kourbela.com Με τι λόγια να περιγράψει κανείς το αστείρευτο ταλέντο της Ιωάννας…
Made in Greece το μπονσάι-ελαιόδεντρο Plantbox: Η start up του Βασίλη Τσιπά που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο

Η PlantBox τυποποιεί μικρά δεντράκια ελιάς, συγκεκριμένων προδιαγραφών και τα εξάγει. Το κάθε «PlantBox» περιέχει ένα ελαιόδεντρο ύψους μόλις 18 εκατοστών, για το οποίο χρησιμοποιούνται συγκεκριμένες τεχνικές αναπαραγωγής και ανάπτυξης και ειδικά πρότυπα στη συσκευασία του, έτσι ώστε να αντέχει χωρίς ήλιο και νερό μέχρι 58 ημέρες καθώς και να πληροί όλα τα κριτήρια ασφαλείας ώστε να διακινείται χωρίς κανένα πρόβλημα στα αεροδρόμια. Την ιδέα είχε πριν από λίγα χρόνια, ένας νέος αγρότης από την Κορινθία, ο Βασίλης Τσιπάς.
«H εταιρεία μας PlantBox είναι μία εταιρεία αγροτεχνολογίας η οποία αναπαράγει, αναπτύσσει, διαμορφώνει, τυποποιεί, συσκευάζει και συντηρεί δέντρα και φυτά, προκειμένου αυτά να είναι ικανά να αποκτήσουν ζωή στο ράφι και να μπορέσουν να διακινούνται με ευκολία, οικονομικά και με ασφάλεια», εξηγεί μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βασίλης Τσιπάς.
Εκτός από τον προφανή στόχο για βιώσιμη ανάπτυξη της επιχείρησης ένας ακόμα στόχος της ομάδας «PlantBox» είναι να συμβάλλει στην δημιουργία μιας νέας κουλτούρας στον αγροτικό τομέα που θα επικεντρώνεται στην καινοτομία, στην δημιουργία προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και στη δημιουργία υπεραξίας τόσο για τους παραγωγούς όσο και για την τοπική κοινωνία, τη φύση και τη χώρα.
Θετικό είναι το μήνυμα που στέλνει ο επικεφαλής της ομάδας του PlantBox και για το οικοσύστημα των start-ups στην Ελλάδα, δηλαδή των νεοφυών επιχειρήσεων, που όπως δείχνουν τα στοιχεία, κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους και να επιβιώσουν παρά την οικονομική κρίση που βίωσε η χώρα. Όπως λέει πλέον αντιμετωπίζονται διαφορετικά οι επιχειρήσεις αυτές θεσμικά και οικονομικά.
Ο Βασίλης Τσιπάς ήταν εξοικειωμένος από μικρός με την αγροτική παραγωγή λόγω της φύσης του επαγγέλματος της μητέρας του. Στη συνέχεια σπούδασε γεωπονία, αποκτώντας πλέον και επιστημονική γνώση στο πεδίο αυτό.
«Αυτό το προϊόν αποφασίσαμε να το δημιουργήσουμε όταν παρατηρήσαμε την ζήτηση από επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου της χώρας μας αλλά και ταξιδιώτες σε αυτήν, για προϊόντα μη αναλώσιμα, με ιδιαίτερο συναισθηματικό δέσιμο με την ελληνική κουλτούρα και ιστορία.
Διαλέξαμε την ελιά, το πιο τυπικό φυτό της ελληνικής φύσης, ένα παγκόσμιο σύμβολο και με βάση αυτό δημιουργούμε μοναδικά ζωντανά σουβενίρ που ταξιδεύουν τον κόσμο ως ένας άλλος πρέσβης της πατρίδας μας. Πλέον η εταιρεία μας, έχοντας καταφέρει να δώσει λύση σε ζητήματα όπως το πώς να συντηρηθούν και να διακινηθούν φυτικά προϊόντα με ασφάλεια, ξεκίνησε να επεκτείνει την προϊοντική της βάση και να αναπτύσσει τις τεχνολογίες συντήρησης και συσκευασίας προκειμένου αυτές να αξιοποιηθούν εμπορικά και σε άλλους κλάδους και φυτά», τονίζει ο κ. Τσιπάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η επιλογή της ελιάς ως το πρώτο δέντρο που μπήκε μέσα στο κουτί έγινε γιατί πρόκειταιγια το πιο τυπικό δέντρο της ελληνικής φύσης, γιατί είναι ένα δέντρο παγκόσμιο σύμβολο της ειρήνης, της φιλίας, της νίκης και της σοφίας και άρρηκτα συνδεδεμένο με τη ζωή, την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας.
Το σκεπτικό της PlantBox είναι να έχουν την ευκαιρία όσοι επισκέπτονται την χώρα φεύγοντας να πάρουν μαζί τους ένα ζωντανό κομμάτι της χώρας και της ιστορίας και «με αυτόν τον τρόπο τα φυτά μας θα μπορούν να διαφημίζουν την χώρα μας και όσα αυτή πρεσβεύει, στο εξωτερικό ως ένα άλλος σύγχρονος πρέσβης της πατρίδας μας», εξηγεί ο Βασίλης Τσιπάς.
Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 με σκοπό να διερευνήσει κατά πόσο η αγορά θα ήταν διατεθειμένη να υιοθετήσει νέα προϊόντα όπως τα πλήρως συσκευασμένα φυτά ελιάς. Την άνοιξη του 2018 πραγματοποίησε δοκιμαστικές πωλήσεις λιανικής μέσω διαδικτύου, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τα φυτά να φτάσουν σε περισσότερες από 22 χώρες σε όλον τον κόσμο.
Αυτήν την χρονιά, ξεκίνησαν πωλήσεις χονδρικής κυρίως σε εταιρείες οργάνωσης εταιρικών και προσωπικών εκδηλώσεων, καταστήματα με τουριστικά και βιολογικά είδη, ξενοδοχεία, εταιρείες οργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων και εταιρείες που σχετίζονται με το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη. Παράλληλα, ξεκίνησε η διερεύνηση αγορών του εξωτερικού στις οποίες θα μπορούσε να γίνει επέκταση με παρουσία σε φυσικά καταστήματα και έχει γίνει αποστολή δειγμάτων στο Βέλγιο, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ.
«Το προϊόν μας απευθύνεται κυρίως σε άτομα που ψάχνουν για ένα μη αναλώσιμο κομμάτι της Ελλάδας. Αυτοί είναι οι Έλληνες της διασποράς ή Έλληνες οι οποίοι τα τελευταία χρόνια μετανάστευσαν για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό και άτομα τα οποία επισκέπτονται την χώρα μας είτε για δουλειά είτε για τουρισμό.
Προσπαθούμε λοιπόν να συνεργαστούμε με επιχειρήσεις που έχουν ως πελάτες τέτοια άτομα και επιχειρήσεις οι οποίες θέλουν να επενδύσουν στην εικόνα τους, στο συναισθηματικό του δέσιμο με τον πελάτη και στο περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.
Ανταγωνισμός υπάρχει αλλά κυρίως έμμεσος καθώς υπάρχουν πολλά προϊόντα τυποποιημένα μικρής αξίας στον τουριστικό κλάδο, αλλά θεωρούμε πως ο τύπος πελάτη τον οποίο προσεγγίζουμε δεν είναι από τα άτομα τα οποία θα έψαχναν να αγοράσουν κάτι τέτοιο και αντιλαμβάνεται την αξία και την ιδιαιτερότητα του.
Το καλό με το προϊόν μας είναι πως μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά για την πώληση και άλλων προϊόντων με βάση την ελιά και αυτό βοηθά και στην ανάπτυξη των πωλήσεων από μέρους μας αλλά και στην ικανοποίηση των πελατών μας», λέει ο ιδρυτής του PlantBox στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο Βασίλης Τσιπάς υποστηρίζει ότι ο αγροτικός τομέας μπορεί να αποτελέσει «βαριά» βιομηχανία για τη χώρα, αλλά τονίζει ότι για να μπορέσουμε έστω να μιλήσουμε για το ενδεχόμενο αυτό με ρεαλιστικούς όρους, θα πρέπει το κράτος να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον αγροτικό τομέα και να καταρτίσει ένα πλάνο μακροπρόθεσμο το οποίο θα είναι ικανό να εκμεταλλευτεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας και θα βοηθάει τον κλάδο να αναπτυχθεί με σύγχρονους όρους και να επανατοποθετηθεί στην παγκόσμια αγορά ως μια χώρα με ένα brand και υψηλή ποιότητα.
«Ο τομέας της αγροδιατροφής είναι ο τομέας με την μεγαλύτερη αξία για το μέλλον, εάν επενδύσουμε συστηματικά σε αυτόν μέσω τη καινοτομίας και της δημιουργίας premium προϊόντων με παγκόσμιο αποτύπωμα, τότε πιστεύω πως ο αγροτικός τομέας της χώρας μας θα στηρίξει τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά την χώρα και θα προσφέρει ανάπτυξη ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές», σημειώνει.
Το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον καθιστά πολύ δύσκολη όχι μόνο την ευημερία αλλά και την επιβίωση των νέων επιχειρήσεων αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί την ανάγκη για πειραματισμό και καινοτομία, τονίζει ο κ. Τσιπάς, ο οποίος παράλληλα αναφέρεται και στη θετική αλλαγή που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι start ups στην Ελλάδα.
«Τα προβλήματα μέχρι πριν από ένα χρόνο κυρίως ήταν πολλά. Ευτυχώς, το κράτος αναγνώρισε την αξία του να στηρίξει να δημιουργηθούν και να αναπτυχθούν startups στην χώρα μας και τώρα πια στηρίζει το οικοσύστημα τόσο θεσμικά όσο και οικονομικά και βλέπουμε να γίνονται μεγάλες αλλαγές και έντονες προσπάθειες καθημερινά. Όλα αυτά όμως χρειάζονται για δύο σημαντικούς λόγους.
Πρώτον, για να μπορέσει να καλλιεργηθεί η επιχειρηματική κουλτούρα και η κουλτούρα της καινοτομίας και του πειραματισμού χωρίς τον φόβο της αποτυχίας και του στιγματισμού. Και δεύτερον, να καταπολεμηθεί η έλλειψη πρόσβασης σε γνώσεις και ρευστότητα. Βασική προϋπόθεση για να μπορέσει η όποια ιδέα να βγει στην αγορά και να καταφέρει να επιζήσει, είναι να έχει πρόσβαση στους οικονομικούς πόρους που χρειάζεται και να μπορεί να αποκτήσει την οργάνωση και τις γνώσεις που απαιτούνται από μία επιχείρηση για την δομή και λειτουργία της», καταλήγει ο κ. Τσιπάς.
Σχετικά Άρθρα

