skip to Main Content

Έφτασε στην στρατόσφαιρα υπό -40οC και πάλι πίσω ο Κρητικός Αστροναύτης Μανούσος

Η πρώτη πτήση του Cretan Astronaut στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία! Ο Μανούσος με το σκάφος του έφτασε μέχρι τη στρατόσφαιρα και επέστρεψε σώος. Η αποστολή πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου και διήρκησε περί τις 2 ώρες. Ξεπερνώντας όλα τα τεχνικά εμπόδια και τις αντίξοες θερμοκρασίες που έφταναν μέχρι και μείον 40 βαθμούς Κελσίου, οι προσπάθειες μηνών της ομάδας Cretan Astronaut ανταμείφθηκαν.

Έναν χρόνο πριν, η ομάδα ξεκίνησε το project της πρώτης πτήσης από τα Χανιά της Κρήτης προς το διάστημα. Σχεδίασε και κατασκεύασε εξ ολοκλήρου τη διάταξη του σκάφους, ενώ οργάνωσε και υλοποίησε καμπάνιες και events, ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτήσει την αποστολή. Μια ομάδα 7 νέων, αποτελούμενη από τους Αλέξανδρο Πουπάκη, Δημήτρη Θεοδοσίου, Θάνο Παράσχο, Βασίλη Κόττα, Ολυμπία Κόκκα, Μαρία Μετοχιανάκη και Ιωάννη Αντωνίου, ξεκίνησαν ένα project, να γίνουν οι πρώτοι νέοι από την Κρήτη, οι οποίοι θα κατακτήσουν τη στρατόσφαιρα. Και το κατάφεραν.

Πρωταγωνιστής αυτού του project, ο Μανούσος. Ο Κρητικός Αστροναύτης, με το στριφτό μουστάκι και την στολή αστροναύτη, βαφτισμένος από τον κόσμο που ακολουθεί τα βήματα της ομάδας μέσα από τη σελίδα της στο Facebook, πέτυχε το φαινομενικά ακατόρθωτο. Η πρώτη δοκιμαστική πτήση του, λοιπόν, είναι γεγονός! Όμως σύντομα, θα ακολουθήσει η επίσημη πτήση, η οποία κρύβει ορισμένες εκπλήξεις για τους υποστηρικτές του Κρητίκαρου Μανούσου. Μέχρι τότε, μπορείτε να βρείτε το βίντεο και λεπτομέρειες για την πρώτη του πτήση στο https://www.facebook.com/cretanastronaut/.

 

Το εγχείρημα, υποστηρίζεται από τον Youth Entrepreneurship Club – Hub of Innovation & Entrepreneurship in Greece.

 

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να στηρίξει/χρηματοδοτήσει το εγχείρημα, μπορεί να επικοινωνήσει με την ομάδα στο info@cretanastronaut.com.

 

Περισσότερα δεδομένα από την π πτήσης:

Ημερομηνία πτήσης: 17/10/2018 08:16:05 πμ
Διάρκεια ταξιδιού: 117 λεπτά
Μέγιστο υψόμετρο: 23.5 km
Μέση ταχύτητα ανάβασης: 5.6 m/s
Ταχύτητα κατάβασης: 5.6 m/s
Ελάχιστη εξωτερική θερμοκρασία*: -51.4°C
Ελάχιστη εσωτερική θερμοκρασία: -18°C
Οριζόντια διανυθείσα απόσταση: 43.55 km

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top