλοκαίρι, τη θάλασσα και την ανεμελιά! Με το «Sun of a Beach», όποιος το ακούει σκάει ένα χαμογελάκι καθώς σου δημιουργεί μια ευφορία, επειδή πολλοί σκεπτόμενοι πονηρά ασφαλώς και κάνουν τον συνειρμό με την αγγλόφωνη βρισιά! Εμείς ασφαλώς και εννοούμε τον αχινό βέβαια!

Eirinika: Τι είδους σχέδια και κατηγορίες θα βρει κανείς στη φετινή συλλογή σας; Υπάρχουν και για άνδρες και παιδιά;

ΜΠ: Η φετινή μας κολεξιόν, απαρτίζεται από τη συλλογή «Βaby Urchin», η οποία είναι για μωράκια μέχρι 2 ετών που είναι μπουρνουζάκια με κουκουλίτσα, με 100% βαμβακερό ύφασμα, ώστε να είναι πολύ απαλά για τα μωράκια, μετά έχουμε τη «Little Urchin» που είναι για παιδάκια μέχρι 12 ετών που επίσης φοριούνται και τέλος έχουμε τις κατηγορίες για ενήλικες. Οι οποίες είναι:

  • H Just Urchin: Η οικονομική μας πετσέτα, που δεν έχει ύφασμα και βγαίνει σε 2 χρώματα, τα χρώματα του αρσενικού και του θηλυκού αχινού, το μαύρο και το μπορντό.
  • H Wild Urchin: Η μεγάλη μας πετσέτα, 100 εκ. Χ 180 εκ. στην οποία ξαπλώνεις ολόκληρος και δεν ακουμπάνε καθόλου τα πόδια σου στην άμμο, ιδανική για άνδρες.
  • Η Heart Urchin: Η πιο «elegant» πετσέτα μας, που έχει πολύ ύφασμα και είναι η πιο εντυπωσιακή, η οποία έχει διαστάσεις 95 εκ. Χ 145 εκ.


Eirinika: Αλήθεια επειδή αναφερθήκατε στους άνδρες, δίνουν σημασία σε τέτοια πράγματα;

ΜΠ: Ναι και μάλιστα μεγάλη! Δεν το περιμέναμε και οι άνδρες έχουν ενθουσιαστεί! Γνωρίζαμε πως δεν είναι και τόσο των αξεσουάρ, αλλά οι πετσέτες όπως φαίνεται είναι χρήσιμες και τους αρέσουν! Επίσης είναι πολύ ωραίο δώρο, από μια γυναίκα για έναν άνδρα! Επειδή έχουμε το e-shop, βλέπουμε ποιος κάνει τις αγορές και μας έχει κάνει τεράστια εντύπωση ότι βλέπουμε διαρκώς άνδρες! Οφείλω να ομολογήσω, ότι όταν σχεδιάζαμε τα target group μας, δεν τους είχαμε υπολογίσει καθόλου!

Eirinika: Πέραν του e-shop από πού μπορεί κάποιος να προμηθευτεί τις πετσέτες «Sun of a Beach»;

ΜΠ: Σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, τα οποία μπορεί κανείς να δει αναλυτικά ΕΔΩ.

Eirinika: Πού αποδίδεις τη μεγάλη επιτυχία που σημειώνετε; Είστε ικανοποιημένες με τη μέχρι τώρα απήχηση που έχουν οι πετσέτες σας;

ΜΠ: Αν σκεφθείτε ότι κλείνουμε την 1η Ιουνίου, μόλις τα 2 χρόνια, ναι! Καταρχήν είναι κάτι που το κάνουμε με αγάπη. Μας αρέσει πολύ και το βρίσκουμε πολύ διασκεδαστικό. Θέλουμε να φτιάχνουμε κάτι που να μένει, που να συνδυάζουμε μαζί τις διακοπές μας, να λέμε ας πούμε «α είχα πάει εκεί και είχα μαζί μου μια «Sun of a Beach»! Πραγματικά μας ενδιαφέρει να αγαπήσει ο πελάτης μας της πετσέτα του και νομίζω ότι το καταφέρνουμε σε έναν βαθμό. Ταυτίζονται κάπως μαζί τους, λέγοντας ας πουμε ότι «σήμερα θα πάρω την Hawaiian Tropic γιατί είμαι σε τροπικό mood», ενώ σε άλλη περίπτωση θα πάρει μια πιο… ήρεμη.

Επίσης θεωρώ πως είναι σημαντικό, ότι κάνουμε σε όλη την Αθήνα «green delivery», χρησιμοποιώντας μια εταιρεία courier με ποδήλατα, στέλνοντας κάθε παραγγελία με αυτά! Να αναφέρω ότι όλες οι πετσέτες Sun Of a Beach προσφέρονται μέσα σε μια υπέροχη τσάντα από καμβά η οποία θα αποτελέσει, δίχως αμφιβολία, τη τσάντα παραλίας σας!

Θέλω επίσης να κάνω και μια αναφορά σε μια ιδέα που τώρα τη λανσάραμε, που είναι για ιδιαίτερα δώρα. Δηλαδή έχουμε βγάλει ένα ωραίο κουτί, στο οποίο βάζουμε μέσα 2 πετσέτες και μετατρέπεται αυτόματα σε ένα πολύ ιδιαίτερο και προσωπικό δώρο γάμου!

Tέλος, πιστεύω ότι ο κόσμος εκτιμά ότι αγαπάμε πάρα πολύ τη χώρα μας και θεωρούμε ότι είναι στα ατού μας ότι τις κατασκευάζουμε στην Ελλάδα και παρόλο που θα ήταν πιο οικονομικό όσον αφορά την κατασκευή και σίγουρα πιο επικερδές λόγω της ευρύτερης αγοράς, αν δραστηριοποιούμασταν μόνο στο εξωτερικό, δεν το κάνουμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη χώρα μας, άλλωστε όλη αυτή η ιδεά πηγάζει από την Ελλάδα! Είμαστε και οι 2 Ελληνίδες και έχουμε περάσει αξέχαστα καλοκαίρια στις ελληνικές παραλίες και όλο αυτό βγάζει Ελλάδα! Αυτό θέλουμε να δείξουμε και προς τα έξω.

Eirinika: Έχετε αγορές από το εξωτερικό;

ΜΠ: Είχαμε συμμετάσχει σε μια έκθεση στο Παρίσι πριν 1 χρόνο και έτσι έχουμε πελάτες και από το εξωτερικό. Έχουμε πελάτες από την Ιαπωνία, το Ντουμπάι, τον Λίβανο, την Πορτογαλία και σε διάφορα άλλα μέρη. Θέλει οργανωμένη προσπάθεια και κοιτάμε να συμμετέχουμε σε εκθέσεις στη Ν. Υόρκη, το Μαϊάμι και το Παρίσι.

Eirinika: Πώς φαντάζεσαι την επιχείρηση σε 10 – 15 χρόνια;

ΜΠ: Δύσκολη ερώτηση. Δεν ξέρω, θα ήθελα να υπάρχει μια «Sun of a Beach» σε κάθε παραλία του κόσμου!

 

Δείτε την επίσημη ιστοσελίδα των πετσετών «Sun of a Beach»: sunofabeach.com

 

Το άρθρο αναρτήθηκε πρώτη φορά στο eirinika.gr στις 17 Ιουνίου 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top