Στο Παρίσι η Ευγενία Νιάρχου! Ανέμελες νύχτες για την δισεκατομμυριούχο – Η γκαλερί με τα κοσμήματα της (φωτό)
instagram @venyxworld Στο Παρίσι βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η Ευγενία…

Μόνο στο Eirinika – Ρούλα Κολιοπούλου: Η γυναίκα που διάλεξε ο Ηλίας Λαλαούνης για σπάνια κοσμήματά του & σκάλισε την προτομή του Κων/νου Καραμανλή (φωτό & βίντεο)
Είναι ίσως η μοναδική πλέον στην Ελλάδα σκαλίστρια πολύτιμων λίθων…

Αυτό είναι το γούρι της “ΕΛΠΙΔΑΣ” αφιερωμένο στη μνήμη της Μαριάννας Βαρδινογιάννη – Πώς το παρουσίασε η Ζήνα Κουτσελίνη (φωτό)
instagram @zina_koutselini Η Ζήνα Κουτσελίνη φόρεσε το γούρι για τη…

Made in Greece η elismadeit από τις Σέρρες – η Ελισάβετ-Ειρήνη Μιχαηλίδου φτιάχνει σερβιέτες περιόδου, πάνες μωρών ακόμη και χαρτί τουαλέτας από ύφασμα zerowaste!
Σε μια εποχή που οι καταναλωτές ψάχνουν λύσεις για περισσότερα…

Τopwoman η Ελένη Κωνσταντινίδου, συνιδρύτρια της Callista Crafts – Τα βραβεία, τα παιδιά & το success story (φωτό)
Η Ελένη Κωνσταντινίδου, πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό…

Το πρώτο γούρι της χρονιάς ! Η υπέροχη μέλισσα της Polina Ellis για το 2024
Η POLINA ELLIS επιλέγει ως γούρι για το 2024 τη…

Zeus+Dione: Μόλις “κυκλοφόρησε” το γούρι του 2024 από το Α ως το Ω – Η τύχη για τη νέα χρονιά
instagram @mimik_a Συναντάμε το "24" παντού. Στον παλμό της καθημερινότητάς…

Καρολίνα Ροβύθη: Από την κορυφή του Ολύμπου στη Νέα Υόρκη – Η εικαστικός με την ελληνική σημαία στα πέρατα του κόσμου γιατί All you need is Greece (φωτό)
instagram/caroline_rovithi H Καρολίνα Ροβύθη γεννήθηκε στη Γερμανία και σπούδασε γραφιστική…

Made in Greece: Χριστούγεννα στο Cycladic Shop με μοναδικά δώρα – Γούρια, κοσμήματα, διακοσμητικά από Έλληνες και ξένους σχεδιαστές
Ανακαλύψτε στο Cycladic Shop μοναδικές προτάσεις δώρων για όσους βρίσκονται…

Made in Greece το graphic novel για τον περίφημο Έλληνα φιλόσοφο Αριστοτέλη: Σενάριο του Τάσου Αποστολίδη & εικονογράφηση του Αλέκου Παπαδάτου
ikarosbooks.gr Μια εξαιρετική συνεργασία δημιούργησε το Graphic Novel αφιερωμένο στον…

Μade in Greece το Koukos de lab: Δυο Μυτιληνιοί νέοι δημιουργούν καλαίσθητα ουάου έπιπλα από κουκούτσια ελιάς – Γνωρίστε τους & χειροκροτήστε (φωτό)
Οι ιδρυτές του εργαστηρίου σχεδιασμού επίπλων, Koukos de lab αποτελούν…

Made in Greece τα Luxury Candles: Μυρωδιές Μεσογείου για τα Θεσσαλονικιώτικα χειροποίητα κεριά – Με φυσικά αρωματικά έλαια σε σικ σχέδια για πολυτέλεια σε όλους τους χώρους (φωτό – βίντεο)
Και ποιος δε θέλει να μυρίζει υπέροχα ο χώρος του;…

Ο Made in Greece Ζolotas στο πρώτο γούρι για το 2024: Tetra από τα 4 στοιχεία της φύσης για αρμονία & ισορροπία (φωτό)
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, η…

Ναυσικά Σκούρτη: Designer ανερχόμενη σε Λονδίνο Ντουμπάι, μισή Ελληνίδα μισή Ιορδανή – Φτιάχνει ρούχα που λατρεύουν οι fashionistas
Η Nafsika Skourti είναι σχεδιάστρια μόδας με καταγωγή από την…

Made in Greece η Éto, μια νέα ελληνική εταιρία ρούχων Hippy chic & luxe grunge – χαρούμενα floral, θηλυκές παντελόνες, ένετες τουνίκ (φωτο)
Η ÉTO the Brand είναι μια σύγχρονη ελληνική μάρκα σχεδιαστών, που ξεκίνησε το…

Μade in Greece τα Delina Crete: Tσάντες και κοσμήματα, πραγματικά έργα τέχνης – Από την Κρήτη με αγάπη! (φωτό)
Η Ντελίνα είναι το πορτρέτο της γνήσιας αριστοκράτισσας γυναίκας, η οποία προοδεύει…

