skip to Main Content

Τα μοναδικά κοσμήματα από μάρμαρο της Ioanna Souflia για πρώτη φορά στα i-D Concept Stores

Τα κοσμήματα της διεθνούς φήμης σχεδιάστριας Ioanna Souflia παρουσιάζονται για πρώτη φορά στα i-D Concept Stores και μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε!

i-D Concept Stores φιλοξενούν κάθε μήνα τις τελευταίες συλλογές Ελλήνων σχεδιαστών, οι οποίοι καλούνται να επιμεληθούν τη βιτρίνα τους, αφήνοντας το δικό τους προσωπικό αποτύπωμα δημιουργικότητας και λάμψης. Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του project #MeetTheDesigners.

Η Ioanna Souflia παίρνει τη σκυτάλη από την Katerina Psoma και το brand Kridemnon, και κοσμεί τη βιτρίνα των i-D Concept Stores με τα κοσμήματα από την συλλογή της, Urban Chic, Jewelry Stories.

Η παρουσίαση της συλλογής θα γίνει στις 24 Μαίου στο κατάστημα του Golden Hall, ενώ τα κοσμήματα της Ιωάννας διατίθενται στα καταστήματα i-D Concept Stores και online στο: www.idconceptstores.com. Η ολοκληρωμένη συλλογή της θα παραμείνει στο i-D Concept Stores, στο Golden Hall μέχρι τις 9 Ιουνίου 2018.

WHO IS WHO

Η Ιωάννα Σουφλιά είναι η σχεδιάστρια πίσω από το ομώνυμο brand. Έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αθήνα, η Ιωάννα Σουφλιά ήρθε σε επαφή με το κόσμημα κατά τη διάρκεια τωνσπουδών της στη Νομική Αθηνών. Η σχεδιάστρια φοίτησε στο ΙΕΚ αργυροχρυσοχοΐας MOKUME, προτού μετακομίσει στο Λονδίνο όπου σπούδασε Σχεδιασμό Κοσμήματος και αποφοίτησε με Honors το 2014 από το Πανεπιστήμιο Central Saint Martins. 

Βαθιά επηρεασμένη από τις σπουδές της, η αισθητική της χαρακτηρίζεται από ένα έντονο στοιχείο αντιθέσεων. Αντλώντας έμπνευση από μια πληθώρα οπτικών ερεθισμάτων εκ των οποίων η δυναμική της Γλυπτικής, η λεπτομέρεια της Art Deco, η κομψότητα του Μινιμαλισμού, το δέος που ξυπνά ο Φουτουρισμός και η εγγύτητα της οργανικής ομορφιάς, η Ιωάννα Σουφλιά επιδιώκει να μετουσιώσει αυτά τα συναισθήματα σε απτά αντικείμενα, δημιουργώντας μοναδικά κοσμήματα που έχουν σκοπό να διαφοροποιήσουν τον κάτοχό τους.

Επιθυμώντας να τιμήσει το ελληνικό στοιχείο, η Ιωάννα Σουφλιά επαναπροσδιορίζει στις τρεις πρώτες της συλλογές τη χρήση του μαρμάρου και το μεταμορφώνει σε πολύτιμα κοσμήματα που αντικατοπτρίζουν την ομορφιά της Ελλάδας.

Η σχεδιάστρια έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στο Goldsmith’s Centre στο Λονδίνο, στην Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο και στο Παρίσι, καθώς και στην περιοδική έκθεση Vanity, Ιστορίες Κοσμημάτων από τις Κυκλάδες, ενώ σύμφωνα με τα περιοδικά Conde Nast Traveller, The Jewelry Editor, The National Jeweller και το περιοδικό Vogue είναι μία από τους πλέον ανερχόμενους σχεδιαστές κοσμημάτων.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα κοσμήματα Ioanna Souflia στην επίσημη ιστοσελίδα, το Facebook ή το Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top