skip to Main Content

Ο ελληνικός κόσμος της μόδας αποχαιρετά τη Σοφία Κοκοσαλάκη -“Ακριβή μας Σοφία σε ευχαριστούμε” (φώτο)

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε εχθές στον κόσμο της ελληνικής μόδας – και όχι μόνο – η είδηση ότι η ταλαντούχα σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη έφυγε από τη ζωή.

Η διεθνώς καταξιωμένη δημιουργός ήταν η πρώτη πρέσβειρα του Grecian chic στο εξωτερικό.

Ρούχα αέρινα, μοναδικά, με πολύ ξεχωριστή ταυτότητα και ποιότητα, υπέροχα ντραπέ και περίτεχνες πτυχώσεις αποτελούσαν έναν “ύμνο” στον ελληνικό πολιτισμό χωρίς ίχνος φολκλόρ ή έθνικ.

Αν  η διαχρονικότητα , η μοναδικότητα και η αυθεντικότητα είναι τα χαρακτηριστικά ενός έργου τέχνης τότε ναι, μπορούμε να πούμε ότι τα ρούχα , τα νυφικά και τα κοσμήματα που έφτιαχνε η Ελληνίδα “Μαντάμ Γκρε” ήταν έργα τέχνης που έκαναν τον πλανήτη να υποκλίνεται στην Ελλάδα.

Οι συνάδελφοι της Σοφίας Κοκοσαλάκη από το χώρο της μόδας, αλλά και όλοι όσοι αγαπούσαν το μοναδικό στυλ που είχαν οι δημιουργίες της δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι δεν είναι πια κοντά μας.

Με συγκλονιστικά ποστ στα Social Media, αποχαιρετούν την Ελληνίδα δημιουργό

Μαρέβα Μητσοτάκη: “Αχ ταλαντούχα Σοφία μας δεν το χωράει ο νους”

Με μία πολύ συγκινητική ανάρτηση στο Instagram αποχαιρέτησε η Μαρέβα Μητσοτάκη την σχεδιάστρια Μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη που έφυγε εχθές , τόσο πρόωρα από τη ζωή.

“Δεν χωράει ο ανθρώπινος νους ότι έφυγες ταλαντούχα Σοφία μας.Θα μας λείψει πολύ το ζεστό χαμόγελο σου.

Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.Αχ Σοφία μας! #RIP”, My deep condolences to the family of my beautiful Sofia. Miss you. #RIP”, έγραψε η σύζυγος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και μία από τις δύο υπεύθυνες του brand Zeus + Dione  στο συγκινητικό ποστ.

 

Mary Katrantzou: “Σε ευχαριστούμε που μας έκανες όλους υπερήφανους που είμαστε Έλληνες”

Μία άλλη μεγάλη κυρία της μόδας, που ταξιδεύει το ελληνικό design σε όλο τον κόσμο, η Mary Katrantzou, αποχαιρέτησε την Σοφία Κοκοσαλάκη με πολύ συγκινητικό τρόπο.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Thank you @sophiakokosalaki for making us all feel proud to be Greek. For communicating the values of our culture far beyond our borders through your incredible talent, intelligence and charisma. In the short time I had the privilege of knowing you you showed me, before I even knew myself, what real strength means and the razor sharp focus that is needed in our industry. I have always been in awe of your determination and the values you lead your life with, always in your own terms. The news today shocked me and it’s difficult to come to terms with it.. It is very very sad. Rest peacefully Sophia.. Sending my most heartfelt condolences to those who were closest to you and to your family. 💔 #sophiakokosalaki

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mary Katrantzou (@marykatrantzou) στις

Σε ανάρτηση της στο Instagram έγραψε:

“Σε ευχαριστούμε Σοφία Κοκοσαλάκη που μας έκανες όλους υπερήφανους που είμαστε Έλληνες. Που διέδωσες τις αξίες του πολιτισμού μας , πολύ πέρα από τα σύνορα μας, μέσα από το απίστευτο ταλέντο, την εξυπνάδα και το χάρισμα που διέθετες.