Made in Greece τα ρούχα Laviate: Οι δίδυμες αδελφές Σκαλιδάκη βάζουν πολύ ψηλά τον πήχη – Δούλεψαν σε Chanel, Gucci, Μary Katrantzou (φωτό)
" Το πάθος για τα λουλούδια μας οδήγησε να εμπνευστούμε…

La Vaca Loca: Made in Greece τα καλοραμμένα ρούχα των Ελληνίδων designers Παρασκευής Σπυροπούλου & Ρόζα Τσέλιου – Μίνιμαλ αισθητική της Άπω Ανατολής & μεσογειακό ταπεραμνέντο (φωτό)
Το La vaca loca, είναι ένα ελληνικό brand, που ιδρύθηκε το 2007…

La Vaca Loca: Made in Greece τα καλοραμμένα ρούχα των Ελληνίδων designers Παρασκευή Σπυροπούλου & Ρόζα Τσέλιου – Μίνιμαλ αισθητική της Άπω Ανατολής & μεσογειακό ταπεραμνέντο (φωτό)
Το La vaca loca, είναι ένα ελληνικό brand, που ιδρύθηκε το 2007…

Ode to socks: Τo fashion brand που ειδικεύεται στις… κάλτσες – Η Ξένια Βανικιώτη δημιουργεί το πιο hot αξεσουάρ των ημερών (φωτό)
Η Ode to socks, είναι ένα μικρό brand με έδρα την την…

Μilla: Made in Greece το Premium brand της Σταυρούλας Γιαννουλάτου – Σχεδιάζονται & παράγονται στην Αθήνα, με πολυτελή υλικά & minimal γραμμές
Η Milla είναι μια premium μάρκα γυναικείων ενδυμάτων, που ιδρύθηκε το 2012 από τη…

Lida: Τα σέξι, σικ Made in Greece μαγιό – Jungle χρώματα, εντυπωσιακό φινίρισμα (φωτό – βίντεο)
Η Ελληνική εταιρεία Lida ιδρύθηκε το 1998 με σκοπό να προσφέρει στις…

Made in Greece ο Άγγελος Μπράτης: Ο σχεδιαστής που θριαμβεύει στο εξωτερικό – Οι δημιουργίες του, απλές & λιτές, σε συναρπαστικά ελληνικές γραμμές
Ο Άγγελος Μπράτης γεννημένος στον Πειραιά, ξεκίνησε πουλώντας λίγα ρούχα που σχεδίαζε και…

Μade in Greece o οίκος Kathy Heyndels: Ο γιος & ο εγγονός της εμβληματικής σχεδιάστριας, στο τιμόνι του οίκου μόδας – οι τουαλέτες τους ταξιδεύουν στον Καναδά
Η Kathy Heyndels ίδρυσε το πρώτο της ατελιέ μόδας στις Βρυξέλλες το…

Μade in Greece o Bασίλης Ζούλιας: Ο Έλληνας σχεδιαστής που υμνεί τη κλασσική θηλυκότητα – Οι δημιουργίες του ταξιδεύουν στον Καναδά
Έχει ζήσει την ελληνική και τη διεθνή μόδα, αλλά και την ίδια…

Made in Greece ο σχεδιαστής Γιώργος Ελευθεριάδης: Τα ρούχα του φτάνουν μέχρι την Ιαπωνία, τη Γαλλία, την Σιγκαπούρη (φωτό)
Με φρέσκες ιδέες και πρωτοποριακό σχεδιασμό καταφέρνει να ξεχωρίζει από…

Μade in Greece η Elina Afentaki: Tο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης έλαμψε από πολύτιμους λίθους, ευφάνταστα κοσμήματα και ξεχωριστές παρουσίες! (φωτό)
Tο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης έλαμψε από πολύτιμους λίθους, ευφάνταστα κοσμήματα και…

Made in Greece ο σχεδιαστής Γιώργος Ελευθεριάδης: Τα ρούχα του φτάνουν μέχρι την Ιαπωνία, τη Γαλλία, την Σιγκαπούρη (φωτό)
Με φρέσκες ιδέες και πρωτοποριακό σχεδιασμό καταφέρνει να ξεχωρίζει από…

Made in Greece η Ιωάννα Κουρμπέλα: Η Ελληνίδα που σχεδιάζει ρούχα – γλυπτά – Οι δημιουργίες της, ωδή στην σύγχρονη γυναίκα
Η Ελληνίδα σχεδιάστρια Ιωάννα Κουρμπέλα, αντιλαμβάνετε τις ανάγκες που έχει κάθε σύγχρονη γυναίκα…

Made in Greece η Ιωάννα Κουρμπέλα: Η Ελληνίδα που σχεδιάζει ρούχα – γλυπτά – Οι δημιουργίες της, ωδή στην σύγχρονη γυναίκα
Η Ελληνίδα σχεδιάστρια Ιωάννα Κουρμπέλα, αντιλαμβάνετε τις ανάγκες που έχει κάθε σύγχρονη γυναίκα…

Made in Greece η μεγάλη κυρία της ελληνικής μόδας, Λιάνα Καμπά: Διαφάνειες, sur mesure, υψηλή ραπτική & λεπτομέρειες αθάνατων ρούχων
"Επενδύοντας" σε γήινες αποχρώσεις, λιτά μοτίβα, αλλά και εντυπωσιακά prints,…

Made in Greece η μεγάλη κυρία της ελληνικής μόδας, Λιάνα Καμπά: Διαφάνειες, ονειρεμένα υφάσματα, υψηλή ραπτική & λεπτομέρειες αθάνατων ρούχων (φωτό)
"Επενδύοντας" σε γήινες αποχρώσεις, λιτά μοτίβα, αλλά και εντυπωσιακά prints,…

Made in Greece τα Roses are Red & η Ιωάννα Τσιγαρίδα: Τα ρούχα της έμπνευση από την Ελλάδα και την Γαλλία – Για δυναμικές γυναίκες με όραμα (φωτό)
Μετά από 15 χρόνια εταιρικής καριέρας στο fashion marketing & PR σε…

Made in Greece τα Woera: Ελληνικά ρούχα στα top μαγαζιά του κόσμου – Neiman Marcus, Harvey Nichols, Farfetch
Το ''πνευματικό τέκνο'' της Ναταλίας Γεωργαλά, ''Woera'', ιδρύθηκε στην Αθήνα το…

Μade in Greece η Elina Afentaki: Tο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης έλαμψε από πολύτιμους λίθους, ευφάνταστα κοσμήματα και ξεχωριστές παρουσίες! (φωτό)
Tο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης έλαμψε από πολύτιμους λίθους, ευφάνταστα κοσμήματα και…

Made in Greece τα “Fabrica Fabrica”: Έρωτας με την πρώτη ματιά τα χειροποίητα, δερμάτινα παπούτσια της Γεωργίας Βλαχάκη
Σπούδασε λογιστικά, αλλά προτίμησε να ακολουθήσει τον δρόμο που της έδειχνε…

Made in Greece οι Artpeckers – Η ομάδα που με σύνθημα “Share the Greek Myth” μετατρέπει την ελληνική ιστορία σε στιλάτα αξεσουάρ (φώτο)
Το ταξίδι των Artpeckers ξεκίνησε το 2015 σε ένα μικρό εργαστήριο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης από…

Μade in Greece τα ρούχα Helmi: Συλλογές αέρινες και θηλυκές – Απλότητα και κομψότητα σε κάθε σχέδιο
Η Helmi είναι μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάει να ζει, να ονειρεύεται,…

Made in Greece η Estetica: Με ιστορία από το 1964 – Η μάρκα που ντύνει την Χριστίνα Σούζη
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1964 από τον Παναγιώτη Σταθόπουλο, αρχικά…

