skip to Main Content

Made in Greece τα “Greek Imp” της Έφης Γαβρήλου: Πώς τα μυθικά τέρατα έγιναν καλόγουστα t-shirts, σουβέρ, τσάντες & μαγνητάκια

Έχει το διαβολάκι μέσα της αλλιώς θα παρέμενε όπως ξεκίνησε: Φιλόλογος! Αν και ο δαίμων την οδήγησε πρώτα στο να γράψει διηγήματα μετά στο σενάριο & τέλος ο καλός θεός φρόντισε να την εμπνεύσει για το “The Greek Imp”!

Η Έφη Γαβρήλου και η ομάδα της είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα μυθικά τέρατα που αγαπήσαμε ως παιδιά το νέο must!

Η The Greek Imp μεταμόρφωσε τα τέρατα της ελληνικής μυθολογίας σε φιγούρες σύγχρονων Ελλήνων. Οι σκιτσογράφοι Σπύρος Δερβενιώτης, Στέφανος Κολτσιδόπουλος και Νέστορας Κεχαγιάς έφεραν το Μινώταυρο, τον Κύκλωπα, τη Μέδουσα, τη Λερναία Ύδρα και την Αμάλθεια στο καλοκαίρι μας.


Τα μπλουζάκια, τα σουβέρ, οι τσάντες και τα καλαίσθητα μαγνητάκια μας τράβηξαν την προσοχή από την πρώτη στιγμή που φτάσαμε στην έκθεση ”Greek Brand New” και φυσικά, το Eirinika δεν θα μπορούσε να μην ανακαλύψει το story πίσω από τα «The Greek Imp».

Κι έτσι φέτος μπορούμε επιτέλους να φορέσουμε το τέρας που κρύβεται μέσα μας.

Ειρήνη Νικολοπούλου: Ποιο είναι το story γύρω από τη δημιουργία των ”Greek Imp”;

Έφη Γαβρήλου: The Greek Imp, το λέει το όνομά της: είναι το μικρό δαιμόνιο, το διαβολάκι που δεν σ’ αφήνει να βαλτώσεις στο συμβατικό. Είναι το πονηρό πνεύμα που σε κάνει να διαλέξεις το άγνωστο κι όχι το τετριμμένο. Για μας έρχεται ως πειραχτήρι ν’ αλλάξει τον τρόπο που αναπολούμε τις διακοπές μας στην Ελλάδα.

Ε.Ν: Ποιος ή τι ήταν η έμπνευση για τη δημιουργία των Greek Imp και ποια στάδια ακολούθησαν από τη στιγμή που λάβατε αυτή την απόφαση;

Ε.Γ: Η έμπνευση στην περίπτωση της The Greek Imp ήταν το αντίθετό της.

Η έλλειψη έμπνευσης που διαπίστωνα στα αναμνηστικά αντικείμενα με πείσμωσε. Έτσι αποφάσισα να «θολώσω» την εγχώρια αγορά με εμπνευσμένες χιουμοριστικές ιστορίες τεράτων. Στήθηκε μια επιχείρηση απ’ την αρχή. Βρέθηκαν συνεργάτες, προμηθευτές και αρωγοί στο δύσκολο αυτό εγχείρημα. Όταν, τρεις μήνες μετά, τα πρώτα T-shirts ήταν πραγματικότητα, ξεκίνησε η διαδικασία της προώθησης ώστε να βρεθούν οι τελικοί αποδέκτες για το προϊόν αυτής της διαδρομής.

Ε.Ν: Ποια ήταν τα δύσκολα και ποια τα εύκολα βήματα μέχρι τώρα;

Ε.Γ: Το μόνο εύκολο είναι η επικοινωνία με τους ανθρώπους. Κι είναι εύκολη επειδή είναι ευχάριστη. Κατά τα άλλα το να λειτουργείς μια επιχείρηση στην Ελλάδα είναι επίτευγμα.

Ε.Ν: Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όλα όσα έχετε πετύχει μέχρι στιγμής;

Ε.Γ: Στόχος του μικρού μας δαίμονα είναι να διευρύνει τη δημιουργία του πέρα απ’ τα μυθικά τέρατα, διατηρώντας -ωστόσο- την χιουμοριστική ματιά σε ό,τι μπορεί να σημαίνει «Ελλάδα».

Ε.Ν: Εμείς λέμε την στήλη μας ”Made in Greece”. Πόσο ελληνικά είναι τα ”Greek Imp’;

Ε.Γ: Πόσο πιο ελληνικό απ’ αυτό μπορεί να είναι ένα δημιούργημα; Έχει ως αφετηρία την φαντασία των αρχαίων και την μεταπλάθει με υλικά της σύγχρονης ελληνικής αφήγησης. Αυτή την ελληνικότητα την φιλοτεχνεί με τρόπο που ξεπερνά τον τοπικό της χαρακτήρα κι αγγίζει ένα παγκόσμιο κοινό. Ακόμα κι αυτή η εξωστρέφεια είναι κατ’ εξοχήν ποιότητα του ελληνικού πολιτισμού.

Ε.Ν: Πού ονειρεύεστε να φτάσουν στο μέλλον τα Greek Imp; Ποιούς στόχους έχετε;

Ε.Γ: Θέλουμε να είμαστε κομμάτι απ’ την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας όπως την ζούμε και θέλουμε να την βλέπουν οι επισκέπτες μας. Θέλουμε να μας ταυτίσουν μ’ αυτόν τον ζωντανό, δημιουργικό λαό, που δεν φοβάται τα τέρατα του παρελθόντος και παλεύει μ’ αυτά του παρόντος.

Στόχος μας είναι να συντονίσουμε τις προσπάθειες ώστε να γίνει μια σωστή προβολή της The Greek Imp -κι όσων αυτή εκπροσωπεί- στον υπόλοιπο κόσμο.

*Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την σελίδα των The Greek Imp στο facebook αλλά & το site τους

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

To άρθρο αναρτήθηκε πρώτη φορά στο eirinika.gr στις 16 Φεβρουαρίου 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top