Στο σύντομο χρονικό διάστημα που είχα την τύχη να σε γνωρίσω, μου έδειξες , πριν ακόμα προλάβω η ίδια να το καταλάβω, τι σημαίνει πραγματική δύναμη και ποια είναι η σωστή στάση που χρειάζεται να έχει κάποιος στη βιομηχανία της μόδας.

Πάντα θαύμαζα την αποφασιστικότητά σου και τις αξίες τις οποίες ακολουθούσες στη ζωή σου, πάντα με τους δικούς σου όρους. Τα σημερινά νέα με συγκλόνισαν και μου είναι πολύ δύσκολο να τα δεχθώ. Είναι πολύ λυπηρό.

Αναπαύσου εν ειρήνη Σοφία. Στέλνω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους πιο κοντινούς σου ανθρώπους και στην οικογένεια σου”.

Βασίλης Ζούλιας:”Ακριβή μας Σοφία σε ευχαριστώ για όλα”

Συγκλονιστικός είναι και ο τρόπος με τον οποίο αποχαιρέτησε την Σοφία Κοκοσαλάκη, ο γνωστός σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας

Λίγα λεπτά μετά την τραγική είδηση για τον αιφνίδιο θάνατο της Σοφίας Κοκοσαλάκη,  ο Έλληνας συνάδελφός της Βασίλης Ζούλιας έσπευσε να κοινοποιήσει μέσω instagram ένα πορτραίτο της, σχολιάζοντας:

What a great loss to the fashion world…RIP beloved @sophiakokosalaki your talent was beyond the norm… #sadday

Τι μεγάλη απώλεια για τον χώρο της μόδας... Αγαπημένη μου Σοφία, το ταλέντο σου ξεπερνούσε το συνηθισμένο.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

What a great loss to the fashion world…RIP beloved @sophiakokosalaki your talent was beyond the norm… #sadday

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vassilis Zoulias (@vzoulias) στις

Αργότερα ακολούθησε ένα συγκλονιστικό κείμενο αφιερωμένο στην Σοφία Κοκοσαλάκη από τον Βασίλη Ζούλια. Δείτε το:

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

To our precious @sophiakokosalaki

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vassilis Zoulias (@vzoulias) στις

Τζένη Μπαλατσινού: “Η Σοφία δεν ασχολήθηκε ποτέ με τα μικρά – Η στόφα της ήταν για τα μεγάλα”

Με έναν μικρό ύμνο στο ταλέντο της Σοφίας Κοκοσαλάκη και μια αναφορά σε όσα πρόσφερε η ταλαντούχα σχεδιάστρια στην ελληνική μόδα , την αποχαιρέτησε η Τζένη Μπαλατσινού

«Η Σοφία ήταν η πρώτη που ξεχώρισε διεθνώς στη γενιά της. Όλοι όσοι δουλεύαμε στο χώρο της μόδας στην δεκαετία του ’90, ήμασταν περήφανοι για αυτήν. Δεν θα ξεχάσω τις υπέροχες φωτογραφικές παραγωγές που έκανε με τον @billgeorgoussis. Παράδειγμα για όλους η ταπεινότητα και η προσήλωση στην δουλειά της.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η Σοφία ήταν η πρώτη που ξεχώρισε διεθνώς στη γενιά της. Όλοι όσοι δουλεύαμε στο χώρο της μόδας στην δεκαετία του 90, ήμασταν περήφανοι για αυτήν. Δεν θα ξεχάσω τις υπέροχες φωτογραφικές παραγωγές που έκανε με τον @billgeorgoussis. Παράδειγμα για όλους η ταπεινότητα και η προσήλωση στην δουλειά της. Δεν ασχολήθηκε ποτέ με τα «μικρά» γιατί η στόφα της, ήταν για τα «μεγάλα». Αντίο @sophiakokosalaki και σε ευχαριστούμε για όλα όσα άφησες πίσω σου..

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jenny Balatsinou (@jennybalatsinou) στις

Δεν ασχολήθηκε ποτέ με τα «μικρά» γιατί η στόφα της, ήταν για τα «μεγάλα». Αντίο @sophiakokosalaki και σε ευχαριστούμε για όλα όσα άφησες πίσω σου..», έγραψε το γνωστό μοντέλο στο Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top