Made in Greece το brand Dejavu: Συλλογές ρούχων εμπνευσμένες από το σύγχρονο & απαιτητικό ύφος της απλής γυναίκα
Dejavu … μια γυναικεία συλλογή ρούχων εμπνευσμένη από το σύγχρονο και…

Μade in Greece τα Billy Sabbado- Ρούχα για δυναμικές γυναίκες με άποψη και στυλ (φωτό)
Η DAY Billy Sabbado δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 από το σχεδιαστή Βασίλη…

Made in Greece τα Vathos Apparel – Το ελληνικό brand μας διδάσκει πως η βιωσιμότητα δεν είναι επιλογή, είναι ανάγκη
Το VATHOS Apparel είναι από τα πρώτα made in Greece brands που…

Made in Greece το brand Aiki Diounot – Η Χρυσάνθη Γκούρου & οι νέοι της σχεδιαστές δημιουργούν ρούχα για… ελεύθερα πνεύματα
Το όνομα Aiki Diounot παίζει με τις λέξεις, δηλώνοντας ότι οι νέοι…

Made in Greece η RCH Automotive: Ο Ηλίας Γαγανέλης φτιάχνει στην Πιερία εκπληκτικές Porsche ρέπλικες – Έχει πελάτες σε όλο τον κόσμο (φωτό – βίντεο)
Με προτίμηση στην ανασύνθεση παλιών Porsche, ο κύριος Ηλίας Γαγανέλης, επέστρεψε…

Made in Greece η νέα συλλογή κοσμημάτων Yannis Sergakis: Το μοντέρνο συναντά το διαχρονικό & το ταλέντο τις πολύτιμες πέτρες (φωτό)
Ο Γιάννης Σεργάκης σχεδιάζει με ένα βλέμμα πρωτοποριακό και με ιδέες φρέσκες,…

Made in Greece τα Uglybell & ο Νικόλας Γκίκας: Φτιάχνει τα πιο στιλάτα γυαλιά ηλίου συνδυάζοντας την τέχνη του δρόμου με την αρχιτεκτονική
Μιλώντας για γυαλιά ηλίου όλοι έχουμε στο νου μας τους κλασικούς σκελέτους…

Nash by Natasha Avloniti: Το Μade in Greece brand που λατρεύουν όλες οι Ελληνίδες – Xριστίνα Μπόμπα, Κάτια Ζυγούλη
Η Νατάσα Αυλωνίτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Πάντειο…

Made in Greece τα Karavan Clothing – Aπίστευτα σχέδια για… σύγχρονους νομάδες (φωτό – βίντεο)
Οι συλλογές του ελληνικού brand Karavan Clothing αποτελούνται από χειροποίητα ρούχα, γεμάτα floral…

Made in Greece η Stefania Vaidani: Μία γυναίκα με μοναδικό όραμα, δημιουργεί τις πιο θηλυκές sustainable collection (φωτό)
Η Στεφανία Βαιδάνη γεννήθηκε στην Ελλάδα σε μια οικογένεια δημιουργών. Μεγαλωμένη στα…

Made in Greece o Angelos Tsakiris – Aνάλαφρες γεωμετρικές φόρμες, ρούχα με κίνηση & πλούσια χρώματα (φωτό)
Αυτό που εντυπωσιάζει στις δημιουργίες του Άγγελου Τσακίρη είναι το προσεγμένο tailoring και η…

Μade in Greece τα FRNC: Πρακτικές & stylish, backpacks & τσαντουλίνια – Δείτε την συλλογή για τον Χειμώνα 2023 (φωτό)
Πρακτικές, κομψές, για κάθε ώρα της ημέρας οι 100% made in…

Made in Greece τα Callista Crafts: Οι τσάντες που φτιάχτηκαν από Ελληνίδες & έγιναν παγκόσμια μόδα – Δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν (φωτό)
Για την Callista Crafts έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές. Είναι ένα από τα αγαπημένα…

Made in Greece ο ασύγκριτος Έλληνας bijoutier Νίκος Κούλης: Όταν τον ανακάλυψε το Eirinika στην Μύκονο, δεν διανοείτο τέτοια διεθνή άλματα
Ένας από τους Έλληνες δημιουργούς που η φήμη του έχει ξεπεράσει τα…

Η made in Greece εμφάνιση της Gwen Stefani: Κόκκινο σύνολο δια χειρός Βρεττού Βρεττάκου – 1 εκατ κρύσταλλοι (φωτό & βίντεο)
Με μια εκθαμβωτική δημιουργία του Βρεττού Βρεττάκου, εμφανίστηκε στον τελικό του αμερικάνικου «The Voice», η Gwen Stefani.

AXDW: Η νέα συλλογή του οίκου Parthenis «Colorama» – ωδή στην αισιοδοξία – Ντραπέ, body-con & ασύμμετρα κομμάτια (φωτό & βίντεο)
H Εβδομάδα μόδας της Αθήνας συνεχίστηκε με εντυπωσιακές συλλογές, λαμπερούς προσκεκλημένους, μοναδικές εμφανίσεις και fashion shows που γέμισαν το Ωδείο Αθηνών στυλ, ομορφιά, φαντασία και λάμψη!

Ioanna Kourbela – AXDW: Η νέα haute couture συλλογή «Opulence» της ταλαντούχας σχεδιάστριας – χρώματα που μαγνητίζουν (φωτό)
Η τρίτη μέρα της εβδομάδας μόδας της Αθήνας ξεκίνησε με την μοναδική Ioanna Kourbela και την Haute Couture συλλογή της, με τίτλο «Opulence» Winter 2022.

Daphne Valente – AXDW: Όλη η νέα κολεξιόν της μοναδικής σχεδιάστριας – Πρεμιέρα για την κόρη του Σπύρου Πώρου & το μωρό της Νομικού (φωτό & βίντεο)
Η 2η μέρα της 31ης Athens Xclusive Designers week (AXDW) ξεκίνησε με τη νέα συλλογή της ταλαντούχας Ελληνίδας σχεδιάστριας Δάφνης Βαλέντε.

Made in Greece τα «Aelia Greek Sandals»: Όταν ο ήλιος της Ελλάδας γίνεται έμπνευση γεννιούνται τα πιο fashionable σανδάλια του καλοκαιριού (φωτό)
Ενέργεια, ήλιος, Ελλάδα είναι τα τρία στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα «Aelia Greek…

Bilitis: Τα Made in Greece μαγιό σε υπέροχα σχέδια και χρώματα – Ολόσωμα & μπικίνι για κομψές εμφανίσεις στην παραλία (φωτό)
Τα πρώτα μπάνια στην θάλασσα έχουν ξεκινήσει και τι καλύτερο από…

Made in Greece τα μεταξωτά μαντήλια Zografos: Η Έλενα Ζωγράφου εμπνέεται από το ελληνικό καλοκαίρι & το μπλε της θάλασσας
Αυτά τα μαντήλια δεν είναι απλά μία στυλιστική παρέμβαση. Έχουν άποψη, εκπέμπουν δυναμική…

H Daphne Valente παρουσιάζει την “Midsummer Night’s Dream” συλλογή της – Για ένα καλοκαίρι με τρυφερότητα, οικειότητα, ερωτισμό (φωτό)
Μετά από αυτό το μεγάλο διάστημα κοινωνικής απόστασης, η Δάφνη Βαλέντε αισθάνεται ότι το…

Made in Greece τα υπέροχα minimal ρούχα του Γιώργου Ελευθεριάδη: Φτάνουν μέχρι την Ιαπωνία, τη Γαλλία, την Σιγκαπούρη (φωτό)
Με φρέσκες ιδέες και πρωτοποριακό σχεδιασμό καταφέρνει να ξεχωρίζει από…

