skip to Main Content

“Made in Greece” οι ηλεκτρικές συσκευές των Dolce & Gabbana – Ζωγραφισμένα στο χέρι ψυγεία & κουζίνες απεικονίζουν τον αρχαίο ελληνικό ναό των Διόσκουρων (φώτο)

Οι σχεδιαστές Dolce & Gabbana και η  Smeg ξεκίνησαν το 2016 μία συνεργασία που έφερε ηλεκτρικές συσκευές “Haute Couture” στην κουζίνα μας.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

#grecja #greece #smeg #kitchendesign #kitchen

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Klara Gil (@gilklara) στις

Φρυγανιέρες, μίξερ, αποχυμωτές που μοιάζουν με έργα τέχνης ήρθαν να βάλουν το υψηλό design στην καθημερινότητα μας.

Η νέα σειρά αυτής της συνεργασίας ονομάζεται  Sicily is my Love και είναι ένα αφιέρωμα στις ρίζες, τις παραδόσεις και τα φολκλόρ στοιχεία της Νοτίου Ιταλίας, με τη μορφή μιας νέας ανεξάρτητης κουζίνας, ενός απορροφητήρα και ενός αντίστοιχου ψυγείου Fab28, μοναδικά με έντονα χρώματα και αφηρημένη ένταση.

Η συλλογή Divina Cucina  παρουσιάζεται σε δύο παραλλαγές: η πρώτη χαρακτηρίζεται από παραστάσεις εμπνευσμένες από το σικελικό θέατρο μαριονέτας και το παραδοσιακό χειροποίητο κάρο, όπου οι κυρίαρχοι τόνοι είναι το φλογερό κόκκινο και το πορτοκαλί, ενώ η δεύτερη σε majolica print, σε αποχρώσεις του μπλε και του λευκού. 

Στη δεύτερη σειρά στις αποχρώσεις του μπλε και του λευκού “διαβάζουμε” την ιστορία των αρχαίων ελληνικών ναών, κοιτάζοντας τα γραφικά ερείπια του ελληνικού ναού των Διόσκουρων – Κάστορα και Πολυδεύκη – στην κοιλάδα των Ναών και εικόνες που προέρχονται από τη μυθολογία και την ιπποτική παράδοση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Dolce & Gabbana θέλησαν να πουν την ιστορία της Σικελίας δίνοντας έμφαση στις αρχαίες ελληνικές ρίζες της

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top