skip to Main Content

Made in Greece η Nadeen Art: Τα παπούτσια, τα καπέλα & οι τσάντες της Δήμητρας Ψυχογυιού ζωγραφίζονται στο χέρι – Μέσα στο εργαστήρι της στην Ακρόπολη

Είναι μία σύγχρονη καλλιτέχνης, μία πάνω απ’ όλα ρομαντική ψυχή με αστείρευτο ταλέντο και ανάγκη να εκφράσει τη δημιουργικότητά της μέσα από τα παραμύθια και τις ιστορίες που κρύβουν μέσα τους.

Παραμυθένιο είναι και το όνομα που επέλεξε να δώσει στο brand της, Nadeen Art, γιατί όπως μας εξηγεί αυτή είναι η λέξη που φώναζε ο γιος της όταν έπεφτε και για εκείνη έγινε ένας μικρός άγγελος που τον προστάτευε.

Αυτή η γλυκιά ιστορία υπήρξε η αφορμή για να ξεκινήσει αυτό το δημιουργικό ταξίδι στον κόσμο της ζωγραφικής, αλλά και της ραπτικής ακόμα και της κυανοτυπίας, τεχνική με την οποία φτιάχνει τις εντυπωσιακές τσάντες της.

Το κατάστημά της στην Ακρόπολη είναι σαν μία μικρή γκαλερί χειροποίητης τέχνης πάνω σε αντικείμενα στης καθημερινότητας. Ο χώρος λειτουργεί και σαν εργαστήρι, στο οποίο κάνει μαθήματα σε γυναίκες που έχουν το ίδιο πάθος, να δημιουργούν με τα χέρια τους.

Στην ιστοσελίδα της θα βρείτε σανδάλια, καπέλα, τσάντες και πολλά αξεσουάρ όλα φτιαγμένα με αγάπη, μεράκι, κέφι και φαντασία.

Πως ξεκίνησε η ιδέα των παπουτσιών

Το 2012 ξεκίνησα να ζωγραφίζω παραμύθια πάνω σε παπούτσια, μια δουλειά που με ενθουσίασε τόσο πολύ που ζωγραφίζω από το πρωί ως το βράδυ. Η ιδέα αυτή ξεκίνησε από μια εικόνα. Στο μετρό της Αθήνας κόσμος πήγαινε κι ερχόταν κι όλοι με τα κεφάλια κάτω, σκυμμένοι, ο καθένας στις δικές του σκέψεις και στα δικά του προβλήματα.

Τότε φαντάστηκα πως αν όλοι φορούσαν ζωγραφιστά παπούτσια η ζωή τους θα γινόταν πιο φωτεινή, πιο αισιόδοξη και χρωματιστή. Κοιτώντας κάτω ένας άνθρωπος κι αντικρύζοντας τόσα χρώματα, τι στο καλό, ένα χαμόγελο θα ζωγραφιζόταν στο πρόσωπο του και θα έβλεπε τη ζωή του με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Αυτός είναι λοιπόν ο στόχος μου. Φορώντας τα παπούτσια Nadeen γίνεσαι ελαφρύς και πετάς!

Πως βρήκα το όνομα Nadeen; Προσπαθούσα πολύ καιρό να αποφασίσω τι όνομα να δώσω στα παπούτσια μου. Έπρεπε να έχουν ένα όνομα…αλλά κανένα δε μου ταίριαζε. Μέχρι που άναψε ένα φωτάκι στο κεφάλι μου και άρχισα να χοροπηδάω από χαρά!

Θυμήθηκα την πρώτη πρώτη λέξη που είπε ο γιος μου όταν ήταν ενός έτους συνήθως όποτε σκόνταφτε ή το βράδυ πριν κοιμηθεί και λέγαμε γελώντας οτι είναι το όνομα του άγγελου του, που τον προσέχει!

Νάντιν νάντιν…φώναζε κι εμείς κοιτούσαμε δεξιά αριστερά μήπως και δούμε κανένα φτεράκι να αιωρείται!

Έτσι λοιπόν – με την άδεια του άγγελου του – τα παπούτσια μου πήραν το όνομα του: Nadeen. Και τελικά ο άγγελος Nadeen έδωσε και το όνομα του σε όλες τις δημιουργίες μου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top