Η νέα συλλογή με υπέροχα κοσμήματα Made In Greece της Αντωνίας Καρρά – Διαδίδουν την αγάπη, τη φροντίδα & την ομορφιά (φωτό)
Τα πιο όμορφα κοσμήματα, με άκρως ελληνικό "χρώμα" και αισθητική, δημιουργεί η σχεδιάστρια Αντωνία…

Made in Greece τα De.bour και η δημιουργός τους Ντέπυ Μπουρνάζου – Χειροποίητα παπούτσια με ελληνική υπογραφή! (φωτό)
Τα De.bour είναι ένα brand χειροποίητων παπουτσιών που ο σχεδιασμός και η μελέτη…

Μade in Greece τα FRNC: Πρακτικές & stylish, backpacks & τσαντουλίνια – Υπέροχα αρβυλάκια για τον χειμώνα (φωτό)
Πρακτικές, κομψές, για κάθε ώρα της ημέρας οι 100% made in…

Made in Greece τα Iride de Portu: Τα παπούτσια της Ίριδας Ντεπόρτου για γυναίκες θηλυκές & μαχήτριες
Made in Greece τα Iride de Portu: Τα παπούτσια της Ίριδας Ντεπόρτου για γυναίκες θηλυκές & μαχήτριες
Η Ιρις Ντεπόρτου, μεγάλωσε στα βόρεια προάστια. Ο πατέρας της, που…

Made in Greece η SAM 0-13: Βρεφικά & παιδικά ρούχα για την πρώτη μέρα στο σπίτι, για το σχολείο, τα πάρτυ & τις εκδρομές
Τα SAM 0-13 ακολουθούν το παιδί σε κάθε φάση της ζωής του…

Made in Greece τα λεπτεπίλεπτα κοσμήματα της Christiana Kafa – ταξίδι στην ανεπιτήδευτη γοητεία του minimal
Made in Greece τα υπέροχα κοσμήματα της Christiana Kafa που μας «ταξιδεύει» με τις δηγμιουργίες της στην ανεπιτήδευτη γοητεία του minimal.

Το απόλυτα χαρούμενο shopping επωνύμων στο stand της Marina V Paris του χριστουγεννιάτικου Pop Up Project (φωτό & βίντεο)
Πλήθος επωνύμων έκανε τις χριστουγεννιάτικες αγορές του στο διήμερο, εορταστικό Bazaar του…

Evi Grintela: Τα ακαταμάχητα patchwork shirt dresses της για classy και chic εμφανίσεις (φωτό)
Η Εύη Γκριντέλα-Καρατζά αφού διέγραψε μια πτυχωμένη πορεία ως διευθύντρια περιοδικών αποφάσισε να κάνει το όνειρο των νεανικών της χρονών πραγματικότητα.

Made in Greece τα Queen Calliope: Η διάσημη φωτογράφος βάζει την σφραγίδα της στα ωραιότερα πανωφόρια & αξεσουάρ (φωτό)
Από την Τατιάνα Μπλάτνικ, μέχρι την Χαρούλα Αλεξίου, δεν είναι λίγες οι διάσημες που…

Made in Greece η Argalios: Οι πιο stylish τσάντες του Χειμώνα είναι φτιαγμένες στον αργαλειό από βαμβακερά υφάσματα
Ο Argalios είναι το ελληνικό brand που βασίζεται στην ιστορική τέχνη του αργαλειού για…

Made in Greece η Miss Polyplexi: Η Βασιλική Θεοδώρου πλέκει τις τσάντες των ονείρων μας – Η νέα κολεξιον αποθέωση!
Οι πλεκτές τσάντες Miss Polyplexi βγήκαν στην αγορά πριν από 4 χρόνια και σήμερα έχουν…

Made in Greece τα παπούτσια Haralas: Κοσμοπολίτικο ύφος, διαχρονική φινέτσα, ανατρεπτικά χρώματα στη νέα συλλογή (φωτό)
Οι fashion forward προτάσεις που μας παρουσιάζει ο Haralas σε κάθε…

Made in Greece τα Ria Labrinoudi: Γόβες, mules, πέδιλα που συνδυάζουν κομψότητα με άνεση – Δείτε τη νέα συλλογή (φωτό)
Η Ρία Λαμπρινούδη είναι το ανερχόμενο αστέρι στον σχεδιασμό και την κατασκευή γυναικείου…

Made in Greece τα Iride de Portu: Τα παπούτσια της Ιρις Ντεπόρτου απευθύνονται σε γυναίκες θηλυκές & ανεξάρτητες (φωτό)
Η Ιρις Ντεπόρτου, μεγάλωσε στα βόρεια προάστια. Ο πατέρας της, που…

Made in Greece η Ιωάννα Κουρμπέλα: Φανταστικές δημιουργίες για την σύγχρονη γυναίκα – Η νέα της κολεξιόν Φθινόπωρο – Χειμώνας 2021/2022 (φωτό)
Η Ελληνίδα σχεδιάστρια Ιωάννα Κουρμπέλα, αντιλαμβάνετε τις ανάγκες που έχει κάθε σύγχρονη…

Made in Greece τα Queen Calliope: Η διάσημη φωτογράφος βάζει την σφραγίδα της στα ωραιότερα καφτάνια & αξεσουάρ (φωτό)
Από την Τατιάνα Μπλάτνικ, μέχρι την Χαρούλα Αλεξίου, δεν είναι λίγες οι διάσημες που…

C Manolo: Εντόπισα σε νησί το ωραιότερο, νομίζω, made in Greece brand – Άριστη ποιότητα, φανταστικά σχέδια, θηλυκά φορέματα (φωτό)
Η άριστη ποιότητα και τα φανταστικά σχέδια είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του made in…

Made in Greece το CutCuutur του Φώτη & του Κίμωνα: Μια παρέα αρχιτεκτόνων ράβουν θαυμάσια ρούχα & beachwera & κάνουν μόδα
O Φώτης Σμουκλής και ο Κίμωνας Πάτσιος βρίσκονται πίσω από το…

Made in Greece η Cleo Gatzeli: Το άκρως καλοκαιρινό brand με τα αέρινα παρεό, κιμονό, φορέματα, ψάθινες τσάντες…
Οι δημιουργίες της είναι άκρως καλοκαιρινές, ενώ όλο το χειμώνα…

Made in Greece η νέα συλλογή του Στάθη Σαμαντά για τα παπούτσια του καλοκαιριού: Έντονες υφές & αντιθέσεις χρωμάτων σε υποδήματα με γεωμετρικό σχεδιασμό
Έντονες υφές και αντιθέσεις χρωμάτων κυριαρχούν, ενώ η αυστηρότητα του σχεδιασμού…

Made in Greece η νέα συλλογή του Tassos Mitropoulos: Elegant δημιουργίες, αέρινα looks & άνετα καθημερινά κομμάτια
Με χρόνια πορείας στο χώρο της μόδας έχει κατακτήσει τη φήμη του…

Made in Greece τα παπούτσια Haralas: Κοσμοπολίτικο ύφος, διαχρονική φινέτσα, ανατρεπτικά χρώματα στη νέα καλοκαιρινή συλλογή (φωτό)
Οι fashion forward προτάσεις που μας παρουσιάζει σε κάθε του…

Made in Greece η Έλλη Λυραράκη: Η Κρητικιά σχεδιάστρια δημιουργεί παπούτσια & κοσμήματα με έμπνευση από τον μινωικό πολιτισμό (φωτό)
Μία υπερταλαντούχα σχεδιάστρια από τα Χανιά, η Έλλη Λυραράκη, δημιουργεί μοναδικά χειροποίητα παπούτσια και…

Made in Greece τα Mantility: Τα ολομέταξα μαντήλια της Βασιλικής – Ζαφειρίας Υψηλάντη – Yπέροχα σχέδια & υφές για ένα στυλάτο καλοκαίρι (φωτό)
Η MANTILITY είναι μια διαδικτυακή γκαλερί που σε συνεργασία με Έλληνες σχεδιαστές…

Made in Greece οι καλοκαιρινές δημιουργίες της Libelloula & της Χρύσας Καλπάκη: Ρούχα, μαγιό, κιμονό για γυναίκες με στυλ (φωτό)
Η libelloula άνοιξε τα φτερά της τον Ιούνιο του 2017 και από τότε «πετά» ψηλά φέρνοντας υπέροχα ρούχα, καφτάνια, αλλά και μαγιό.

