skip to Main Content

MadeInGreece.news – Λονδίνο: Η Μαρίνα και η Μυρτώ παρουσιάζουν για 5η φορά το MONOspace, με ελληνικά ρούχα, αντικείμενα, τσάντες

Για το πέμπτο του εγχείρημα, το MONOspace επιστρέφει στο Notting Hill (Λονδίνο), τον Ιούνιο του 2017 κι αυτή τη φορά, η άποψη του για το καλοκαίρι επηρεάζεται έντονα από παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες ελληνικών καλοκαιριών περασμένων εποχών.

Τα πλακόστρωτα δρομάκια της Ύδρας, το ιστορικό μοναστήρι της Πάτμου, οι βραχώδεις παραλίες της Τήνου, το παλιό κάστρο της Μονεμβασίας, οι Αθηναϊκές ταράτσες που κοιτούν την Ακρόπολη είναι κάποια από τα σημεία απ’ όπου αντλεί την έμπνευσή της η ομάδα του ΜΟΝΟspace σε μία προσεκτικά επιλεγμένη συλλογή από ρούχα, κοσμήματα και αξεσουάρ – όπως πάντα – ελληνικά, που εκπέμπουν το νοσταλγικό αέρα μιας άλλης, πιο ξέγνοιαστης εποχής.

Μοναδικά πολύχρωμα μοτίβα, φορέματα και πουκαμίσες με παραδοσιακά κεντήματα, κομψά μαγιό, χειροποίητα δερμάτινα σανδάλια, φίνα υφάσματα από βαμβάκι, μετάξι και λινό, κοσμήματα φτιαγμένα από μάρμαρο, μακραμέ και πηλό, τσάντες από πανιά ιστιοπλοίας είναι μερικά από τα κομμάτια που θα ταξιδέψουν από την Ελλάδα στο ΜΟΝΟspace V, σε ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο, από την ομάδα του Whitelight, με την καλλιτεχνική δουλειά σύγχρονων Ελλήνων φωτογράφων.

Το ΜΟΝΟspace V θα ανοίξει την Τετάρτη 7 Ιουνίου μέχρι και την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017, στην οδό 89-71 Ledbury Road, W11 2AG, στο Λονδίνο της Αγγλίας.

Το ΜΟΝΟ είναι ένα «κινούμενο» fashion concept store που δίνει τη δυνατότητα σε νέους αλλά και σε καταξιωμένους Έλληνες σχεδιαστές να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους σε διαφορετικές γειτονιές του Λονδίνου.

Το κάθε κατάστημα (space) είναι διαφορετικό και έχει το δικό του concept, προσαρμοζόμενο κάθε φορά στην αισθητική της εκάστοτε γειτονιάς στην οποία βρίσκεται.

Το ΜΟΝΟ προέκυψε από ένα κοινό όνειρο για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας που θα βοηθήσει τη «made in Greece» δημιουργικότητα να αναπτυχθεί και να εδραιωθεί στον παγκόσμιο χάρτη της μόδας και του design.

Χορηγός: Aegean Airlines

www.themonospace.com / @themonospace

 

Το προφίλ των ιδρυτών του ΜΟΝΟ:

Η Μαρίνα Bury-Χριστέλλου και η Μυρτώ Μητροπούλου, ετών 32, ζουν μεταξύ Αθήνας, Λονδίνου και Παρισιού.

Η Μαρίνα έχει σπουδάσει Πολιτιστική Διαχείριση και Marketing. Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στη Saatchi Gallery, στο Christie’s και στο Moniker Art Fair στο Λονδίνο.

Η Μυρτώ αφού τελείωσε τις σπουδές της στη Νομική Σχολή Αθηνών, παρακολούθησε μαθήματα στο Central St. Martin’s και στο London College of Fashion.

Έχει εργαστεί με διάφορους σχεδιαστές και PR agencies στο Λονδίνο. Από το 2013, ανήκει στην ομάδα πωλήσεων του Alexander Wang στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με διάφορα περιοδικά μόδας.

Σχετικά με το ΜΟΝΟspace: 

To πρώτο ΜΟΝΟspace Shoreditch άνοιξε τον Μάρτιο 2015 στο Shoreditch του Λονδίνου, με
πάνω από 600 επισκέπτες και παρουσίασε μια ομάδα με τους πιο εναλλακτικούς Έλληνες σχεδιαστές.

Το ΜΟΝΟspace Notting Hill άνοιξε στην οδό Ledbury Road του Λονδίνου, τον Ιούνιο 2015 παρουσιάζοντας 28 Έλληνες σχεδιαστές σε μία άκρως καλοκαιρινή ατμόσφαιρα.

Το ΜΟΝΟspace XmasEdition έγινε τον Δεκέμβριο 2015 στο Νotting Hill του Λονδίνου, παρουσιάζοντας μοναδικά κομμάτια από την ορεινή Ελλάδα και ιδέες για Χριστουγεννιάτικα δώρα.

ΤΟ ΜΟΝΟspace Islington άνοιξε το Μάϊο του 2016 στην οδό Upper Street, στην περιοχή Angel του Λονδίνου παρουσιάζοντας τα «απαραίτητα» κομμάτια για την παραλία.

 

Σχετικά με την ομάδα WHITELIGHT:

Το WHITELIGHT είναι μια online πλατφόρμα με στόχο την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής φωτογραφίας της οποίας την επιμέλεια έχουν αναλάβει η Έλλη Τσάτσου και η Γκέλλυ Σιγανού. Με αφετηρία τον Δεκέμβριο του 2015, η πλατφόρμα έχει παρουσιάσει παραπάνω από 100 Έλληνες φωτογράφους στις online σελίδες της και πιο πρόσφατα ξεκίνησε την έκδοση βιβλίων με φωτογραφικό υλικό. www.whiteligheditions.com


MONOspace V

Διεύθυνση: 79-81 Ledbury Road, W11 2AG, Notting Hill, London, UK

Ημερομηνίες: 7 – 21 Ιουνίου 2017

Ώρες Καταστήματος: Δευ – Σαβ: 10π.μ. – 8μ.μ. & Κυρ: 11π.μ. – 7μ.μ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top