skip to Main Content

Made in Greece η Αντωνία Καρρά: Η σχεδιάστρια με τα πλεκτά κοσμημάτα για τα οποία παραμιλούν οι κυρίες τηςshowbiz – Δώστε κι εσείς boho και ethnic στυλ στις εμφανίσεις σας

Η παράδοση στο κόσμημα είναι οικογενειακή υπόθεση στην περίπτωση της σχεδιάστριας Αντωνίας Καρρά, η οποία έθεσε σε εφαρμογή «μυστικές» τεχνικές της γιαγιάς της για να δημιουργήσει κάποια από τα πιο εντυπωσιακά πλεκτά κοσμήματα που έχουμε δει ποτέ.

Η ενασχόλησή της με το κόσμημα ξεκίνησε ως χόμπι και η εξέλιξή του σε επάγγελμα ήρθε απολύτως φυσικά. Παρά την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες που συνεπάγεται για μία νέα επιχειρηματική κίνηση, η Αντωνία Καρρά δεν δίστασε στιγμή να αφοσιωθεί στο κόσμημα και να δημιουργήσει ένα brand γνωστό διεθνώς. Σήμερα, μόλις τρία χρόνια μετά το ξεκίνημά της, μετράει 60 σημεία πώλησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και συνεργασίες με σχεδιαστές και οίκους παγκοσμίου εμβέλειας όπως Zeus & Dione, Τοms, Melissa Odabash, Emanuella Swimwear, Manebi κλπ.

Ας γνωρίσουμε όμως καλύτερα την Αντωνία Καρρά, την σχεδιάστρια που τις δημιουργίες της έχουν φορέσει μεγάλες κυρίες της showbiz, από την Ελένη Μενεγάκη και τη Ράνια Θρασκιά, μέχρι τον “Άγγελο” της Victoria Secret Adriana Lima.

 

 

Ελέμη Μενεγάκη

Elisa Sednaoui

MadeinGreece.news: Ποιο είναι το στόρι γύρω από τη δημιουργία της επιχείρησής σας; Πώς φτάσατε ως εδώ; Ποια τα στάδια η αφορμή και η έμπνευση;

Το brand μας, Antonia Karra – Braided Inspirations, ξεκίνησε από μια προσωπική μου ανάγκη. Σε κάποιες διακοπές σε νησί με την οικογένειά μου ήθελα να πάρω ένα πλεκτό κόσμημα, σαν σουβενίρ, για να θυμάμαι το ταξίδι, από αυτά που βρίσκουμε στους πάγκους με τους πλανόδιους. Δεν έβρισκα όμως κάτι που να με αντιπροσωπεύει, όλα ήταν με ευτελείς κλωστές και πλαστικές χάντρες, πράγμα που σήμαινε πως θα χαλούσαν σίγουρα σε ελάχιστο χρόνο και το ενθύμιο αυτό θα χανόταν.

Σκέφτηκα λοιπόν να χρησιμοποιήσω την τέχνη του πλεξίματος που είχα μάθει από την αγαπημένη μου γιαγιά ώστε να δημιουργήσω το δικό μου πλεκτό κόσμημα με ημιπολύτιμους λίθους και μεταξωτές κλωστές. Το πλεκτό κόσμημα κρύβει ώρες δουλειάς, είναι χειροποίητο και αποτελεί τέχνη. Είναι κρίμα να χάνεται η αξία του και η ομορφιά του με ευτελή υλικά. Μπήκε έτσι σιγά σιγά στο μυαλό αυτή η ιδέα, να αναδείξω το πλεκτό κόσμημα, να το ερμηνεύσω ξανά με τον δικό μου τρόπο και γιατί όχι, να χτίσω ένα brand πίσω από αυτό. Όλα αυτά μάλιστα εν μέσω της ελληνικής κρίσης και όλο τον κόσμο γύρω μου να με αποθαρρύνει. Εγώ όμως πίστεψα και πιστεύω στο προϊόν μου και αυτό, μαζί με σκληρή δουλειά, αρκεί.

MadeinGreece.news: Ποια ήταν και είναι τα δύσκολα βήματα μέχρι τώρα; Υπήρξαν στιγμές αποθάρρυνσης που έγιναν νίκες και επιτυχίες στη συνέχεια;