Όταν η Έλενα Χριστοπούλου μας συστήνει τα made in Greece μαγιό Macaw Waves! Η μόδα θέλει μπικίνι ή ολόσωμα με μανίκια!!! (φωτό)
Η Έλενα Χριστοπούλου ποζάρει με το μπικίνι της και μας «συστήνει» τα made on Greece μαγιό Macaw Waves, που φέρνουν υπέροχα σχέδια για το καλοκαίρι του 2021

Made in Greece η Λιάνα Καμπά και οι δημιουργίες της για το Καλοκαίρι 2021- Διαφάνειες, λιτά μοτίβα & εντυπωσιακά prints (φωτό)
Επενδύοντας" σε γήινες αποχρώσεις, λιτά μοτίβα, αλλά και εντυπωσιακά prints,…

Made in Greece τα Callista Crafts: Οι τσάντες που φτιάχτηκαν από Ελληνίδες & έγιναν παγκόσμια μόδα – Δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν (φωτό)
Για την Callista Crafts έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές. Είναι ένα από τα…

Made in Greece η Εύη Μυγιάκη: Το φως του ήλιου & το μπλε της θάλασσας, η έμπνευση για τις δημιουργίες της – Μaxi φορέματα, τουνίκ & αξεσουάρ
Με φόντο τα πανέμορφα Χανιά, όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και δραστηριοποιείται, παρουσιάζει τις…

Made in Greece το Kukuli της Έφης Παπαϊωάννου: Ρούχα από μετάξι ή βαμβάκι ζωγραφισμένα στο χέρι – Μοναδικά έργα τέχνης
Το kukuli art γεννήθηκε το 2006. Η Έφη Παπαϊωάννου σπούδασε αρχαιολογία, όμως η αληθινή της…

Made in Greece η Minerva: Εσώρουχα, πυτζάμες, μαγιό από εξαιρετικά υφάσματα – Μοναδικά σχέδια για όλη την οικογένεια (φωτό)
Η Minerva είναι μία από τις αγαπημένες ελληνικές εταιρείες εσωρούχων, γιατί «ακούει»…

Made in Greece τα γυαλιά ηλίου Weareeyes: Ποιότητα και έμφαση στη λεπτομέρεια – Μοντέρνα σχέδια για άνδρες & γυναίκες (φωτό)
Made in Greece τα υπέροχα γυαλιά ηλίου του Weareeyes που…

Made in Greece τα Lookseri: Τα μοναδικά μαγιό σχεδιάζει η Εύα Φράγκου – Απίθανα χρώματα , σχέδια, υφές
Τa lookseri μια ιδέα της Εύας Φράγκου, η οποία γεννήθηκε…

Made in Greece τα ρούχα της Zoya: Θηλυκότητα, κομψότητα, αυθορμητισμός & άψογη εφαρμογή (φωτό)
Ζoya Brand: Η χαλαρότητα και το παιχνίδι που κρύβουν οι…

Made in Greece τα ρούχα της MYA: Οι πιο κομψές, αέρινες δημιουργίες του φετινού καλοκαιριού έχουν χρώμα ελληνικό (φωτό)
Είναι αέρινη, έχει χρώμα, έχει στυλ, αισθησιακά κοψίματα και σχισίματα που αναδεικνύουν…

ANTHE: Made in Greece δημιουργίες για γυναίκες με στυλ – Two piece, φούστες, αέρινα φορέματα σε ιδιαίτερα και μίνιμαλ σχέδια (φωτό)
Το μότο τους: «Η απλότητα είναι μεγαλειότητα»

Made in Greece τα μαγιό RAW swimwear: Διαχρονική απλότητα και γεωμετρία για τις πιο στυλάτες εμφανίσεις στην παραλία (φωτό)
Διαχρονική απλότητα και στυλ είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των μαγιό…

Made in Greece η Nadeen Art: Τα παπούτσια, τα καπέλα & οι τσάντες της Δήμητρας Ψυχογυιού ζωγραφίζονται στο χέρι – Μέσα στο εργαστήρι της στην Ακρόπολη
Είναι μία σύγχρονη καλλιτέχνης, μία πάνω απ’ όλα ρομαντική ψυχή…

Made in Greece τα γυαλιά ηλίου Uglybell – το must have αξεσουάρ του καλοκαιριού σε υπέροχα σχέδια για γυναίκες και άνδρες (φωτό)
Το καλοκαίρι είναι εδώ και το must -have αξεσουάρ δεν είναι άλλο…

Made in Greece τα υπέροχα μαγιό της MAAN: Αρμονικά χρώματα και κομψότητα με έμπνευση από τα ελληνικά νησιά (φωτό)
Δείτε όλα τα υπέροχα σχέδια σε ολόσωμα και μπικίνι μαγιό…

Made in Greece οι Sisterhood K Τίνα & Εύα: Οι fashion bloggers «φέρνουν» τα τελευταία trends σε ρούχα, αξεσουάρ και styling (φωτό & βίντεο)
Funky made in Greece κοσμήματα, χειροποίητα τζάκετς, κορμάκια και πολλά…

Όλα τα καλά κορίτσια φοράμε τα made in Greece ψάθινα καπέλα Q.Lavine: Μενεγάκη, Πετρουλάκη, Κορινθίου, Χρηστίδου, Τσιμτσιλή (φωτό)
Κάθε κομμάτι του brand Q.Lavine είναι μοναδικό με πολλές celebrities…

The Artians: Τα made in Greece μεταξωτά της Κωνσταντίνας με έμπνευση φέτος από τον Μινωικό πολιτισμό – Η haute couture της Ελλάδας (φωτό)
Οι καλλιτέχνες του brand προσπαθούν να ανακαλύψουν εκ νέου τη ντουλάπα της σημερινής γυναίκας

Καλοκαίρι 2021: Made in Greece η ΝΕΜΑ με τα υπέροχα φουστάνια, πουκαμίσες, σύνολα, για ξεχωριστές εμφανίσεις στις διακοπές (φωτό)
Η NEMA είναι μια ελληνική εταιρεία, που ειδικεύεται σε κεντημένα ρούχα. Τα…

KLOTHO: Η νέα συλλογή του brand resort wear από την Κρήτη – Έχει κατακτήσει όλο τον πλανήτη (Φωτό)
Γυναίκες υφάντρες από την Κρήτη αναβιώνουν την τέχνη τους δημιουργώντας συλλογές…

Mind Matter: Τα υπέροχα girly φορέματα, σορτς, φούστες – Τα φορούν Tόνια Σωτηροπούλου, Κατερίνα Καινούργιου & πολλές ακόμα διάσηεμες κυρίες (φωτό)
To Mind Matter είναι ένα ελληνικό fashion brand, που δημιουργεί γυναικεία ρούχα…

Το απέραντο γαλάζιο των Made in Greece Ble Resort collection – Φορέματα, καφτάνια, τσάντες, αξεσουάρ (φωτό)
Το νέο ελληνικό brand, τη BLE – THE RESORT COLLECTION ιδρύθηκε την…

Madame Shoushou: Μade in Greece τα ρομαντικά, θηλυκά μαγιό – Φραμπαλάδες & floral μοτίβα (φωτό)
Τα υπέροχα μαγιό της Madame Shoushou με τα floral μοτίβα και την ρομαντική…

Made in Greece τα Μaa Boo Swimwear από την Άννα και την Ιλόη: Τα ελληνικά μαγιό που μας ξετρελαίνουν για τα σερφ μανίκια τους – Μπικίνι, ολόσωμα… πολλά σχέδια (φωτό)
Τα Maa Boo Swimwear υποδέχονται το καλοκαίρι 2021 με τη νέα συλλογή των…

