skip to Main Content

Made in Greece τα ελαφρύτερα ξύλινα γυαλιά Gazer Eyewear, ξετρελαίνουν τους Ευρωπαίους – Δημιουργός ο Γ. Κούνας με έμπνευση από τους ξυλουργούς, πατέρα & παππού του (φωτό)

Είναι φτιαγμένα στο χέρι ένα προς ένα, είναι ξύλινα, μοντέρνα, design-άτα και κυρίως made in Greece! Ο λόγος για τα Gazer Eyewear, τα πρωτότυπα χειροποίητα ελληνικά γυαλιά, που κατασκευάζουν με μεράκι και ζήλο ο Γιώργος Κούνας και ο Θοδωρής Παπαδάτος και ξεπουλάνε όχι μόνο εντός συνόρων αλλά και σε όλη την Ευρώπη!

Το eirinika.gr, επικοινώνησε με τον «πρωτεργάτη» της ιδέας, κ. Γιώργο Κούνα, ο οποίος μας μίλησε για τα περίφημα πανάλαφρα και handmade ελληνικά γυαλιά. Συνέντευξη στον Χάρη Αποστολόπουλο.

*********

Χάρης Αποστολόπουλος: Πώς ξεκίνησε το όλο εγχείρημα και τίνος ήταν η ιδέα για τη δημιουργία χειροποίητων ξύλινων γυαλιών;

Γιώργος Κούνας: Μεγάλωσα στο ξυλουργείο του πατέρα μου (πιο πριν και του παππού μου) και καθημερινά, έβλεπα να συντελείται μια μαγική μεταμόρφωση και μέσα από ένα κομμάτι ξύλου να ξεπηδάνε εκατοντάδες αντικείμενα κάνοντας την καθημερινότητα των ανθρώπων ευκολότερη και ωραιότερη. Αυτό δεν το ξέχασα ποτέ και μεγαλώνοντας και αφού έγινα οπτικός αποφάσισα να συνδυάσω τα δύο επαγγέλματα σε ένα! Κάπως έτσι λοιπόν, πήρα την απόφαση πριν από δύο χρόνια, να κάνω την ιδέα, επιχείρηση!

ΧΑ: Πώς πάνε οι δουλειές και ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου;

ΓΚ: Δόξα τω Θεώ, μέχρι στιγμής τα πηγαίνουμε περίφημα! Τον Φλεβάρη μάλιστα, συμμετείχαμε στην παγκόσμια έκθεση οπτικών του Μιλάνο, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο και τα πήγαμε εξαιρετικά. Στην ουσία δηλαδή, δεν ξεκινήσαμε να «πουλάμε» από την Ελλάδα αφού η πρώτη παρουσίαση των γυαλιών μας έγινε στην Ιταλία!

ΧΑ: Να φανταστώ δηλαδή ότι εκτός της Ελλάδας, εξακολουθείτε να πουλάτε και στο εξωτερικό;

ΓΚ: Ναι, στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία και σε αρκετές ακόμα ευρωπαϊκές χώρες.

ΧΑ: Όσον αφορά την ελληνική αγορά, θέλω να μου πείτε πώς μπορεί κάποιος να προμηθευτεί τα γυαλιά σας.

ΓΚ: Εμείς δεν πουλάμε απευθείας στον πελάτη αλλά προμηθεύουμε τα καταστήματα οπτικών, πουλάμε «χονδρικά» δηλαδή. Ωστόσο, στην ιστοσελίδα μας, μπορεί να δει κανείς τα συνεργαζόμενα καταστήματα και τα σημεία πώλησης τους, ενώ πολλά εξ αυτών έχουν και e-shop! Πάντως μπορείτε να μας βρείτε σχεδόν σε όλα τα μεγάλα κέντρα πώλησης οπτικών ειδών.

ΧΑ: Ένα από τα χαρακτηριστικά των γυαλιών σας, μολονότι ξύλινα, είναι ότι είναι πάρα πολύ ελαφριά! Αλήθεια πώς το κατορθώνετε αυτό;

ΓΚ: Λυπάμαι αλλά αυτό δεν μπορώ να σας το απαντήσω! Είναι το μυστικό μας και δεν σκοπεύω να το αποκαλύψω! (γέλια)

ΧΑ: Στη συλλογή σας και όχι μόνο, βλέπουμε πως «παίζουν» πολύ οι «καθρεπτέ» φακοί. Είναι τόσο της μόδας; Τα επιλέγουν πέραν των γυναικών και οι άνδρες;

ΓΚ: Πράγματι, οι φακοί – καθρέπτες είναι η τελευταία λέξη της μόδας! Είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και μας τους ζητάνε πάρα πολύ όλες οι ηλικίες, άνδρες και γυναίκες. Η αλήθεια είναι πως ξεκίνησαν ως γυναικεία μόδα, αλλά πλέον είναι περιζήτητα και από τους άνδρες!

ΧΑ: Μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας για το μέλλον. Τι οραματίζεστε για την επιχείρησή σας και πότε θα νιώσετε πως… πετύχατε τον σκοπό σας;

ΓΚ: Τον σκοπό μου νιώθω πως θα τον έχω πετύχει, μόνο όταν τα Gazer Eyewear γίνουν τα πρώτα γυαλιά στον κόσμο και είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό! Αυτό είναι το μεγάλο μου όνειρο, το οποίο ομολογώ πως είναι αρκετά φιλόδοξο!

Περιηγηθείτε στη συλλογή της Gazer Eyewear

To άρθρο αναρτήθηκε πρώτη φορά στο eirinika.gr στις 11 Ιουλίου 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top