Η δυσκολία ήταν στο να πείσω τον καταναλωτή και τον καταστηματάρχη για την υπεραξία του προϊόντος. Σε τι διέφερε από αυτό του πάγκου. Έπρεπε να εξηγήσω γιατί οι κλωστές ήταν πιο ακριβές, ότι δεν αλλοιώνονται τα χρώματα και πως αυτές πλένονται, τα μάτια που χρησιμοποιούμε δεν είναι πλαστικά αλλά από χειροποίητη πάστα τυρκουάζ, έπειτα ήταν το design που έπαιρνε ώρες ατέλειωτες για να συνδυαστούν σωστά τα χρώματα και οι πέτρες για ένα καλαίσθητο και αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα. Ουσιαστικά λανσάραμε ένα νέο προϊόν που έμοιαζε με το παλιό, αλλά διαφορετικό από κάθε άποψη, ποιότητα και σκοπιά. Έτσι, σταδιακά, δημιουργήθηκε μια καινούργια σχολή στο πλεκτό κόσμημα. Ο κόσμος το έμαθε και το αγάπησε, δεν άργησαν βέβαια και οι αντιγραφές. Η ηθική ικανοποίηση έρχεται όμως από τους πελάτες, όταν μου λένε «Είδα κάτι που μοιάζει με δικό σου, αλλά δεν είναι και το κατάλαβα από την ποιότητα». Η αντιγραφή τελικά δεν είναι δυσκολία, είναι ευλογία, γιατί σημαίνει ότι κάνεις κάτι καλά. Το brand αγαπήθηκε, έγινε συνώνυμο της ποιότητας και νιώθω τόσο περήφανη για αυτό! Μάλιστα, δεν αγαπήθηκε μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, σημειώνοντας σημαντικές επιτυχίες στη διεθνή αγορά.

MadeinGreece.news:  Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Το δημιούργημα είναι άκρως ελληνικό, εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι, τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα και το απέραντο μπλε της θάλασσας, κάτι που φροντίζω να ενσωματώνεται πάντα στις συλλογές. Επίσης, όλα τα προϊόντα κατασκευάζονται στην Ελλάδα, κάτι πολύ σημαντικό για την ενίσχυση της οικονομίας της χώρας μας.

 

Iris Apfel

MadeinGreece.news: Πού ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον η επιχείρηση σας; Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσα πετύχατε μέχρι τώρα;

Είναι τεράστια ικανοποίηση να προωθείται το ελληνικό προϊόν και στον υπόλοιπο κόσμο και είναι ήδη τεράστια ικανοποίηση η ανταπόκριση που έχουμε από τις χώρες του εξωτερικού. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι, με τους ίδιους, σταθερούς ρυθμούς και βήμα-βήμα να εξελίσσεται οργανικά η εταιρεία. Ο στόχος δεν είναι η ξαφνική εκτόξευση, αλλά η επιμονή και η πίστη στην ποιότητα και τη σταθερή αξία.

Lynne Renee

Who is Who

Αντωνία Καρρά

Όταν το χόμπι γίνεται πάθος και η αγάπη για το κόσμημα παίρνει σχήμα και μορφή, φυτεύεται ο πρώτος σπόρος που οδηγεί στην επιτυχία. Ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση στο κόσμημα και εφαρμόζοντας μια ειδική τεχνική που έμαθε από τη γιαγιά της, η Ελληνίδα σχεδιάστρια Αντωνία Καρρά ξεκίνησε να πλέκει τα πιο περίτεχνα κοσμήματα, ταξιδεύοντας τον κόσμο μέσα από τις δημιουργίες της, παντρεύοντας την Ελλάδα με μία πληθώρα πολιτισμών.

Η σειρά των ιδιαίτερων κοσμημάτων της εμπλουτίστηκε και με καινούργιες τεχνοτροπίες και υλικά, όπως ασήμι και ημιπολύτιμους λίθους, τα οποία γρήγορα αγκαλιάστηκαν από το κοινό αλλά και διεθνείς σχεδιαστές και fashion icons. Τις δημιουργίες της έχουν φορέσει η Diane Von Furstenberg, η Iris Apfel, η Georgina Chapman, η Elisa Sednaoui, η Lynne Renee και προσφάτως η εκρηκτική Adriana Lima, εκτοξεύοντας την επιτυχημένη πορεία της στο εξωτερικό, αλλά και η Ελένη Μενεγάκη, Τζένη Μπαλατσινού, Βίκυ Καγιά, η Ράνια Θρασκιά, η Μαρία Σολομού, η Δήμητρα Γάλανη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Βίκυ Χατζηβασιλείου και οι fashion bloggers Shoprano The Blog & Style Heroine.

Shoprano Blog

 

Style Heroine
Georgina Chapman

Σήμερα, μόλις τρία χρόνια μετά το ξεκίνημά της, μετράει 60 σημεία πώλησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και συνεργασίες με σχεδιαστές και οίκους παγκοσμίου εμβέλειας όπως Zeus & Dione, Τοms, Melissa Odabash, Emanuella Swimwear, Manebi κλπ.

Ελλάδα:

Αθήνα | Κέρκυρα | Κρήτη | Χαλκιδική | Κος | Μύκονος | Πελοπόννησος | Porto Heli | Σαντορίνη | Σύρος | Θεσσαλονίκη | Σέριφος | Ίος | Σπέτσες | Costa Navarino |
Γαλλία: St. Tropez
Γερμανία: Hannover | Munich
Ελβετία: Gstaad | Grans-Montana
UK: London
Lebanon: Beirut

USA: San Francisco

Τώρα και στο περιοδικό της Aegean Airlines Shop on Board (πτήσεις εξωτερικού).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Αντωνίας Καρρά ή την σελίδα της στο Instagram

To άρθρο αναρτήθηκε και στο eirinika.gr τις 29 Ιουλίου 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top