Made in Greece τα παπούτσια Mourtzi: Καλοκαίρι με ψηλοτάκουνα πέδιλα σε έξι ζωηρά χρώματα (φωτό)
Το καλοκαίρι ήρθε! Και καλοκαίρι χωρίς χρώμα δεν είναι καλοκαίρι. Καλοκαίρι…

Η νέα κολεξιόν SS21 της Etoile Coral μάς ταξιδεύει στην Ύδρα – Aέρινα υφάσματα από μετάξι & βαμβάκι, με περίτεχνα κεντήματα
Η γυναίκα της Etoile Coral για την Άνοιξη-Καλοκαίρι του 2021 ταξιδεύει στο αρχοντικό…

Bilitis: Τα Made in Greece μαγιό σε υπέροχα σχέδια και χρώματα – Ολόσωμα & μπικίνι για κομψές εμφανίσεις στην παραλία (φωτό)
Τα πρώτα μπάνια στην θάλασσα έχουν ξεκινήσει και τι καλύτερο από…

H Σοφη Δελούδη & τα μαγιό της για το καλοκαίρι 2021 θα σας κάνουν να τραγουδήσετε ! Από Pet Shop Boys έως Girls summer clothes Bruce Springsteen (φωτό)
Υποδεχόμαστε το πιο φωτεινό καλοκαίρι με τις συλλογές Swimwear και…

Η μόδα τιμά την επέτειο του 1821: Η πορσελάνινη φουστανέλα του Γιάννη Σεργάκη, τα sneakers του Κωνσταντίνου Κακανιά (φωτό & βίντεο)
«Θέλαμε να είναι κάτι για όλους τους Έλληνες»

Η μόδα της επετείου του 1821 στα ελληνικά brands: Callista Crafts, Zeus & Dione, Antonia Karra, Argalios (φωτό)
«Αυτό το μήνα, αυτή την εβδομάδα τα χρώματα της Ελλάδας γεμίζουν το σύμπαν»

Όταν συνάντησα τον Θοδωρή Χαραμάρα στην Πύλο – Αυτοδίδακτος ξυλογλύπτης με “χρυσά” χέρια, φτιάχνει αριστουργήματα: Σκαμπό, τραπεζάκια, βάζα – Θαυμάστε τον! (φωτό)
Ο Θοδωρής Χαραμάρας είναι μια ξεχωριστή περίπτωση ανθρώπου... Συνταξιούχος τραπεζικός που ζει…

Made in Greece ο Γιώργος Φουκαράκης: Ράβει κρητικές βράκες από παιδί- Στα 89 του παραμένει στο ραφτάδικο (φωτό)
Είναι 89 χρόνων, παραμένει… ενεργός στην Εφορία, και συνεχίζει να ράβει κρητικές…

Τα made in Greece μοναδικά κοσμήματα της Θάνιας Ιορδανίδου: Ιδιαίτερα βραχιόλια & δαχτυλίδια με πρόσωπα & έμπνευση από τον μινωικό πολιτισμό (φωτό)
Εάν δείτε μία φορά τα μοναδικά χειροποίητα κοσμήματα της Θάνια Ιορδανίδου είναι σίγουρο πως…

Συναρπαστικό κλικ από το 1961: Ο Ντίμης Κρίτσας & τα μοντέλα του στο Σούνιο 60 χρόνια πριν την Mary Katrantzou
Ένα εντυπωσιακό κλικ από το 1961 δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο instagram…

H Beyonce με φόρεμα – κορσέ του Έλληνα Vrettos Vrettakos στην παγκόσμια πρεμιέρα του νέου visual album της- Κεντημένο με 450.000 κρύσταλλα Swarovski (φωτό – βίντεο)
Ένα... "κρυστάλλινο" φόρεμα με 450.000 Swarovski εμπνευσμένο από τα χρώματα της Αφρικής δημιούργησε…

Vrettos Vrettakos: Ο σχεδιαστής του ονειρεμένου νυφικού της Εριέττας Κούρκουλου Λάτση & η νέα συλλογή του – Δαντέλα, swarovski, διαφάνειες (φωτό – βίντεο)
Στον χθεσινό λαμπερό γάμο της Εριέττας Κούρκουλου Λάτση με τον αγαπημένο…

Η Λιάνα Καμπά κλείνει 33 χρόνια στην ελληνική μόδα: Για γυναίκες που τολμούν διαφάνειες & λιτά μοτίβα, εντυπωσιακά prints & άσπρο – μαύρο (φωτό)
"Επενδύοντας" σε γήινες αποχρώσεις, λιτά μοτίβα, αλλά και εντυπωσιακά prints,…

Mind Matter: Τα υπέροχα girly φορέματα, σορτς, φούστες – Τα φορούν Μπόμπα, Καινούργιου, Καζαντζόγλου (φωτό)
To Mind Matter είναι ένα ελληνικό fashion brand, που κατασκευάζει γυναικεία…

Αντωνία Καρρά – Καλοκαίρι 2020: Χρυσός, τιρκουάζ & κοράλι για τα εκπληκτικά σκουλαρίκια, δαχτυλίδια της Θεσσαλονικιάς σχεδιάστριας
Τα πιο όμορφα κοσμήματα, με άκρως ελληνικό "χρώμα" και αισθητική,…

Η Ελπίδα Νίνου φτιάχνει τσάντες κυριολεκτικά μοναδικές – Ο σύζυγός της Πέτρος Φιλιππίδης μας τις παρουσιάζει με χαρά – Δείτε την κολεξιόν
Το eirinika είδε ότι ο αγαπημένος ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης παρουσίασε τις…

Οι ονειροπόλες και αιθέριες γυναίκες με τις αέρινες τουαλέτες και φορέματα του Χρήστου Κωσταρέλου – Μεγάλες εκπτώσεις (φωτό)
Δημιουργός των high end συλλογών Costarellos ο Χρήστος Κωσταρέλος κερδίζει το στοίχημα των…

Made in Greece το Εmmanuela Swimwear: Έντονα χρώματα, θηλυκά βολάν & έμπνευση από Χαβάη για το καλοκαίρι 2020 – Μαγιό για μαμάδες – κόρες
Το καλοκαίρι είνα εδώ και ο απόλυτος ενδυματολογικός πρωταγωνιστής του, το μαγιό,…

Ελίνα Παπαδημητρίου: Η αδελφή της Ντορέττας & τα υπέροχα χειροποίητα κοσμήματά της (φωτό)
Η αδελφή της Ντορέττας Παπαδημητρίου, Ελίνα, έχει και εκείνη το δικό της…

Argalios: Τα ωραιότερα Ελληνικά clutches, σε νέα συλλογή floral, fairy tale, combo (φωτό)
Στο σαλόνι του σπιτιού τους ο Ηλίας Πολίτης και η Κατερίνα αποφάσισαν…

Alisahne: Τα minimal μαγιό της Σοφίας Καραγιάννη – Resort σύνολα για αιθέριες Ελληνίδες με μυστήριο & θηλυκότητα (φωτό)
Αλισάχνη είναι το ίχνος που αφήνει το άγγιγμα της θάλασσας και…

Τhemis Z: Η κλασάτη συλλογή με φουστάνια, φούστες, πουκάμισα, Deux Pieces της Ελληνίδας σχεδιάστριας (φωτό)
Η Themis Zouganeli είναι σχεδιάστρια του brand THEMIS Z, καθώς και σχεδιάστρια…

Made in Greece από την Άννα και την Ιλόη τα Maaboo μαγιό – Σε πρωτότυπα one shoulder ολόσωμα, bikini αλλά και surf suits (φωτό)
Μετά από μια δύσκολη και πρωτόγνωρη άνοιξη οι Maa Boo…

