skip to Main Content

Η αρχιτέκτονας Ναταλία Κοκοσαλάκη μεταμορφώνει παλιά κτίρια σε εντυπωσιακές μοντέρνες κατοικίες και κερδίζει την προσοχή διεθνώς

Είναι νέα, αλλά παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει να επιδείξει ένα σημαντικό έργο στον κλάδο της αρχιτεκτονικής που γνωρίζει διεθνούς αναγνώρισης. Έχει εργαστεί σε ιδιόκτητα γραφεία στο Λονδίνο, τη Βαρκελώνη και την Αθήνα. Έχει γραφείο στην Πλάκα και έχει βραβευτεί για πολλά από τα έργα της.

Ο λόγος για την Ναταλία Κοκοσαλάκη. Απόφοιτος του Technische Universiteit Delft (2001), του Bartlett, του Πανεπιστημιακού Κολλέγιου Λονδίνου με Commendation in Design (2003). Στην συνέχεια απέκτησε πιστοποιητικό ανακαίνισης και αναπαλαίωσης από το TUDelft στην Ολλανδία και μεταπτυχιακό M.Arch στον βιώσιμο περιβαλλοντικό σχεδιασμό στη Σχολή Architectural Association στο Λονδίνο.

Η Ναταλία Κοκοσαλάκη έχει βραβευτεί με έπαινο στο σχεδιασμό από τον Sir Peter Cook και έχει συνεργαστεί με τον Enrique Miralles στη Βαρκελώνη και τον Ellis Williams στο Λονδίνο.

Το γραφείο της, Kokosalaki|Architecture, στην Πλάκα, διαμορφώνει τα τελευταία 8 χρόνια μια πλατφόρμα για νέες ιδέες και μοναδικό σχεδιασμό, τοποθετώντας το ανάμεσα στα 10 νέα υποσχόμενα αρχιτεκτονικά γραφεία επιλεγμένα από το περιοδικό ΚΤΙΡΙΟ. 

Η δουλειά της Ναταλίας έχει προσελκύσει την προσοχή του διεθνούς Τύπου, με άρθρα για την Wallpaper, το Elle Décor Turkie, ενώ διάφορα έργα της έχουν επιλεγεί για εκδόσεις βιβλίων. H δουλειά της για την μετατροπή ενός εγακταλελειμμένου νεοκλασικού σε ένα μοντέρνο loft στου Ψυρρή και ο σχεδιασμός μίας εξοχικής κατοικίας στο Αλιβέρι έχουν διακριθεί και βραβευθεί από διεθνή πάνελ στον ετήσιο διαγωνισμό για το περιοδικό ΔΟΜΕΣ. Πρόσφατα μεταμόρφωσε ένα μοντέρνο καταφύγιο στον Παρνασσό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top