Kori made in Greece! Τα συγκλονιστικά λινά ρούχα της Greek Αrchaic Kori με έμπνευση από την Αρχαία Ελλάδα – Όλη η συλλογή (φωτό)
Το ελληνικό brand Greek Archaic Kori έχει αέρινα, μοναδικά ρούχα, που είναι…

Η Μαρέβα Μητσοτάκη ποζάρει με μάσκες Zeus+Δione – Δωρεάν από το κατάστημα της Αθήνας (φωτό)
(Photo: Eurokinissi/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Μέσα από την σελίδα της "Zeus+Δione" στο…

Η 16χρονη Κοραλία Χατζηγιαννάκη μίλησε live στο instagram στην Ειρήνη Νικολοπούλου για το Greek Mask Project: Το κορίτσι – Good News εν μέσω κορωνοϊού (φωτό – βίντεο)
Εν μέσω κορωνοϊού η 16χρονη Κοραλία Χατζηγιαννάκη αποφάσισε να πάρει την…

Made In Greece η Έλενα Παπαγεωργίου – Δημιουργεί στο atelier της υπέροχες μάσκες υψηλής ποιότητας από βαμβάκι με επένδυση
Μπορεί πολλά πράγματα να αλλάζουν στη ζωή μας, ωστόσο αυτό δεν…

Αυτά τα υπέροχα πρωτομαγιάτικα στεφάνια τα έφτιαξαν η 10χρονη Ολυμπία, ο Μανώλης 3,5 ετών & η Ελένη 14 – Ποιο προτιμάτε; (φωτό)
Μένουμε σπίτι και φτιάχνουμε τα πιο περίτεχνα και ευφάνταστα πρωτομαγιάτικα στεφάνια,…

Callista Crafts: Made In Greece οι δερμάτινες τσάντες που λατρεύουν οι σικάτες Ελληνίδες – Νέα συλλογή (φωτό)
Οι υπέροχες δερμάτινες τσάντες Callista Crafts είναι άκρως κομψές και στιλάτες, με…

Made In Greece: Τα πολυαγαπημένα, κρεμαστά, πολύχρωμα αβγά του Ηλία Λαλαούνη για το Πάσχα (φωτό)
Τα πανέμορφα και άκρως στιλάτα κρεμαστά αβγουλάκια του Ηλία Λαλαούνη με διάφορες…

Χρώμα & φως από τη νέα σειρά Made In Greece κοσμημάτων της Κατερίνας Μακρυγιάννη: Φούξια, σμαραγδί & μπλε ρουαγιάλ (φωτό)
Η Ελληνίδα σχεδιάστρια κοσμημάτων Κατερίνα Μακρυγιάννη μας εντυπωσιάζει και πάλι με…

Το φως του ήλιου & το μπλε της θάλασσας στη νέα κολεξιόν της Ιωάννας Κουρμπέλα – Made In Greece η Top Woman μας (φωτό)
Την έμπνευσή της από το φως του ήλιου και το υπέροχο γαλάζιο της…

Made in Greece θαυμάσια σικ μαγιό σε χρώματα γήινα – Η Sophie Deloudi στη νέα της κολεξιόν πάλι καταπλήσσει (φωτό – βίντεο)
Υπέροχα, σικ μαγιό και beachwear σε γήινες αποχρώσεις μάς προτείνει για την Άνοιξη…

Σαν αρχαίες Ελληνίδες σε γλυπτό τα μανεκέν της Σήλιας Κριθαριώτη – Η νέα κολεξιόν για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2020 (φωτό – βίντεο)
Η νέα κολεξιόν της Σήλιας Κριθαριώτη για την Άνοιξη και το…

Σωτήρης Βρεττός: Ο πιο ευρηματικός Έλληνας ανθοπώλης – Τα μοναδικά μπουκέτα του για τους ερωτευμένους του Αγίου Βαλεντίνου (φωτό)
Ο Σωτήρης Βρεττός, τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από τους "Κηπουρούς του Mega",…

«My Greek Games»: Παιχνίδια “Made in Thessaloniki” στο Βρετανικό μουσείο – Η best seller «Οδύσσεια» και οι αρχαίοι φιλόσοφοι με … τη σύγχρονη περιβολή (φώτο)
Σε μια επίσκεψή της στην Ελλάδα, η υπεύθυνη του πωλητηρίου…

Ο διάσημος Έλληνας μακιγιέρ Gregoris Pyrpylis αποθεώνει την συμπατριώτισσα Αντέλ Εξαρχόπουλος – Απίθανα μακιγιάζ, εκπληκτικό πρόσωπο
Όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον ταλαντούχο και…

Να και τα πρώτα μαγιό “Made in Greece” η Στεφανία Φραγκίστα με τις μούσες της την Κατερίνα Γερονικολού & την influencer Ευαγγελία Σμυρνιώτακη (φώτο)
Έχοντας μαθητεύσει στους μεγαλύτερους οίκους μόδας του εξωτερικού, όπως του…

Η απόλυτη ντίβα Νικόλ Κίντμαν ποζάρει για το περιοδικό Tatler με “Made in Greece” ονειρική δημιουργία της Σήλια Κριθαριώτη (φώτο)
Η Νικόλ Κίντμαν δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι μία από τις…

Σαν τη Θεά Άρτεμι η Κέιτ Μπλάνσετ στις Χρυσές Σφαίρες 2020 – Με “Made in Greece” ονειρική τουαλέτα της Μαίρης Κατράντζου (φώτο)
Η Αυστραλιανή ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ εμφανίστηκε ως Ελληνίδα θεά, στις…

“Made in Greece” τα υπέροχα γούρια του οίκου Λαλαούνη – Εμπνευσμένα από την “Καλλιστέφανο” ελιά των Ολυμπιακών αγώνων (φώτο)
O ilias LALAoUNIS, ένα brand-σύμβολο κοσμημάτων από τη δεκαετία του…

Αποκλ. : “Made in Greece” οι Artpeckers – Η ομάδα που με σύνθημα “Share the Greek Myth” μετατρέπει την ελληνική ιστορία σε στιλάτα αξεσουάρ (φώτο)
Το ταξίδι των Artpeckers ξεκίνησε το 2015 σε ένα μικρό…

Οι πρώτες φωτογραφίες πριν από την επίδειξη μόδας της Μαίρης Κατράνζου στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο
Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Η διεθνής σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου παρουσίασε τις…

Αποκλειστικό – Ιωακείμ Μητάκος: Ο ταλαντούχος Έλληνας σχεδιαστής δημιουργεί φουτουριστικά ρομαντικά ρούχα με ταυτότητα για την σύγχρονη γυναίκα
Ένα ταλέντο στο χώρο του σχεδίου μόδας και στη δημιουργία…

Made in Greece η MIGATO: Το ισχυρό ελληνικό brand που έχει κατακτήσει τον κόσμο με τα ξεχωριστά παπούτσια – Δείτε τα μοναδικά κομμάτια της νέας συλλογής!
Ένα από τα αγαπημένα κομμάτια κάθε γυναίκας είναι ένα ξεχωριστό…

Miro Couture Collection SS18: Ένα “made in Greece” εκρηκτικό “κοκτέιλ” ομορφιάς και ευτυχίας (ΦΩΤΟ)
"Happiness is the secret to all Beauty. There is no…

Όταν ο “ερασιτέχνης” δημιουργεί αριστουργήματα- Οι υπέροχες φωτογραφίες της Ελένης Σιάμη αποθεώνουν το ελληνικό τοπίο! (ΦΩΤΟ)
Ερασιτέχνης θα πει αυτός που αγαπά μια τέχνη, (Έρως+ τέχνη).…

Τα προσκλητήρια γάμου & βάφτισης της Μαίρης Κατράντζου είναι εκπληκτικά & πρωτοποριακά!
Έχει αίμα Ελληνικό και οι κυρίες των μεγάλων σαλονιών την…
Σχόλια μέσω Facebook